ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Айде пак аз и пак с глупавите въпроси.  Embarassed

Интересно ми е какво е мнението на хомеопатията (и в частност на Александър) за синтетичните витамини и натуралните хранителни добавки от рода на Ескимо Кидс например? Смятате ли, че е добре да се дават подобни добавки в зимните месеци?

Забелязала съм, че дъщеря ми от много малка има безпогрешен усет коя храна е качествена и коя не. Например обожава домати, но в момента отказва да яде такива от пазара, вероятно защото са пълни с химия.  Sick  Био домати и краставици обаче яде, когато успея да купя. За съжаление обаче не съм сигурна, че имам достатъчните познания, а и финансови възможности да осигурявам достатъчно пълноценна и разнообразна храна в месеците от ноември до март-април. Смятате ли, че при това положение даването на витамини и добавки е оправдано?

# 436
  • София - Варна - Бургас
Само 2-3 листенца магданоз са достатъчни за вит. С за деня, или 1/4 банан или 1/4 ябълка

Хипервитаминозата е по-опасна от хиповитаминозата.

Единствено, ако е на млечна диета, може да приема Калций плюс вит D

# 437
Само 2-3 листенца магданоз са достатъчни за вит. С за деня, или 1/4 банан или 1/4 ябълка

малееее с нашата любима в къщи мъжка салата-само магданоз и домати съм станала яко витаминозна Mr. Green
Александър-мерси за отговорите(надявам се не досаждам с въпроси-дано и за другите са интересни)-какво тогава препоръ4ва хомеопатията като контрацептиви ми е интересно???

и още нещо-да се похваля-при мен миналата седмица-със силното ми лекарство -наложи се няколко приема(естествено по схемата от лекаря ми) излекувах гнойна ангина за 48 4аса-поредна то4ка за хомеопатията Hug bowuu

# 438
Александър,

пак да благодаря за пояснението за Вентулина.
Пневмония миналата зима отключи нещо при съна ми,
макар че от тогава го лекувам с хомеопатия.
Миналата пролет и сега получи нещо като обструкция, възпаление на бронхите,
тоест реагира алергично на вирус.
Вирусите през останалата част на годината борим успешно с хомеопатия
и такова възпаление не получава.
Не прилагаме класическа хомеопатия, за съжаление не можем се вреди при единствения класически хомеопат в
града, поне аз за един знам.
Но съм доволна от нашия хомеопат, той лекува сина ми само с един Боаронов продукт,
не прави миксове, ако мога така да го нарека.
Но си мисля, дали направеното интервю на сина ми, когато той беше на 7 месеца е точно.
Прави ли се ново интервю, когато първото е направено на ранна, бебешка възраст.
Приятелка води сина си при класически хомеопат в Бургас,
синът й не се повлиява от лечението,
затова тя насочва второ такова интервю.

как се чете хиповитаминозата,
демек какви симптоми има?

благодаря!

# 439
Ане-само да ти кажа,4е нашият хомеопат всеки път разпитва подробно и записва вси4ко-тоест интервюто в никаъв слу4ай не е едно-а се провежда всеки път-на мъжа ми даже му даде онзи ден да си попълни въпросника за нови пациенти наново,защото не беше ходил 5 месеца-а това му беше 3 то посещение
а за мен като ходих си преглежда записките и пита-какво стана с еди кое си???как се повлия пример вкуса ти към сладко,жаждата....-неща,които нямат уж пряко отношение към проблема ми

# 440
Вчера бях на интервю и ме разпитва 1,30 а децата когато са на проследяване ме разпитва всеки път по 1 час.Когато са за остро състояние за 10мин изписва лекарството.Но аз днес не съм на себе си,не съм пила кафе и се чувствам ужасно,колко дена ще ме боли глава?Питам тези, които се лекуват с хомеопатия и не пият кафе след взимане на конституционното

# 441
Не ме е боляла глава, но мисля, че причината е, че не съм пристрастена към кафето - мога и без него. Признавам си обаче, че ми се пийваше от време на време, привличаше ме аромата му ... Сега обаче пия кафе Инка, много ми допада.

# 442
  • София - Варна - Бургас

малееее с нашата любима в къщи мъжка салата-само магданоз и домати съм станала яко витаминозна Mr. Green
Александър-мерси за отговорите(надявам се не досаждам с въпроси-дано и за другите са интересни)-какво тогава препоръ4ва хомеопатията като контрацептиви ми е интересно???

