ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 600
 Здравейте и от мен, Alexander!
  Преди около две седмици за първи път ходих на класически хомеопат, заведох и децата си. На мен и на голямата ми дъщеря (3год. и 10 мес.) ни изписаха Med. 200C еднократно и след това Med. LM1 по 1 капка сутрин и вечер 20 дни до 1 месец. Не знам дали това беше търсения  ефект, но още не беше минала и седмица, и двете с дъщеря ми получихме зачервяване в областта на гениталите, което прерасна в сърбеж и парене. За мен съм сигурна, че се дължи на гъбички, за малката не знам - тя няма течение, но определено е зачервена и подута. Изчаках няколко дни, защото бях чела, че хомеопатичните лекарства изкарват всички симптоми и после нещата се оправят, но след още няколко дни аз се чувствах още по-зле и веднага се обадих на доктора. Той каза да спрем медикамента и след една седмица да отидем, като м/увременно правим промивки със смрадлика. Ще го посетим във вторник, но аз искам да попитам - Това ли е хомеопатичното лечение? От здраво състояние да се докараме със страшни сърбежи и некомфорт?!?!? Айде мене ме оставете, ама детето?? Всеки ден като го взимам от детска градина ми се оплаква, че го болят гениталите. Аз не знам дали точно я болят или сърбят, но което и да е не се чувства добре детето.
  Може би не стана ясно защо ни е бил изписан препарата - защото след прегледа ни определиха като гонореен тип и наложително лечение (премахване) на миазми (не съм много наясно с цялото това определение, а и честно казано ми звучи малко гадничко).

Не мога да коментирам, тъй като не познавам случая, но цял месец всеки ден да вземате анти-миазматично,пък било и в потенция LM... във всеки случай не е в моя стил.
 Peace

И все пак не разбрах - такава ли е нормалната реакция на организма? Това ми беше въпроса. Ние сме приемали лекарството само една седмица!

# 601

И все пак не разбрах - такава ли е нормалната реакция на организма? Това ми беше въпроса. Ние сме приемали лекарството само една седмица!

Вяра, това е положителна реакция на организма, може да се съди по закона на Херинг. Това е основен закон в хомеопатията с помоща на който се определя дали лечнието тече правилно или не. Според мен Медоринът е предизвикал тези сърбежи и обриви. Стои въпросът дали това е позитивно-дали организмът по този начин се изчиства от нещо и се подобряват други неща или е негативно-доказване на лекарството от прекалено честото взимане. Законът на Херинг гласи: "Болестите се подобряват от горе-надолу и отвътре-навън, а се влошават отдолу-нагоре и от вън-навътре.". Ако някои умствени симптоми, които детето е имало, примерно раздразнителност, деструктивност и т.н са се подобрили и се е получил обрив-това е положително развитие и говори за лекуване, защото умственото ниво е най-високото. Ако заедно с това са се подобрили сънят, апетитът и някакви други физически симптоми, това е чудесно. Ако обаче няма подобрение на нищо друго, детето е неспокойно, не спо добре и т.н и на всичкото отгоре има и обрив, това е влошаване от хомеопатичното лекарство, поради доказването му. Моят съвет е да се обадите на хомеопата и да обсъдите това. Peace

# 602
Много благодаря за изчерпателния отговор! Много ме успокоихте, наистина!  Peace Детето спи по-добре и повече, даже сутрин не мога да я събудя! И при мен е така - спя като умряла Simple Smile Иначе за друго не се сещам, но и не съм си поставяла за цел специално да я наблюдавам. Във вторник ще се консултирам с лекаря ни. А на Вас всичко хубаво!

# 603
Много благодаря за изчерпателния отговор! Много ме успокоихте, наистина!  Peace Детето спи по-добре и повече, даже сутрин не мога да я събудя! И при мен е така - спя като умряла Simple Smile Иначе за друго не се сещам, но и не съм си поставяла за цел специално да я наблюдавам. Във вторник ще се консултирам с лекаря ни. А на Вас всичко хубаво!

Звучи като че всичко е наред, тогава. Peace Най-общо наблюдавай дали малката има повече енергия като цяло, дали е по-спокойна и сговорчива, дали е в добро настроение и дали се храни както трябва. Това са първите показатали за подобрението.

# 604
  • Пловдив
Преди 10дни сънът ми беше с ангина,но още виждам че му е червено гърлото от лявата страна.Пиехме  - Белладона30,Меркуриус солубилис30,Фитолака9 и Хепар сулфур15 - 3*3гран.+Силицея вс.ден по 3гран.
Ако можете ми отговорете как да постъпя!
Благодаря

# 605
Преди 10дни сънът ми беше с ангина,но още виждам че му е червено гърлото от лявата страна.Пиехме  - Белладона30,Меркуриус солубилис30,Фитолака9 и Хепар сулфур15 - 3*3гран.+Силицея вс.ден по 3гран.
Ако можете ми отговорете как да постъпя!
Благодаря

Попаднали сте на некласически хомеопат-боаронец. Така не само, че няма да излекувате детето, но може да се стигне до подтискане на симптоми, което означава, преместването им на по-дълбоко ниво, например от червено гърло да мине на бронхит или по-тежко. Намерете КЛАСИЧЕСКИ хомеопат и идете за консулатация.

