Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 79 819
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
Извинявайте, голяма каша стана...

Soleil - ти си млада жена, шум в ушите е характерен за по-късна възраст. Бих ти предложил първо да си изследваш щитовидната жлеза - има връзка.

Ninia - над 80 % от холестерола се синтезира в черния дроб. А от него - всички хормони. Изхвърли олиото по други причини, а ако холестерола е висок - тахан!

По въпроса за морковите - абе то човек сигурно може да се отрови и с магданоз, зависи от количеството...

# 706
По въпроса за морковите - абе то човек сигурно може да се отрови и с магданоз, зависи от количеството...

Ако пък прекали с водата може да получи водно отравяне. Всичко зависи от количеството.....

# 707

Ей, стига сте ме шашкали    newsm61  с вашите отравяния, че съм от 10 дни на вегетарианска диета и всеки ден ям поне по 1 морков. Какво? Ще се натровя ли  #Crazy ?

# 708

Ей, стига сте ме шашкали    newsm61  с вашите отравяния, че съм от 10 дни на вегетарианска диета и всеки ден ям поне по 1 морков. Какво? Ще се натровя ли  #Crazy ?

С този 1 морков най-много да направиш дупка в морето JoyНищо не може да ти се случи  chef

# 709
Пинки, ще го кажа това на новия доФтор. Предния УНГ ми изписа кортизон 20дена и някакво за кръвоснабдяване с много странични ефекти. И двете отказах да ги пия.

Филкам, мерси за разясненията и линковете. Поне се изясни това за каротина Grinning

Деси, аз тъкмо мислех да поръчвам от твоята спирулина, но май се разколебах сега.

# 710
Голямо дете - внимавай! Няма да се отровиш, но ако го глътнеш цял...няма да мине през Дарданелите.

Опасна работа! Mr. Green Mr. Green

# 711
  • В сънния Люлин, прибулен...
Целия морков може да намери друго приложение, никой не би пробвал да го гълта при това положение. Нали знаеш за затворничките и салатата в менюто им.  Mr. Green

Морковът е единственият високогликемичен зеленчук. Категорично обаче не се препоръчва да се ограничава по тази причина приема му, тъй като количеството въглехидрат в него е твърде малко, за да се отрази на инсулина. Става дума за 9 гр/100. Отнесено към съдържанието му на каротин...

Пинко, апропо... за моите здравословни проблеми горещо препоръчително е borage oil - бяхме коментирали, че една капсула е достатъчна, а в моя случай пак ли? Аз щото се запасих и се чудя една или две да вземам  newsm78
Може ли също да те попитам - на моя лецитин пише, че 10 гр. от него съдържат total 5,5 гр. мазнини, от които 1 гр. наситени и 3 гр полиненаситени. Източникът - не генномодифицирана соя. Да се притеснявам ли от тези 4 гр дневно? Пия доста омега 3 от рибено масло и borage oil, ям ядки (бадем, орех, макадамия, бразилски орех) и зехтин, на практика провъзпалителни мазнини почти не приемам. Когато ми предстои пътуване, си правя една овесена питка с един жълтък, те това ми е от забранените. А лецитинът ми е много препоръчителен, но тези 4 гр. ме хвърлят в оркестъра. Моля те, погледни с добро око на просбата ми... и хвърли едно око...  Peace Peace Peace

# 712
veihaivei - значи 1 г пореч върви с 3 г рибено масло. Категорично! Но се допускат малки вариации - ако искаш да пиеш 2 к. пореч - качи се на 4г рибено масло.

Ако те притесняват калориите на лецитина, мини на фосфатидил СЕРИН - 100 мг, който е най-важен в лецитина.

Е, да, по скъпо е...

А и всички тези ядки (иначе много полезни ) са пълни предимно с омега-6.

# 713
Фосфатидил серин усилва действието си взаимно с Ацетил-Л-Карнитин
Бутнала съм в кошницата един ФС.
А фосфатидил холин от лецитин комбинирам с ДМАЕ и вит. В5. За да не го поръчвам чист ФХ, кльопам лецитин. Калориите не ме притесняват, а как се вписват мазнините вътре в общата схема про- и противовъзпалителни. Щот тя диетата ми е разчетена на 12 гр мазнини на закуска. Аз вече си оразмерявам закуската - дали ще е кисело мляко 2% или 0,1%, дали ще е с мляни ленени семена или ленено брашно, дали ше е с бадем... с лецитин гранули... докарвам ги на 12 гр мазнини сутрин и заспива рап`тата. Другите съставки са овес - ядки и трици и малко протеин на прах.

# 714
Аз се опитвам да намеря алтернатива на Ескимо кидс само че бе Витамин Д, другите съставки идеално ме устройват но в задаващите се слънчеви месеци не ми се струва много логично да приема Витамин Д, а и аз никога не съм му давала отделно на детето, предпочитам да си го набавя по естествения начин. В ihreb намирам много комплекси омега3-6-9 но всичките са за деца над 3 или 5 г., а моето е на 1г.7м. Срещали ли сте някъде такъв продукт, подходящ за по-малките?
Аз да се самоцитирам, че май с повече ровене намерих !

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Oceans-Kids-DHA-Chewables-Be … ftgels/16304?at=0

Дава се от 2 годишна възраст, моят младеж е на 1 г.7м. така че ако леко намаля дозата докато не стане на 2 не мисля, че ще е проблем.
Иначе как ви се виждат характеристиките, дневната доза омега 3 дали е достатъчна, че като чета в ескимо кидс има 1200 мг омега 3, а това само 250 ,та се чудя дали не е малко newsm78
Excellent Source of DHA and other Omega-3s

* 250 mg of total Omega-3 fatty acids per daily serving
    * 120 mg of DHA per daily serving
    * Naturally occurring vitamins A and D

Благодаря ви пак  bouquet

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 19:26 от Lauren

# 715
Това е таблицата с препоръчителните дози http://www.omega-3.ch/omega-3/articoli_de/studien-uber-omega-3/d … 3-fettsauren.html

# 716
Lauren, аз ще си позволя да цитирам Пинки, в случай че таблицата те затруднява.

Цитат
Оптималната доза за деца за стандартно рибено масло е 0.15 г/кг тегло. След достигане тегло от 20 кг дозите остават постоянни ~3г до достигане на пубертета, после 3 г за жени, 4 г за мъже.

Отклонения до 2 пъти нагоре са напълно приемливи! Рибеното масло не е опасно при предозиране.

До 3,5 - 4 г възраст децата имат нужда и от Омега-6. Затова се препоръчва Ескимото.
Омега-6 има в олиото, има и в месото, затова няма смисъл да ги приемаме като добавка. Организмът може да превърне Омега-3 в Омега-9, така че тя също не е необходима под формата на добавка. Най-необходима се оказва Омега-3. Не я приемаме с храната в достатъчно количество, а организмът не може да я синтезира.
С една дума за по-големите деца Ескимото не е подходящо, затова препоръчваме продукти само с Омега-3. За по-малките може и от двата вида продукти.

Течен вариант на рибено масло ще ти е по-лесно да дозираш точно за малко дете, в сравнение с капсули и дражета.

# 717
Lauren, аз ще си позволя да цитирам Пинки, в случай че таблицата те затруднява.

Цитат
Оптималната доза за деца за стандартно рибено масло е 0.15 г/кг тегло. След достигане тегло от 20 кг дозите остават постоянни ~3г до достигане на пубертета, после 3 г за жени, 4 г за мъже.

Отклонения до 2 пъти нагоре са напълно приемливи! Рибеното масло не е опасно при предозиране.

До 3,5 - 4 г възраст децата имат нужда и от Омега-6. Затова се препоръчва Ескимото.
Омега-6 има в олиото, има и в месото, затова няма смисъл да ги приемаме като добавка. Организмът може да превърне Омега-3 в Омега-9, така че тя също не е необходима под формата на добавка. Най-необходима се оказва Омега-3. Не я приемаме с храната в достатъчно количество, а организмът не може да я синтезира.
С една дума за по-големите деца Ескимото не е подходящо, затова препоръчваме продукти само с Омега-3. За по-малките може и от двата вида продукти.

Течен вариант на рибено масло ще ти е по-лесно да дозираш точно за малко дете, в сравнение с капсули и дражета.
От къде ще дойде това олио (омега6) при положение ,че аз готвя единственно и само със зехтин.А и е още малък да отскочи сам до "лафката"за да си купи нещо пържено  или сготвено  с олио.Остава единствен източник -месото и ядките.

Мен ме притеснява и  друго:
В ескимото има вит Д и витамините ,които съм му поръчала и възнамерявам да му давам зимните месеци са също със съдържания на вит Д  и А -няма ли да се предозира? http://www.iherb.com/Solgar-Kangavites-Complete-Multivitamin-Min … ablets/12489?at=0

# 718
Lauren, гледала ли си този продукт? http://www.iherb.com/Carlson-Labs-For-Kids-The-Very-Finest-Fish- … -200-ml/8768?at=0
Моят син е на по-малка възраст, но ще му го дозирам със спринцовката от панадола, съответно на нуждите му
Допълвам - според немската таблица, която ти линкнаха малко по-горе, нуждите му трябва да са от 723 мг омега 3, а единичната доза за 4 г дете, която не взема под внимание пола и физическата му активност, му носи 800 мг.
Как ти звучи?

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 02:43 от veihaivei

# 719
  • Припят, Украйна
От къде ще дойде това олио (омега6) при положение ,че аз готвя единственно и само със зехтин.А и е още малък да отскочи сам до "лафката"за да си купи нещо пържено  или сготвено  с олио.Остава единствен източник -месото и ядките.

feyaa,

Не се притеснявай, омега 6 има и в зехтина, както и в доста други храни. Ето линк с повече информация:

http://weightoftheevidence.blogspot.com/2006/10/omega-3-and-omeg … food-sources.html

Общи условия

Активация на акаунт