и още нещо-да се похваля-при мен миналата седмица-със силното ми лекарство -наложи се няколко приема(естествено по схемата от лекаря ми) излекувах гнойна ангина за 48 4аса-поредна то4ка за хомеопатията Hug bowuu

Няма да станеш "яко витаминозна", тъй като в плодовете и зеленчуците витамините са в свързан вид и организма си "отвързва" само толкова витамини, от колкото има нужда!  Peace

Поздравления за още едни спасени от операция сливици!

# 443
  • София - Варна - Бургас
Цитат
как се чете хиповитаминозата,
демек какви симптоми има?
благодаря!

Чичко Гугъл ще ти каже...

# 444
  • София - Варна - Бургас
Вчера бях на интервю и ме разпитва 1,30 а децата когато са на проследяване ме разпитва всеки път по 1 час.Когато са за остро състояние за 10мин изписва лекарството.Но аз днес не съм на себе си,не съм пила кафе и се чувствам ужасно,колко дена ще ме боли глава?Питам тези, които се лекуват с хомеопатия и не пият кафе след взимане на конституционното

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.90

# 445
Имам един въпрос, който не зная дали е тревожен или не, не зная в здравния форум ли да го пусна или в психологическия и понеже хомеопатията е холистична наука - питам тук: Днес, децата станаха рано - около 7.30ч. Каката беше на състезание по Информационни технологии, което продължи около 2 часа. Дълго се подготвяхме, даже в четвъртък порева, че не й се получват нещата ... успокоихме се, казай да се забавлява и ако не иска - няма да ходим в събота ... с две думи дълго живяхме с подготовката за състезанието, днес то мина успешно, тя е много доволна от себе си, после отидохме да се почерпим, после при леля й (любимо място), обядвахме и като заспа в един и половина - та до сега - 19.13ч. #Crazy #Crazy #Crazy Спи спокойно, дълбоко, но МНОГО. Това какво може да е? Тревожно ли е? Почива си от напрежението ли, бяга от действителността ли? ( Знае, че като се събуди ще започне да се кара с брат си - той много я дразни, или ще започнат ангажиментите вкъщи или аз ще започна де са карам за нещо ...
А малкия заспа около 16.00ч. (въртя се, въртя се и тъкмо да го вдигна, за да се облечем и да не пречим на каката - ъой взе, че заспа и пак - ДО СЕГА.

Още спят. Малкия промрънква нещо, надига се, вижда, че кака му спи и пак заспива. Тя веднъж се пробуди леко, отидо с усмивка до нея да я вдигна, но тя веднага заспа отново ????

Какво е това????

Да се притеснявам ли или да си свиркам ???
Много благодаря.

# 446
  • София - Варна - Бургас
  ... Свиркай си! сега излизам, по-късно ще пиша...  Peace

# 447
толкова много ме боли глава,че ми се гади.Не издържах и пих аулин Cry

# 448
Здравейте Александър!

Имате особено чувство за умереност в изказа си!
От 8-9 месеца преминахме на  хомеопатия. Синът ми боледуваше често  първата 1, 6 г. Имаше 3 пневмнонии дотогава. Има и атопичен дерматит. Сега се разболява по-рядко, не мога да кажа че е съвем рядко, но благодарение на хомеопатичните средства нещата се овладяват много бързо и не съм дала никакви други лекарства.
Въпросът ми е свързан с коноституционалното. Хомеопатът го сменя почти всеки път. Това нормално ли е? Първите пъти бяхме на Силцея, после Фосфорус и последно Калцарея Карбоника. Подобрения виждам определено в общото състояние - след тоталната липса на интерес към храната, лека -полека се възвърна апетитът, детето ми започна по-бързо да се справя с вирусите и настинките, буквално за 1 ден след  прием на хомеопатично средство.
Едниственото нещо, което не можа да се повлияе беше нощна кашлица, която продължи около 2 месеца и изчезна на 3 ден след пристигането ни в Сандански и едномесечен престой там.
Една седмица след приема на Клацареяа Карбоника се обостриха обривите както никога досега и започнаха да се виждат и на други места. В момента следя развитието на обрива. Може ли да е свързано с това конституционно?

# 449
rhea, и моя син е имал обрив - ненадейно се появи и така изчезна, не ми стана ясно от какво е. Та: след приема на ХЛ обрива се засили, до колкото аз разбрах това се случва, защото нещото което е предизвикало обрива ''избива'' и един вид си ''тръгва'' от организма. Предполагам обривите са по крайниците?
Александър, за магданоза - само листенца или стръкчета? Sunglasses
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт