ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 767
  • 797
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Здравейте,
да ви обременя и с моя проблем - след като забременях се установи, че страдам от тиреоидит на Хашимото, нодозен вариант (с 2 студени възела). По време на бременността пих Л-тироксин в доста високи дози, сега съм в процес на намалянето му. В следствие и на 9-те месеца и на хормоналното лечение напълнях и мнението на ендокриноложката, която следи състоянието ми е, че няма да мога да отслабна. Не ми беше особено приятно да го чуя  ooooh!
От тук се пораждат и моите въпроси -
Възможно ли е чрез хомеопатия да се повлияе на Хашимото?
Съществуват ли хомеопатични лекарсва спомагащи за отслабване?

И, ако отговорите на въпросите ми са "Да" - насочете ме към класически хомеопат в Бургас.
Предварително ви благодаря!

# 76
  • Варна
Голямата е с варицела от 3 дни, давам Rhus toxico 15 предписано от хомеопата. От тази сутрин малката е с бистри сополи, кихане, обичайните й симптоми при започване на каквото и да е. Логично и правилно ли е, при нея също да започна с Rhus toxico, разбира се не по моя преценка? Или по-скоро въпросът ми е, така ли се процедира обичайно?

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 10:12 от Alexandra

# 77
  • у дома
здравейте!Дъщеря ми е на 11мес.,сега й никнат кътниците и сутрин е с разстройство.
Педиатърката го отдава на зъбите и ми изписа"poumon histamine 9sh"по 5 гранули след изхождане
Искам и моля за Вашето мнение.
Предварително благодаря!
ппоказа се,че е " подофилум',в аптеката не са разчели правилно и са ми дали "poumon"а ooooh!
Вашето мнение за " подофилум"?

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 13:44 от dgidgi

# 78
  • София - Варна - Бургас
diplodon, хем да ти кажа че е грубо, ама се разсмях на последното изречение  Joy  Пу!
Алекс, кажи сега за млякото, че ми стана интересно. Само за кравето мляко ли се отнаса /че е полезно само за рожбата/ или се отнася и за другите млека - козе, овче... А сиренето и кашкавала? И защо не е добре човек да консумира животинско мляко?

Козето е най-близко до човешкото, а овчето и биволското са най-мазни.

Природата така ни е програмирала, че да имаме нуждо от мляко до към читири годишни, после ензимите за преработка на лактозата и казеина намаляват и изчезват.

Сирене, кашкавал - в умерени количества. Най-добре е Кисело мляко, но истинското българско с Млечно-киселинната бактерия (англ. lactic-acid bacterium), отговорна за ферментациятa на киселото мляко - лактобактериум булгарикум

Лактозата и казеина в млякото са като масло в огъня, при деца с дисбактериоза и алергична конституция, като "задръстват" червата и лигавицата в носоглътката. Лигавицата набъбва, като може да се стигне до полипи и уголемена трета сливица.

# 79
  • София - Варна - Бургас
Aleksander имате ли колега, класически хомеопат от Русе?

Не, няма, но пък има "боаронци".

# 80
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
да ви обременя и с моя проблем - след като забременях се установи, че страдам от тиреоидит на Хашимото, нодозен вариант (с 2 студени възела). По време на бременността пих Л-тироксин в доста високи дози, сега съм в процес на намалянето му. В следствие и на 9-те месеца и на хормоналното лечение напълнях и мнението на ендокриноложката, която следи състоянието ми е, че няма да мога да отслабна. Не ми беше особено приятно да го чуя  ooooh!
От тук се пораждат и моите въпроси -
Възможно ли е чрез хомеопатия да се повлияе на Хашимото?
Съществуват ли хомеопатични лекарсва спомагащи за отслабване?

И, ако отговорите на въпросите ми са "Да" - насочете ме към класически хомеопат в Бургас.
Предварително ви благодаря!

Да, и Ви изпращам на Лични. Peace

# 81
  • София - Варна - Бургас
Голямата е с варицела от 3 дни, давам Rhus toxico 15 предписано от хомеопата. От тази сутрин малката е с бистри сополи, кихане, обичайните й симптоми при започване на каквото и да е. Логично и правилно ли е, при нея също да започна с Rhus toxico, разбира се не по моя преценка? Или по-скоро въпросът ми е, така ли се процедира обичайно?