# 606
Здравейте, имам проблем - дисхидроза. Проявява се само на един пръст на дясната ръка, но не е от най-леките форми. Нещо можете ли да ме посъветвате, тъй като кърмя и не смея да се мажа с конвенционални лекарствени средства, а вече не се търпят постоянният сърбеж и болка. Дали е възможно с нещо да се облекчи поне?

# 607
Здравейте, имам проблем - дисхидроза. Проявява се само на един пръст на дясната ръка, но не е от най-леките форми. Нещо можете ли да ме посъветвате, тъй като кърмя и не смея да се мажа с конвенционални лекарствени средства, а вече не се търпят постоянният сърбеж и болка. Дали е възможно с нещо да се облекчи поне?

Екземи се лекуват успешно с хомеопатия, познавам излекувани. Най-важното е обаче да отидеш при класически хомеопат.

# 608
Благодаря за отговора. Аз съм много боса в тази област обаче, та се надявах някой да ме насочи поне към някого. По какво да разбера дали е класически? Нямам много време да се ровя из нета, а сигурно всичко си е написано Rolling Eyes

# 609
  • Пловдив
Лошото е че в Пловдив май нямя такива!А и ако е "боарански"-значи че не лекува ли?Ами всички тези на които са помогнали?Мн.е объркващо това с разделението...А и не е ли законна само Боаранската хомеопатия у няс???

# 610
Благодаря за отговора. Аз съм много боса в тази област обаче, та се надявах някой да ме насочи поне към някого. По какво да разбера дали е класически? Нямам много време да се ровя из нета, а сигурно всичко си е написано Rolling Eyes

Става с питане-като се обадиш на хомеопата го питаш класически хомеопат ли е и къде е учил хомеопатия. Ако каже, че не е класически и че е завършил курсовете на боарон-благодариш му, пожелаваш приятен ден и не отиваш. Laughing

Хомеопат могат да ти препоръчат в Българско Хомеопатично Общество и Асоциацията на лекарите-хомеопати. Пусни тук или в гугъл едно търсене и ще видиш и кого са препоръчвали хората.

ето линкове:

http://www.homeopathybulgaria.org/

http://www.bghomeopathy.org/bg/news_bg.php

# 611
Лошото е че в Пловдив май нямя такива!А и ако е "боарански"-значи че не лекува ли?Ами всички тези на които са помогнали?Мн.е объркващо това с разделението...А и не е ли законна само Боаранската хомеопатия у няс???

Има класически в Пловдив.
Да, ако е "боаронски" значи не лекува, а или е нацелил попогрешка правилното лекарство сред едно от 10те които е дал или не е лекувал, а само е подтиснал симптомите без да подобри здравето на детето.

Не, няма такова нещо, че е "законна" само боаронската хомеопатия. Такова нещо ли са ти казали?! ooooh! Боаронската хомеопатия -т.нар клинична хомеопатия, дори не представлява хомеопатия, а просто метод за продажба на възможно най-много лекарства.Това е система измислена от един концерн за производство на лекарства. Както каза преди време една позната: "Познай ако това как се пркатикува медцина се определяше от завод за антибиотици, за колко заболявания щяха да се изписват те и по какъв начин". Не може производител на лекарства да сменя произволно методите на една наука, че да пасват на финасовите и цели, а реално точно това прави боарон. Тяхната "хомеопатия"  не спазва законите на хомеопатията, не зачита никое правило за лечение в хомеопатията и съм чувала за ужасяващи случки след употребата и. Ако помогне,това е по-скоро случайност и руска рулетка и на никого не я препоръчвам.

# 612
  • София
При "влошаване от хомеопатичното лекарство, поради доказването му", значи ли, че предписаното лекарство не е правилно и трябва да се спре, след което да започне лечението на новоизявилите се симптоми с друго лекарство? И изобщо как се разбира дали става въпрос за влошаване, или лечебна криза, ако няма никакви други промени?

# 613
При "влошаване от хомеопатичното лекарство, поради доказването му", значи ли, че предписаното лекарство не е правилно и трябва да се спре, след което да започне лечението на новоизявилите се симптоми с друго лекарство? И изобщо как се разбира дали става въпрос за влошаване, или лечебна криза, ако няма никакви други промени?

Не значи,непременно че не е правилно лекарството, но значи, че е предписано прекалено много пъти да се взима или, че човекът е много чувствителен към това лекарство. Ако това е станало трябва да се говори с хомеопата.

Лечебната криза е винаги по закона за излекуването на Херинг, а влошаването е против него. Т.е ако има поява на стари симптоми, от преди много време, това е лечебна криза. Ако появилите се симптоми са по-навън и по-надолу от лекуваните-това е лечебна криза. Ако са по-нагоре и по-навътре -това е влошаване. Също така има по-сложни методи за определяне-според миазмите, но това не може да се обясни с един постинг. Просто трябва да говорите с хомеопата и ако нещата не вървят де не се притеснявате да го смените. Хомеопатът е длъжен да ви дава информация какво става и да ви отговаря на такива въпроси подробно. Не се отнасяйте към хомеопата както сме свикнали да се отнасяме с лекарите-да не очакваме от тях никаква информация и после да се чудим къде да попитаме, че да ни разтълкуват изследванията или диагнозата.

# 614
Archangel, благодаря ти отново!

Общи условия

Активация на акаунт