Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 425
  • 554
  •   1
Отговори
# 195
И изобщо, защо само липсата на биологично дете може да наведе някого на мисълта за осиновяване? Мисля, че нещо изначално бъркаме.
Peace Много точно казано. Дано са повече мислещите като теб.  bouquet

# 196
Ай ся, Немо, ще се бъзикаме! Ще го приема като малко черно чувство за хумор. Без коментар

# 197

И изобщо, защо само липсата на биологично дете може да наведе някого на мисълта за осиновяване? Мисля, че нещо изначално бъркаме. Осиновяването трябва просто да е начин, по който се става родител, поне докато има изоставени деца в България, а това май ще е още дълго, дълго време.

уфффф .... аз вече като говорителя на президента се преживях ама  ... кой е казал, че осиновяват само бездетни хора беее...

авторката простичко пита:
Не мога да разбера защо някои хора предпочитат да си съсипят тялото и душата години наред, да издумкат една кофа пари в стремежа си да станат родители, вместо да осиновят... Дали това не се дължи и на факта, че процедурата у нас е много лесна и  винаги си имаш едно наум че понеже така и така ще стане, има време до безкрай...и така ставаш на 45 години и тепърва започваш

Ей това пита според мен жената .... не говори нито за тези, които да категорично против за себе си, нито за тези, които вече имат деца ...

# 198
  • София
А това за бъркането в рани, души и тем подобни  .... ами това са подфоруми за взаимопомощ.
Темата не беше започната тук, във форум за взаимопомощ, а точно във форум, в който само за секс и изневери се говори  Mr. Green

Че пуснала там темата, за да я видят от проблемното, го каза самата авторка, но ме мързи да търся.

И последно, Немо - осъждаш родителите, но наказваш децата, понеже родителите не живеят в дома, а детето.

# 199
  • София
Немо, не ти разбирам позицията. Не би осиновил, защото не си съгласен със системата? Не искаш да ставаш част от нея? Нещо като не искаш да ставаш част от "търсенето определя предлагането" Смяташ че ако не се осиновявят деца, това някак ще секне изоставянето им или индиректно ще накаже биологичните им родители? Или не искаш да поемаш "чужда" отговорност?

Не агитирам. Наистина искам да си изясня позицията ти. Още повече, че подобна е споменавана вече в подобни на тази тема.

# 200
Оооооф и аз като теб Фуси. Ясно е какво пита авторката, всичко което прочетох обаче, ме наведе на тези мисли и ги споделих.

# 201
  • в сърцето на един мъж...
Темата си беше насочена точно към жени от проблемна бременност...
Фуси, на авторката й биде обяснено няколкократно  къде с много думи, къде без много думи основната идея кой и защо би осиновил или не и защо ще издумка една кола пари.
А процедурата никак не е лесна и е доста тромава за някои неща. Особено пък за деца без отказ.
Линдт, предполагам Немо има предвид това, че се оставят повече ромчета, които са в по-голямата си част правени заради детските и социалните блага, които получава тази част от населението. Нормално е да не иска да гледа такова дете, защото и родителите им не са се отказали напълно от тях. Много рядко има българчета, дадени за осиновяване. Не защото сме по-отговорни от ромите, просто по-рядко се случват такива неща.

П.С. Осиновяване, преди даже да си помислил да имаш собствено биологично дете рядко се случва в България...

# 202
  • София
Линдт, предполагам Немо има предвид това, че се оставят повече ромчета, които са в по-голямата си част правени заради детските и социалните блага, които получава тази част от населението. Нормално е да не иска да гледа такова дете, защото и родителите им не са се отказали напълно от тях. Много рядко има българчета, дадени за осиновяване. Не защото сме по-отговорни от ромите, просто по-рядко се случват такива неща.
Ще се хвана за това мнение, за да поясня - ако родилка остави детето си в дом още в родилния дом (независимо от етническия й произход), то тя няма право на никакви помощи - нито на еднократна за раждане, нито на социални помощи за отглеждане, нито на майчинство, нито на нищо, независимо, дали е подписала съгласие за осиновяване или не.

# 203
Фоксче, колко такива има оставени? Рядко се случва. Изоставят ги на по-късен етап.

# 204
  • София
По мои наблюдения на осиновените ромчета във форума, повечето са оставени в родилния дом. Може и да са ми грешни наблюденията. Правят го не за социалните, правят го защото им е ниска половата култура и или нямат пари за предпазни средства, или не са наясно, какво да ползват. Отделно идва и необходимостта от плащане на такси, ако посетят гинеколог, понеже нямат здравни осигуровки... Виновна за това за мен е системата, не родителите  Naughty

# 205

А процедурата никак не е лесна и е доста тромава за някои неща. Особено пък за деца без отказ.

би ли била по-конкретна, моля ... какво точно имаш предвид. Много ми е важно наистина да разбера, какво мислиш, че е тромаво в процедурата

# 206
  • Вън от пространство и време
Гейа, Мираета сподели тук статистики, за които е чела и всички веднага й се нахвърлихте колко несведуща е по въпроса, защото няма опит.

Защо сега ти се опитваш да ни убедиш какви деца оставят по домовете и колко е тромава процедурата нас, които аме минали през нея (някои по два пъти) и знаем от личен опит, че не е така?

# 207
За системата си много права, но трябва много работа там, а никой не се наема да я свърши.
Ще споделя нещо, което много ме изненада и страшно ми хареса поне тук. Като отивах да раждам, в болницата има едно много закътано малко място. С отделен вход, почти скрит от улицата, с нещо като гишенце. Като питах мъжа ми какво е това, той ми отговори, че това е "нестхен" /гнезденце/ - място, създадено от Общината, заедно с болницата, в което, ако един родител няма желание да си гледа детето, да го остави, без да го излага на риск - т.е. хвърляне в тоалетна, кофа и т.н. Подписва декларация и го оставя. Ето, те са решили по някакъв начин тези проблеми, осигуряват на децата поне един що годе равен старт, а не начало на боклука... Може би от такова нещо трябва да се започне Peace

# 208
Фуси, свързано е с по-горния ми пост. Тук така са решили нещата - няма да гонят родители за отказ, директно се подписва документа, още като дадат детето. Тромаво е, до толкова, до колкото има неща, обвързани с желанията за дете. Ти сама знаеш, че има момичета, които чакат по 2 години. Да не говорим за изкушенията да си платиш и да вземеш веднага дете - вратичките в закона за непълното осиновяване, припознаването и т.н. Ако харесаш едно дете, знаеш, че това е твоето дете, то не винаги можеш да го вземеш - примерно защото няма отказ от родител и това допълнително забавя нещата.
Gankata, изобщо не се опитвам да убедя никой в нищо. Много моля, да не скачаш веднага.

П.С. Братовчед ми се опитва да осинови, за негово нещастие се намерил късно с жена си, имат възрастово ограничение за ин витро, за осиновяване още по...Е, това също е един от проблемите. Какво правим в тази ситуация - оставяме ги бездетни.

# 209
  • София
За осиновяване ограничение няма, но няма как на 50 години например да осинови бебе, просто ще има доста да чака, ако впише възраст например до годинка. Осиновяването е мерка за закрила на детето - при необходимост съвета да избере за бебе двойка на 30 години например и на 50 години, кое според теб е по-доброто за детето?

Общи условия

Активация на акаунт