ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 360
Александра, писах на лични.  bouquet
постоянно следя темата-ве4е цялото семейство се лекуваме с хомеопатия-и както не веднъж съм поменавала тук-за правилният път ми отвори о4ите първият лекар на дъщеря ми-за жалост сменихме града и сменихме и него,но той си остава капацитет в о4ите ми-и понеже попита за координати на добър Хомеопат в софия-имаш го пред теб всеки ден неуморно отговаряйки на въпросите на вси4ки тук-спокойно можеш да се довериш на Александър Peace

# 361
  • По широкия бял свят
Aleksander, бременна съм в 4ти месец. Препоръчвате ли прием на витамини или някакви други добавки?
По принцип се старая да се храня балансирано и разнообразно, но откакто съм бременна залитам към тестените неща.
Преди не можех без салата, а сега на моменти даже не мога да погледна зеленчуци.

Последна редакция: сб, 20 фев 2010, 18:09 от didd

# 362
  • София - Варна - Бургас
Не, не е нужно!

Единствено, ако при рязане ноктите се чупят, може да приемате Калций плюс витамин D  и при възможност да се излагате на слънце.

За салатите не се учудвам, тъй като организма Ви безпогрешно "надушва" нитратите!... послушайте го.

Вместо салати, яжте плодове.  Peace

# 363
От скоро се лекувам с хомеопатия, но има нещо, което не ми е ясно. Може да е писано по темите, но нямам време да изчета всичко. Въпросът ми е за конституционното лекарство. В какви случаи се взема, в каква потенция, на какви интервали и по колко? Примерно при появило се  банално главоболие от него ли трябва да вземам. Защото не мога при всеки такъв случай да тичам при хомеопата си. И изобщо какво е предназначението на това лекарство - в смисъл кога мога да прибягвам до него без консултация? Благодаря предварително!

# 364
  • София - Варна - Бургас
От скоро се лекувам с хомеопатия, но има нещо, което не ми е ясно. Може да е писано по темите, но нямам време да изчета всичко. Въпросът ми е за конституционното лекарство. В какви случаи се взема, в каква потенция, на какви интервали и по колко? Примерно при появило се  банално главоболие от него ли трябва да вземам. Защото не мога при всеки такъв случай да тичам при хомеопата си. И изобщо какво е предназначението на това лекарство - в смисъл кога мога да прибягвам до него без консултация? Благодаря предварително!

Щом е конституционално, трябва да "покрива" и главоболието, сиреч да го лекува.

Единствено различно може да е хомеопатичното л-во, при Остро състояние, което е характерно и с висока Т. 38С - 39.5С - 40С

# 365
  • Пловдив
 Rolling Eyes Аз пък тези дни се замислих...
Може ли класическата хомеопатия да лекува цялостно и дълбоко ако се лекуват само острите състояния? В смисъл ако няма точно определено конституционално или пък прекалено често има повод за лечение на остри състояния и трудно се проследява дали конституцията е останала същата или се е променила...
Дано съм написала разбираемо въпроса си  Mr. Green

# 366
  • София - Варна - Бургас
Конституцията трудно се променя, особено при деца.

При двама различни пациенти с едно и също конституционално хо л-во, може да отговарят две различни хо  л-ва за остро състояние.

И обратното, при еднакви хо л-ва за остро състояние, да отговарят различни конституционални хо л-ва.

При всички случаи, хо л-вото трябва да е най-близко подобие или "Симилимум"
  Peace

# 367
  • Пловдив
А в случай, че не се стига до приемане на конст.ХЛ? Тогава какъв е дългосрочния ефект?
Примерно, аз решавам да се лекувам с хомеопатия, но търся хомеопата в остро състояние. Той прави оценка на картината и изписва симилиум за конкретната ситуация. Може би в картината влизат и някои типични за мен неща, но не достатъчно. Резултат - острото сътояние е овладяно. Чувствам се добре и не виждам повод да отида повторно при хомеопата. След време ново остро състояние и... нещата продължават по същия начин без да се стига до проследяване и назначаване на конст.ХЛ.
Другата ситуация - да речем дъщеря ми - в яслена възраст, боледува често. Има определено конст.хл, но го е приемала 1-2 пъти за месеци. Периодите между боледуванията са толкова кратки, че не се стига до паузата от 30-40 дни за проследяване. Реално тя също не си приема конституцията.

Такива неща ми се въртят в главата  Mr. Green Какво се постига така?

# 368
  • София - Варна - Бургас
 Елементарно Уотсън!  Grinning

Винаги в началото на разболяване, първо се започва с конституционалното хо л-во и тогава може и да не се стигне до л-во за остро състояние!
Peace

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 11:45 от Aleksander

# 369
  • Stuck in a moment
Привет!
Имам следния въпрос, ще се радвам ако ми отговорите - знам, че рентгенографията е вредна. Но вредни ли са ехографските прегледи, в смисъл в разрез ли са с хомеопатията и про х-о лечение?
Благодаря и се извинявам ,ако въпросът вече е бил обсъждан.

# 370
  • София - Варна - Бургас
Привет!
Имам следния въпрос, ще се радвам ако ми отговорите - знам, че рентгенографията е вредна. Но вредни ли са ехографските прегледи, в смисъл в разрез ли са с хомеопатията и про х-о лечение?
Благодаря и се извинявам ,ако въпросът вече е бил обсъждан.

Не, няма сведения за някакво вредно въздействие.

тефтерче, това насилие над Българската Майка е потресаващо!!!

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 22:35 от Aleksander

# 371
Тефтерче, засега съм попадала само на изследвания за вредата на ехографиите върху неродено бебе, независимо от триместъра, т.е. във всеки един момент има вреди, но не и за вреди при ехография в други случаи...

# 372
  • Stuck in a moment
Благодаря за отговорите!
(Да, Александър , жалко е отношението към майките в родилните отделения, в много случаи са третирани като невежи без право на избор.)
Мег, имаш ли линкове към подобни изследвания, аз правих много много повече от трите ехографа по здравна каса по време на бременността ми....сега мисля, че подобни неща не могат да нямат някакви последствия.

# 373
Тефтерче, ето:
http://www.midwiferytoday.com/articles/ultrasoundrodgers.asp
http://www.natural-pregnancy-mentor.com/fetal-ultrasounds.html
http://www.natural-pregnancy-mentor.com/obstetric-ultrasound.html

(може би ще трябва да ги пусна и в "Майки", че забулдата, че УЗ не вреди е толкова масова, дори сред медиците...)

# 374
Да се доверя ли на хомеопатията за лечение на изолирана в носа Str.pneumoniae/Ox-S/или да купувам АБ (колкото и да ги мразя)?

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 15:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт