ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 555
cuftajka.. от както свят светува има само един начин да забременееш и той не се казва FOLLICULINUM... ЧЕСТИТО!!!Желая ти лекаибезпроблемна бременност...
juliette преди 4 дни капнах от Отипакс, които бяха отворени преди доста време.. беше 00 часа посреднощ, детето пищеше от ухо и комшията ми даде техните.. незнам кога са ги отваряли, но не е скоро... прочетох им срока на годност, но никъде не беше посочен такъв "от отварянето".. знам че капките имат такива срокове разни, но аз капнах и го успокои.. това е моя опит..
p.s. исках дасподеля с интересуващите се това видео.. за мен беше много интересно http://sensationschool.com/en/dc-videos.html

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 08:37 от sky*

# 556
  • Варна
между другото във варна се прганизира курс по хомеопатия за майки.. мисля че ще ти помогне повече от колкото да се ровиш..

Може ли подробности?

# 557
Курс по Класическа Хомеопатия за Майки Програмата е разчетена за 6 уикенда по 12 часа всеки.

УИКЕНД 1
История на Хомеопатията. Въведение в Хомеопатията. Основни закони и принципи на Хомеопатията и Хомеопатичното лечение. Снемане и водене на случая. Предписване и начин на приемане на хомеопатично лекарство.

УИКЕНД 2
Хомеопатично лечение на Травми. Хомеопатично лечение на Трескави (простудни, грипоподобни) състояния.

УИКЕНД 3
Хомеопатично лечение на възпаления на УНГ-органите – хреми, ангини, отити.

УИКЕНД 4
Хомеопатично лечение на възпаления на горните дихателни пътища – ларингити, кашлици.

УИКЕНД 5
Хомеопатично лечение на проблеми с храносмилателната система. Хомеопатично лечение на Здравословните проблеми в кърмаческа и ранна детска възраст

УИКЕНД 6
Хомеопатично лечение на детски инфекциозни болести и шарки. Ваксинации.
Понятие за хронично лечение на хронични болести. Миазми. Методи на предписание. Школи в Хомеопатията.
Общ преговор

И задължителната
Бележка: Програмата може да претърпи незначителни промени!

Въпросните промени неизменно се налагат, когато се ориентираме какви са конкретните потребности на майките от Курса и в този смисъл целят да се доближат до вашите интереси.

Цената на Курса за Майки е 450 лв.

Ще се запознаем с картините и показанията на хомеопатичните лекарства, които се прилагат най-често в спешни и неотложни ситуации.
Тези картини и показания не са ничия собственост или по-скоро са собственост на човечеството. Това ще рече, че Aconite на Боарон, Aconite на Хелиос, Aconite на DHU и всички други видове Aconite имат една и съща картина, едни и същи показания.
В България най-достъпни са лекарствата, произвеждани от Боарон и Хелиос.
От 23 март започва регистриране участничките в Курса за Майки и успоредно с това ще се прецени кое мнение надделява - за уикенда или през седмицата.
Надявам се до 31 март да се знае кога ще запончне курса.
Телефон:0886 325 905 Сб:09:30 - 17:30 Нд:09:30 - 13:00
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fhomeohelp.eu%2Fkurs … d68630ca204118e4a

# 558
Привет,

Какво представлява майчината тинктура? Ровнах се леко в "Информативно за хомеопатията" но не забелязах да е писано по въпроса...

# 559
ivi81 като разбереш картината на лекарството няма да разбереш принципите на хомеопатията.. между другото във варна се прганизира курс по хомеопатия за майки.. мисля че ще ти помогне повече от колкото да се ровиш..

Днес получих отговор на моя въпрос и съм доволна и спокойна от отговора,който ми бе даден.Колкото до курса,хубаво е да се посети,но времето ми е ограничено.

# 560
  • Пловдив
Привет,

Какво представлява майчината тинктура? Ровнах се леко в "Информативно за хомеопатията" но не забелязах да е писано по въпроса...
Дано не те подвеждам, но...  това трябва е химическото вещество извлечено от растение, от което се взима за да се направи хомеопатичното лекарство, чрез разреждане и потенциране  Peace

# 561
Здравейте! Искам да попитам хомеопатията може ли да се справи с епилепсия? Не е доказана още и тепърва ще правим изследвания и искам да знам дали ако я докажат, бихме имали шанс за успех с хомеопатията. Става въпрос за сина ми.

# 562
  • Варна.....
И аз с въпрос.
Свекърва ми се оплаква от изпускане /по малка нужда/, при натоварване, смях и т.н.
Ходила  е на уролог и гинеколог, но са и казали операция.
Има ли възможност за хомеопатично лечение?

# 563
Бенита, благодаря Simple Smile Дотам и аз знам - че, е основата от която се потенцират лекарствата, но въпросът ми е какво представлява тази основа; какво съдържа...

# 564
И аз с въпрос.
Свекърва ми се оплаква от изпускане /по малка нужда/, при натоварване, смях и т.н.

ДА. Хомеоаптията се справя успешно с този проблем.

# 565
Бенита, благодаря Simple Smile Дотам и аз знам - че, е основата от която се потенцират лекарствата, но въпросът ми е какво представлява тази основа; какво съдържа...

Когато ХЛ се приготвя от растение, растението (части от него) се поставят в чист алкохол и престоява известно време. Алкохолът извлича от растението "букет" от вещества. След прецеждането на тази течност се получава течност която се нарича "майчина тинктура". От нея се взема една част (например 1 милилитър) и се слага в празен сън. В него се добавят 99 части (99 милилитра) смес от алкохол и вода в равни количества. Получава се 100 части смес майчина тинктура-вода и алкохол, следва енергично разклащане на съда чрез кратки и резки удари, наречени сукусии. Чрез тези силни разбълниквания молекулите в сместа се удрят една в друга. При ударите си предават енергия . Това се нарича първо стотично разреждане на тинктурата и се отбелязва с 1СН. От него се взема една част (1 мл) и се поставя в нов празен съд, в който се добавят нови 99 части (99 мл) смес вода/спирт в равни количества. Става двустократно разреждане и се отбелязва с 2СН....и т.н.

Какво представлява основата - тя е спиртен извлек и съдържа в себе си различни вещества в зависимост растението от което е приготвена.

# 566
И аз с въпрос.

ДА. Хомеоаптията се справя успешно с този проблем.
Ако проблемът е необратим...както беше при мен, макар и под друга форма....например някакви физически аномалии по перинеума....малко трудничко ми се вижда newsm78...дано греша, де Embarassed

# 567
Ако едно лекарство е довело до оздравяването на едно лице значи ли това, че същото лекарство пак ще действа по същия начин на същото лице, при същите симптоми и същото физическо и емоционално състояние?

# 568
Не, не означава. Няма двама абсолютно еднакви човека.

# 569
Не, не означава. Няма двама абсолютно еднакви човека.
Ако едно лекарство е довело до оздравяването на едно лице значи ли това, че същото лекарство пак ще действа по същия начин на същото лице, при същите симптоми и същото физическо и емоционално състояние?
според мен -да,но нека кажат хомеопатите

Общи условия

Активация на акаунт