ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 315
  • София - Варна - Бургас
Здравей, Александър!
Може ли срастване на срамни устни при малко дете да се лекува с хомеопатия?
Благодаря предварително за отговора.

Може, като се лекува основната причина, която често е някаква мини инфекция, например е причинена от Ешерихия коли или Протеус или друга бактерия.

# 316
Aleksander,на кое лекарство му се нарушава кръвообращ.от страх,трепери и има студени тръпки?

# 317
  • София - Варна - Бургас
Например най-показани са: Aconit, Bell, Cham, Phos & Gels но има и други, в зависимост и от други симптоми и характеристики

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 10:31 от Aleksander

# 318
Не знаех за ментата като анестетик. Може ли тогава до известна степен да се ползва отвреме навреме като чай при зъбоникнене на дете над годинка?

# 319
Не знаех за ментата като анестетик. Може ли тогава до известна степен да се ползва отвреме навреме като чай при зъбоникнене на дете над годинка?

Мече,не знам дали ще има ефект,но пък има голяма вероятност да се прояви свръхчувствителност т.е алергична реакция.Все пак е билка със силен аромат и трябва да се внимава.Така знам от лекари,но нямам преки наблюдения.аз лично много внимавах с билките до 3 год.възраст на детето.

Между другото аз съм от тези, които се влашават от мента .Буквално ми става лошо и ми се запушва носа.А принципно ментата отпушва носа.

# 320
 Попаднах случайно на тази статия. Реших да се допитам и тук, дали написаното граничи с реалностто при все че е опоменато и име на хомеопатичен препарат.
http://www.d-rmario.com/statii_detail.php?id=466

# 321
И какво ако зениците са много или малко разширени? или какво ако наблюдавам детето при висока Т и ледени крайници и нищо не правя? Нали трябва нещо да нашравя?
Питам за тези подробности, защото тези състояния настъпват обикновено през нощта и няма кого да попитам в 01.00ч. например...

Хомеопата Ви би трябвало да знае, защото през този дълъг период, той трябва да е наясно какво означават всички тези симптоми, и кое хо л-во за Остър случай да ви изпише, така че да ви е под ръка в 01ч. през ноща!
Peace

Колкото и да съм доволна от хомеопата си, има един недостатъ - не обяснява. Примирих се с това, защото след като смених 4-ма, които не направиха нищо, а само ни объркаха, вече 3.5 години сме при настоящата и съм доволна с изключение на обясненията. Затова си доставям нужната информация по други пътища, като например тук във форума. Чета, тазстждавам и питам. Това е моят път и затова питам за гореописаното състояние за повече инфо  Praynig

# 322
Попаднах случайно на тази статия. Реших да се допитам и тук, дали написаното граничи с реалностто при все че е опоменато и име на хомеопатичен препарат.
http://www.save-darina.org/statii_detail.php?id=466
На мен не ми се отваря линка

# 323
Пейства статията, понеже линка нещо се променя като го копна.

Колкото и невероятно да звучи , хомеопатията разполага и с такъв медикамент. Той дава много добри резултати в педиатрията, но съм сигурен, че може да намери добро приложение и при възрастните.
Ревността е много често срещано състояние, което ние лекарите сякаш го подценяваме. При разпита на пациента или неговия придружител, го откриваме твърде често като отключващ фактор за много симптоми. В традиционната медицина се подценява като водещ фактор и терапевтичните усилия се насочват към последствията , които са много разнообразни.
РЕВНОСТТА Е ЕДНО ОТ НАЙ –СИЛНИТЕ И РАЗРУШАВАЩИ СЪСТОЯНИЯ, ЧИИТО ПОСЛЕДИЦИ СА НЕПРЕДСКАЗУЕМИ И ТРУДНО ПОДДАВАЩИ СЕ НА ЛЕЧЕНИЕ.
Още по – интересно и трудно е при децата. Ревността се появява почти винаги – в 80% от случаите след раждането на братче или сестричка. До тогава детето е било „монополист” на чувствата и грижите на родителите.
След появата на „съперник”, то се чувства пренебрегнато И ЗАПОЧВА С ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА ДА ПРИВЛИЧА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ СИ ЗА ДА ВАЗВЪРНЕ ПРЕДИШНОТО СТАТУКВО. Но , уви – има конкурент и е поставено при други условия.

