Какво не бива да се яде по време на кърмене?

• 4 260
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • София, Младост 2
Използването на пробиотици (каквито са препаратите на фирмата, които са ти предложени) много широко се препоръчва при алергични прояви, така че спокойно можеш да говориш и с лекаря, който следи детето, за използването им. Лекарите обикновено предпочитат друг тип пробиотици, за които има правени медицински изследвания и изписват тях (а те са значително по-евтини от тези, които са ти били предложени...) - но наистина вероятно ще ти изпишат нещо подобно, а ако не се сетят, просто подсети.

Понякога освен дългосрочно лечение с пробиотици (взимат се няколко месеца непрекъснато) изписват и храносмилателни ензими за майката - това обаче най-често е при ситуациите на кръв в акото и при вас едва ли ще се наложи.

# 16
Хедра, тези омега-3 мастни киселини има ли някакво противопоказание при кърмене или мога да ги взема без лекарско предписание. Предполагам са нещо като витамини и могат да се пият без проблем.
Вие как се справихте с атопичния дерматит, имам чувството, че не помага нищо правя всичко което казват докторите, но резултат няма.

# 17
И още един въпрос, как влияе на кърменето приема на калций, магнезий и цинк.
Благодаря ти за отговорите.

# 18
  • София, Младост 2
Нямат противопоказание - хранителна добавка са и са без лекарско предписание, но при всички случаи е добре да говориш с лекаря на детето, за да знае и той какво взимаш и да може да ти препоръча подходящ препарат (на пазара има объркващо разнообразие с различно качество).

АД се израства - а при нас и хомеопатията много помогна според мен.  

Добавките от калций се препоръчват в много ситуации при кърмещи майки, особено ако са на ограничаващи диети, тъй като с премахването на млечните, ако не се предложи на майката алтернативен вариант и специално консултиране за храненето, се нарушава много приема на достатъчно калций. Така че такива добавки може да имат положителен ефект, когято има необходимост от тях.

# 19
Хедра, благодаря ти много.

# 20
  • София
Използването на пробиотици (каквито са препаратите на фирмата, които са ти предложени) много широко се препоръчва при алергични прояви, така че спокойно можеш да говориш и с лекаря, който следи детето, за използването им. Лекарите обикновено предпочитат друг тип пробиотици, за които има правени медицински изследвания и изписват тях (а те са значително по-евтини от тези, които са ти били предложени...) - но наистина вероятно ще ти изпишат нещо подобно, а ако не се сетят, просто подсети.

Понякога освен дългосрочно лечение с пробиотици (взимат се няколко месеца непрекъснато) изписват и храносмилателни ензими за майката - това обаче най-често е при ситуациите на кръв в акото и при вас едва ли ще се наложи.
Благодаря ти  bouquet

# 21
  • Хасково
Здравейте!
Хедра, имам въпрос към теб, тъй като получих противоречиви мнения.
Малкият /на 9 месеца/ е с диагноза атопичен дерматит, а е на кърма.
От вчера сме на диета, безмлечна и безглутенова.
Питането ми е може ли аз чрез кърмата да му "доставям " глутена, тъй като по 1-2 пъти на ден консумирам мюсли, овесени ядки.   newsm78  Дори на едно място прочетах, че не бива да консумирам мл.продукти от краве мляко.
Прочетах информацията по-горе, но не видях нищо за ов. ядки и избягването им при АД.

# 22
Здравейте!
Хедра, имам въпрос към теб, тъй като получих противоречиви мнения.
Малкият /на 9 месеца/ е с диагноза атопичен дерматит, а е на кърма.
От вчера сме на диета, безмлечна и безглутенова.
Питането ми е може ли аз чрез кърмата да му "доставям " глутена, тъй като по 1-2 пъти на ден консумирам мюсли, овесени ядки.   newsm78  Дори на едно място прочетах, че не бива да консумирам мл.продукти от краве мляко.
Прочетах информацията по-горе, но не видях нищо за ов. ядки и избягването им при АД.

#2gunfire Практически е невероятно едновременно И глутенът, И белтъкът на кравето мляко да имат вина. Не е кой знае колко трудно и скъпо да се установи към кое от двете има свръхчувствителност ... (ако има разбира се). Ако се окаже, че е към глутен, тогава и овесените ядки попадат към забранените. Изобщо, при наличие на свръхчувствителност към която и да е съставка, майката е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да я избягва НАПЪЛНО. Но профилактичното избягване на каквато и да било нормална храна е излишно.

Приемането на допълнителни препарати, съдържащи калций, има значение единствено за майката и не увеличава съдържанието на калций в кърмата (то е генетично предопределено и варира в широки граници за отделните жени). Цинкът в кърмата обаче зависи от приеманото от майката количество.

# 23
  • София, Младост 2
За първи път чувам за безглутенова диета при АД. При хората с цьолиакия има повишение на честотата други алергични прояви, вкл АД, тъй като при всички състояния, засягащи лигавицата на червата се увеличава пропускливостта към алергени. Но АД да е първичен признак за цьолиакия никъде не се споменава.

Иначе на въпроса ти - да, глутенът преминава през кърмата и ако дадено дете е с цьолиакия или съмнения за такава, е нужно майката да е на пълна безглутенова диета.

Аз все пак бих се консултирала и с втори специалист за диетата Peace Безглутенова диета се спазва много трудно и е безсмислено да се подлагаш на такива ограничения, ако няма истински основания за това.

# 24
  • Хасково
bibona, Hedra благодаря ви! Може би ще трябва да направим консултация и с алерголог.  Simple Smile

# 25
аз съм чувала,че лютиво не е хубаво да се яде,както и зеле,боб

# 26
аз съм чувала,че лютиво не е хубаво да се яде,както и зеле,боб

Само дето тия, които са ти го казали, не знаят защо не трябва. А природата е създала и зеле, и боб ... кърменето е просто част от природата ...

# 27
  • Сливен
 А кафето ,много ли пречи,не говоря за литри ,а за една чашка на ден...само питам ,не ми проблем да го спра,но ми интересно   Thinking

# 28
Ами аз смело си пия кафе и си кърмя ... (така де, аз предимно цедя, но това е друга тема). Вярно, след като забременях започнах да слагам по една лъжичка сухо кафе вместо 3-4. Но няма пряк мехянизъм, по който кафето (в нормални количества) да навреди на бебето.

# 29

Общи условия

Активация на акаунт