По-скоро е нормално да получат различни хо л-ва.  Peace

# 82
  • София - Варна - Бургас
здравейте!Дъщеря ми е на 11мес.,сега й никнат кътниците и сутрин е с разстройство.
Педиатърката го отдава на зъбите и ми изписа"poumon histamine 9sh"по 5 гранули след изхождане
Искам и моля за Вашето мнение.
Предварително благодаря!
ппоказа се,че е " подофилум',в аптеката не са разчели правилно и са ми дали "poumon"а ooooh!
Вашето мнение за " подофилум"?

Грешно, боаронско предписание!  Впрегнали са каруцата пред коня.  Laughing

Предписали са ви го, за да лекуват разстройство, а всъщност разстройството е следствие от никненето на зъбите, а не обратното

# 83
  • у дома
Благодаря за отговора!
Тогава какво да правя-да не го ли давам?
Бихте ли ме насочили към класически хомеопат във В.Търново

# 84
dgidgi, ако имаш желание да лекуваш детето с хомеопатия най-добре си намери класически хомеопат, обикновенно педиатрите са боаронски хомеопати /аз лично незнам да има класически хомеопат-педиатър  Rolling Eyes /

# 85
Аз малко не по темата. Но такова мляко може би единственото в БГ е "Елена". Закваската е с бактериите на проф. Мургов, създател на Ентеросан Hug

# 86
  • Пловдив
Здравейте. Имам въпрос. Страдам от вестибулопатия Последно ходих на хомеопат която ми изписа арника монтана 9 сн, калкарея карбоника 15 сн и  аргентум натрикям 30 сн. Аз намерих калкарея но на шишенцето пише "КАЛКАРЕА КАРБОНИКА ОСТРЕАРУМ 15CH" това остреарум какво е да не съм взела нещо друго? И дали тези препарати ще ми помогнат? Благодаря.

# 87
mimimibg, май не си била при хомеопат  Rolling Eyes  Мисля, че ако си била на интервю при класически хомеопат щеше да имаш едно лекарство за случая /допускам да ти даде още едно за всеки случай - да си го имаш/. Но обикновенно трябва да се приема само едно лекарство  Peace

# 88
  • София - Варна - Бургас
Благодаря за отговора!
Тогава какво да правя-да не го ли давам?
Бихте ли ме насочили към класически хомеопат във В.Търново

Ние не бихме могли да Ви кажем какво да правите или не. Може само да Ви информираме.
 Ако разстройството е мн. силно и засташава водния баланс на детето, води до обезводняване, то това, за момента би бил приоритета. Peace

# 89
Здравейте!
Имам проблеми с всички зъби.
Алергична съм към много неща-месо,антибиотици и др.
Откриха че съм алергична към Форидент-пълнеж в каналите на зъбите ми.Всички зъби са почистени и стоят отворени- всичките ми зъби са дълбани по различна причина.Трудно се храня така.
Няма с какво да ги затворят-за да се изследва материала който понасям, устата ми трябва да се успокои,но има проблем-
Един зъб е препреснат-горен 2 и аларгена форидент е влязъл там -тоест
Препреснат доказан алерген е дразнител(През papilla incisiva)
Дразнене на папилата и лигавиците(зачервяване и оток) , болки -непостоянни с периоди на ремисии- успешно се повлияват с анестетик-ubistesin.
Този алерген ми действа смущаващо на нервите в устата и изглежда довежда до различни болки в различни зъби.
Ходила съм 2-пъти в София,в Разград вече ходя по много зъболекари,много пари се хвърлиха а все няма ефект.
Дилемата сега е да ми вадят зъби,защото на вид здрави зъби и на снимка също-болят необяснимо.
Умъртвени зъби също ме болят.
Молбата ми е дали има лек с хомеопатия.
В момента съм се насочила към hypericum perforatum 9ch.
Удачен избор ли е?
Благодаря за вниманието.

Общи условия

Активация на акаунт