Проблемите се засилват и ревността е изострена при малка възрастова разлика между децата – 2 до 4 години. Проявите и симптомите, които са породени от ревността са твърде разнообразни както по вид, така и по сила.

Понякога се изразява под формата на агресия, насочена към по – малкото дете. По – чести са появата на някои симптоми, с цел привличане на внимание . Има описани случаи на проява на пристъпи от астма. По – често са поведенческите симптоми.

За щастие хомеопатията разполага с уникален препарат, който особено ефективно се справя с всички болестни състояния , предизвикани от ревността. Той се казва ЛАХЕЗИС.
Благодарение на него са излекувани много „астми”, които преди това безуспешно са третирани с кортикостероиди и други силни медикаменти. Когато след раждането на другото дете у по- голямото се появят тикове, нощно напикаване , заекване и др. с отлично действие е комбинацията на ЛАХЕЗИС с ЛИКОПОДИУМ.
Голямо удовлетворение получава лекар, когато излекува някое „хронично” заболяване, породило се от ревност с тези хомеопатични препарати. Значим успех се отчита и при големите пациенти.
Д-р МАРИО Янакиев

# 324
Здравейте!Много се надявам да ми помогнете!!!Имаме едно улично куче за което се грижим,но за съжаление някой луд го простреля в челюста.Сега е в къщи,направиха му операция-сложиха му метална пластина на долната челюст и му взеха част от езика ,за да изградят венец,на мястото където е минал куршума.Моля ви помогнете ми!!!Насочете ме кам хомеопатични продукти,които да спомогнат да се заздрави тъканта на венеца и да се изгради костта!!!Много благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 325
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!Много се надявам да ми помогнете!!!Имаме едно улично куче за което се грижим,но за съжаление някой луд го простреля в челюста.Сега е в къщи,направиха му операция-сложиха му метална пластина на долната челюст и му взеха част от езика ,за да изградят венец,на мястото където е минал куршума.Моля ви помогнете ми!!!Насочете ме кам хомеопатични продукти,които да спомогнат да се заздрави тъканта на венеца и да се изгради костта!!!Много благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като начало му давайте Арника - по 2 пъти на ден, сутрин и вечер - разтворете му гранулка в малко вода и му давайте.

# 326
ИМАМ ВЪПРОС:ДЪЩЕРЯ МИ Е НА 15г ИНОЩЕМ МНОГО СКЪРЦА СЪС ЗЪБИ. МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОМОГНЕ С ХОМЕОПАТИЯ

# 327
  • София - Варна - Бургас
Цитат
ИМАМ ВЪПРОС:ДЪЩЕРЯ МИ Е НА 15г ИНОЩЕМ МНОГО СКЪРЦА СЪС ЗЪБИ. МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОМОГНЕ С ХОМЕОПАТИЯ

Може, но има показани 58 хо л-ва при скърцане със зъби по време на сън, и кое ще е това, което ще подейства лечебно, ще се определи след 2-часово хомеопатично интервю.  Peace

# 328
  • Севлиево
Здравейте, Алекс. И аз имам въпрос.
Дъщеря ми е почти на 6 г., но често прави бронхити и алергични кашлици, които не минават повече от месец. Изпила е литри сиропи, но не помагат. Сега и давам чай от босилек и екстракт от боров мед, но има само временно облекчаване. Какви хомеопатични продукти мога да й давам. Вече ми настръхва косата като я чуя да кашля.

П.П. Мислехме да я водим на алерголог за тест, но за целта трябва да не е приемала лекарства опре делно време.

Предварително благодаря за отговора.

# 329
майчето, очевидно не съм Алекс, но да си кажа: Потърси добър класически хомеопат  Peace Никой уважаващ себе си хомеопат няма да ти каже какво да дадеш на детето си без да е провел интервю с теб и детето преди това  Wink Сигурна съм, че ако потърсите помощ от класически хомеопат съвсем скоро ще ни се похвалиш с положителни резултати  Hug  Успех!
Алекс, и на мен ми е интересно какво ще кажеш за пуснатото от Irreplaceable  от д-р ссссууупееееррр Мариоо  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт