ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 375
  • София - Варна - Бургас
Да се доверя ли на хомеопатията за лечение на изолирана в носа Str.pneumoniae/Ox-S/или да купувам АБ (колкото и да ги мразя)?

Не само в носа, но и в белите дробове на напълно здрави хора има милиарди пневмо- и какви ли не други коки, но това изобщо не е повод за каквато и да е паника, тъй като хората са си абсолютно здрави!

И да, доверете си на хомеопата, стига той наистина да е Класически хомеопат.

# 376
Редовно чета темата и някак си ме успокоява факта, че за хомеопатията почти няма нерешим проблем. Ако греша поправете ме. Единствения проблем май е да намериш правилния класически хомеопат. Имам и един въпрос - в момента лекувам с хомеопатия проблем, за който по принцип се правят изследвания, за да се установи причината. Моят хомеопат изобщо и не предложи да се правят изследвания и ми предписа лечение единствено по симптомите. Това правилно ли е?

# 377
  • София - Варна - Бургас
Редовно чета темата и някак си ме успокоява факта, че за хомеопатията почти няма нерешим проблем. Ако греша поправете ме. Единствения проблем май е да намериш правилния класически хомеопат. Имам и един въпрос - в момента лекувам с хомеопатия проблем, за който по принцип се правят изследвания, за да се установи причината. Моят хомеопат изобщо и не предложи да се правят изследвания и ми предписа лечение единствено по симптомите. Това правилно ли е?

Абсолютно правилно!

Медицински изследвания помагат не повече от 15% за поставянето на правилната медицинска диагноза и това си е констатаця на самата традиционна медицина!

Ние с това не се занимаваме...
Laughing

# 378
Alexander имам въпрос към вас
Моето момче но 1г. и 11м. вече цял месец има суха кашлица и запушен, хъркащ нос.
Всяка седмица го слушат-гърди,гърло, уши-чисти.Ходихме при специалист уши-нос-гърло Др. Улевинов-изписа противоалергични, не давах до сега защото се лекуваме от половин година с хомеопатия, до сега добре и те само поддтискат.
Но тази кашлица-почнахме с Хамомила/предстои да никнат кучешки зъби/,Пулсатила, Сулфур, Страмониум,Дросера,Кокус Какти, Туберколин и последно Медулин до 1М потенции/последователността може и да бъркам/. За сега без ефект.
От днес по съвет на хомеопатката почнахме за 10 дни антихистамин-зиртек
Вече 5 ден - хъркащия нос остава, намаля честота на кашлицата но тя не изчезва!!!
Моля за съвет!
Благодаря предварително

# 379
Здравейте,Александър!Отдавна следя темата и мисля,че правилният път за лечение/особено на децата,а и не само на тях/ е хомеопатията.
Моля препоръчайте ми координати на хомеопат в Пловдив-става въпрос за синът ми на година и 4 месеца,който има вече два прекарани бронхита.
Благодаря ви предварително!

# 380
  • София - Варна - Бургас
Alexander имам въпрос към вас
Моето момче но 1г. и 11м. вече цял месец има суха кашлица и запушен, хъркащ нос.
Всяка седмица го слушат-гърди,гърло, уши-чисти.Ходихме при специалист уши-нос-гърло Др. Улевинов-изписа противоалергични, не давах до сега защото се лекуваме от половин година с хомеопатия, до сега добре и те само поддтискат.
Но тази кашлица-почнахме с Хамомила/предстои да никнат кучешки зъби/,Пулсатила, Сулфур, Страмониум,Дросера,Кокус Какти, Туберколин и последно Медулин до 1М потенции/последователността може и да бъркам/. За сега без ефект.
От днес по съвет на хомеопатката почнахме за 10 дни антихистамин-зиртек
Вече 5 ден - хъркащия нос остава, намаля честота на кашлицата но тя не изчезва!!!
Моля за съвет!
Благодаря предварително

Съжалявам, но и в подписа си съм писал, че не коментирам предписванията на колеги!
Peace

# 381
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,Александър!Отдавна следя темата и мисля,че правилният път за лечение/особено на децата,а и не само на тях/ е хомеопатията.
Моля препоръчайте ми координати на хомеопат в Пловдив-става въпрос за синът ми на година и 4 месеца,който има вече два прекарани бронхита.
Благодаря ви предварително!

Пратих Ви на "Лични".

# 382
Здравейте,

Искам да попитам нещо, тъй като живеем в малък провинциален град, в който няма хомеопат и в момента не можмем да посетим такъв в София моля кажете ми има ли хомепатичен препарат за лекуване на микоплазма и U. UREALYTICUM, който са изолирани в микробиологията на мъжа ми.

И бихте ли могли да ми дадете някаква схема за регулиране на цикъла. Той е нередовен в смисъл един месец може да е 30 дни, а следващият 45, следващият 60 и т.н.
Благодаря предвартелно!

# 383
  • София - Варна - Бургас
Flying Ох! Няма как да стане без 2-часов преглед/хомеопатично интервю, защото  Хомеопата не предписва, спрямо Медицински диагнози. Peace

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 21:53 от Aleksander

# 384
  • Варна
А аз да попитам за възпалени яйчници ,какво може да се пие?

# 385
  • София
Здравейте!
Извинявам се предварително, ако въпросът ми е глупав!
Искам да попитам може ли да се каже с някаква относителна точност, че при хомеопатично лечение като цяло намалява честотата на евентуалните тежки усложнения от дадено банално заболяване. Какво имам предвид - всяка година сезонният грип у нас води до няколко стотици хора, загинали от усложнения (например пневмония). Може ли да се каже и има ли такива правени статистики и наблюдения ако да речем при алопатично лечение това съотношение на тежки усложнения е примерно 10%, от които 0.5% с летален изход, то какво е подобното съотношение на хората, които се лекуват с класическите методи на хомеопатията? Правени ли са подобни изследвания?
Сезонният грип съм го посочила съвсем произволно. Тоест интересно ми е дали има такива изследвания за произволно заболяване, независимо дали е грип, варицела и т.н.
Благодаря предварително за съдействието и се извинявам още веднъж, ако въпросът ми ви се стори глупав.

# 386

Това може да го каже хомеопат и то след като Ви направи подробен преглед-интервю  Peace
Александър не веднъж е писал, че за едно заболяване има n-брой хомеопатични лекарства, но кое от тях ще помогне на Вас думата има класическия Ви хомеопат. Тук не се изписват рецепти и схеми за пиене на хомеопатични лекарства  Peace

# 387
  • Пловдив
 Rolling Eyes Аз, нали, съм си по въпросите...
Какво може да направи хомеопатията в случай на вътрешни паразити? Като не говоря за такива, които са в храносмилателния тракт, а за такива в черен, бял дроб или други органи?
Организма, обикновено има специфична реакция и към тези паразити, следователно въздействие с ХЛ върху силата на организма, би имала някакъв ефект, но до каква степен? Аз не съм запозната дали по принцип има вариант самоочистване  Rolling Eyes

# 388
  • София - Варна - Бургас

Здравейте, какво да Ви кажа, след като излизат над 160 хо л-ва!

Свържете се с класически хомеопат и той след 2-часово хомеопатично интервю ще прецени спрямо вашата индивидуалност.  
   Прочетете малко и Темата "Информативно за Хомеопатията" Peace

# 389
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476871.0

Имам въпрос относно статията цитирана в горния линк. Възможно ли е с подходящ хранителен режим тези препарати да действат по описания начин при затлъстяване? Просто ми стана доста инетересно дали може да се отслабне с хомеопатия!

Общи условия

Активация на акаунт