ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 768
  • 797
  •   1
Отговори
# 735
Въпроси:

1. Класическа или клинична хомеопатия практикувате?
2.Къде сте учил хомеопатия?
3. Колко време трае прегледът? А проследяванията?
4.Каква е цената на прегледа и на проследяванията?
5.Ако трябва да дойдем по-рано,отколкото сте казали за проселдяване по същия повод плащаме ли Ви отново и колко?

Благодаря за отговора. Аз съм много боса в тази област обаче, та се надявах някой да ме насочи поне към някого. По какво да разбера дали е класически? Нямам много време да се ровя из нета, а сигурно всичко си е написано Rolling Eyes

Става с питане-като се обадиш на хомеопата го питаш класически хомеопат ли е и къде е учил хомеопатия. Ако каже, че не е класически и че е завършил курсовете на боарон-благодариш му, пожелаваш приятен ден и не отиваш. Laughing

Хомеопат могат да ти препоръчат в Българско Хомеопатично Общество и Асоциацията на лекарите-хомеопати. Пусни тук или в гугъл едно търсене и ще видиш и кого са препоръчвали хората.

ето линкове:

http://www.homeopathybulgaria.org/

http://www.bghomeopathy.org/bg/news_bg.php

Благодаря за линковете. Искам да "изпитам" хомеопата си за да знам дали да му доверя най-ценното си на този свят- здравето и детето ми. Какви въпроси да му задам, за да разбера дали да го наема. Аз съм една обикновена майка. Ограничете се само до въпросите.

П. С.Забравих да кажа благодаря- Благодаря.
Направих леки корекции на публикацията.

# 736
tandonova79, тогава успех в намирането на най-добрия класически хомеопат! Peace

# 737
Може ли да поясните въпроса си за това къде сте учил хомеопатия. Не разбирам. Например, ако съм учила хомеопатия в София, това би ли имало разлика с това ако съм учила хомепатия във Варна? Нали хомеопатията има едни и същи принципи, може би ако направим аналогия с математиката-това къде съм учила какво значение има, след като  се основава на един и същи принципи и във София и във Варна и на всяко едно кътче на планетата. Какво се цели със задаването на такъв въпрос? Какъв извод да направя за себе си като пациент, ако например ми каже, че учил хомеопатия в София, в Хомеопатичната Асоциация на Лекарите  в България. Как това ми помага да разбера, че това е един истински хомеопат, който няма само да ми вземе парите, но и ще ми помогне да  се излекувам от болежките си? Как да разбера с други думи, че този хомеопат притежава нужните знания за да му се доверя?

# 738
Може ли да поясните въпроса си за това къде сте учил хомеопатия. Не разбирам. Например, ако съм учила хомеопатия в София, това би ли имало разлика с това ако съм учила хомепатия във Варна? Нали хомеопатията има едни и същи принципи, може би ако направим аналогия с математиката-това къде съм учила какво значение има, след като  се основава на един и същи принципи и във София и във Варна и на всяко едно кътче на планетата. Какво се цели със задаването на такъв въпрос? Какъв извод да направя за себе си като пациент, ако например ми каже, че учил хомеопатия в София, в Хомеопатичната Асоциация на Лекарите  в България. Как това ми помага да разбера, че това е един истински хомеопат, който няма само да ми вземе парите, но и ще ми помогне да  се излекувам от болежките си? Как да разбера с други думи, че този хомеопат притежава нужните знания за да му се доверя?

Ако е учил хомеопатия в курсовете на Боарон, не ходи при него. Ако е учил в друг курс за класически хомеопати-става. Примерно курсовете на Асоциацията на Лекарите-Хомеопати, Българско Хомеопатично Общество и Лондонския Колеж, може д аима и други,за които не се сещам....Но доколкото знам, единствените курсове по т.нар клинична хомеопатия, т.е некласическа са на боарон. Избягвай тях. А как да разбереш дали може да му се довериш-по същия начин по който избираш лекар. Няма разлика. Предполагам питаш за мнение бивши и настоящи пациенти и си правиш сметката.

# 739
А какво означва това словосъчетание класическа хомеопатия, не е ли само една хомеопатията- може би нещо като математиката Laughing. Поне аз така го разбирам. Може би да задам въпрос на  какви принципи се основава хомеопатията, но честно да ви кажа самата аз не ги разбирам и не мога да си направя абсолютно никакъв извод от отговора, който ще ми дадат. Например, хомеопатът към който съм се насочила ми каза, че е класически-което според вашите думи е търсеният отговор. В смисъл всеки един човек, който си търси клиенти ще ми даде такъв отговор. Би било неразумно да ми каже, че не е класически.  Какви са тези принципи,които трябва да следва за да знам, че е добър. Например в темата Информативно за хомеопатията те са изброени в началото . Попитах в друг форум например какво означава минимална доза и поисках да ми се обясни с цитата от Органона, където вероятно това е написано някъде, но не получих никакъв отговор- съответно не мога да си направя никакъв извод дали да му се доверя на този хомеопат. Объркана съм. Може би някой знае къде да прочета в Органона какво е написано за минималната доза, ще съм благодарна на всеки отговор. Или може би в другата книга Хронични болести да го пише. Може би трябва съвсем друго да попитам -къде са написани принципите на хомеопатията?

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 16:57 от цонка-офи-дочка

# 740
  • на пистата
здравейте.не знам дали въпроса ми е за тук,но не ми се пуска нова тема.
искам да питам нещо...синът ми е на 11 години,киха постоянно и и носа му тече,пи аирус и едни капки му беше дала личната,като ги давам е добре,но като ги спра пак започва всичко наново.не искам да правя тест за алергии,че ме е страх.та въпроса ми е дали има нещо хомеопатично, което може да пие.

# 741
  • Пловдив
Благодаря!
А да питам-класическия хомеопат винаги ли изписва само по 1 лекарство под формата на капки?И то не е ли същото като боаронските флакончета-чувала съм че и класиците изписват такива или пак не съм права?

# 742
На мен ми е давал лекарство и на капки, и на гранулка. Винаги обаче е едно лекарството! На прегледа още го пия и ми дава две или три гранулки, ако се наложи да пия пак. Веднъж така се случи - имах много силни менструални болки, направо нетърпими и неспиращи повече от час. Звъних на хомеопата и получих указания да разтворя една от тези гранулки в около 50 мл. вода и да пия по една глътка през два часа след като първо раздрусам силно.

# 743
Словосъчетанието е възникнало за да се отличи истинската хомеопатия, практикувана по правилата, с тази, която практикуват някой хора, необучени на истинска хомеопатия, но обучени да продават хомеопатични лелкарства в кратки курсчета, като заблуждават публиката, че са хомеопати. Това е ако примерно се създаде един три-месесчен курс за хора, да стават лекари и истинските лекари се възмутят и кръстят своята практика "класическа медицина" за да се отличава от тази новата от тримесечния курс. За точно същото става дума, и понеже няма законова защита за името "хомеопат" то са се намерили хора да го узурпират.  Ако хомеопатът ти е казал, че е класически смятам, че ще е такъв. Другите ще ти кажат, нещо от рода на това, че то няма разлика, че е все едно или че те са единствените законни хомеопати ooooh!. Има книги по хомеопатия, в които можеш да прочетеш, примерно в аптеката в София на ул. Чаталджа можеш да купиш.

А какво означва това словосъчетание класическа хомеопатия, не е ли само една хомеопатията- може би нещо като математиката Laughing. Поне аз така го разбирам. Може би да задам въпрос на  какви принципи се основава хомеопатията, но честно да ви кажа самата аз не ги разбирам и не мога да си направя абсолютно никакъв извод от отговора, който ще ми дадат. Например, хомеопатът към който съм се насочила ми каза, че е класически-което според вашите думи е търсеният отговор. В смисъл всеки един човек, който си търси клиенти ще ми даде такъв отговор. Би било неразумно да ми каже, че не е класически.  Какви са тези принципи,които трябва да следва за да знам, че е добър. Например в темата Информативно за хомеопатията те са изброени в началото . Попитах в друг форум например какво означава минимална доза и поисках да ми се обясни с цитата от Органона, където вероятно това е написано някъде, но не получих никакъв отговор- съответно не мога да си направя никакъв извод дали да му се доверя на този хомеопат. Объркана съм. Може би някой знае къде да прочета в Органона какво е написано за минималната доза, ще съм благодарна на всеки отговор. Или може би в другата книга Хронични болести да го пише. Може би трябва съвсем друго да попитам -къде са написани принципите на хомеопатията?

# 744
Благодаря!
А да питам-класическия хомеопат винаги ли изписва само по 1 лекарство под формата на капки?И то не е ли същото като боаронските флакончета-чувала съм че и класиците изписват такива или пак не съм права?

Боаронските монопрепарати в малките флакончета са си ОК. И класическите хомеопати ги предписват. Не ОК е методът, който завършилите боаронските курсове ползват, не самите им лекарства. Изписва се по едно лекарство, може да е на капки, може на гранули.

# 745
здравейте.не знам дали въпроса ми е за тук,но не ми се пуска нова тема.
искам да питам нещо...синът ми е на 11 години,киха постоянно и и носа му тече,пи аирус и едни капки му беше дала личната,като ги давам е добре,но като ги спра пак започва всичко наново.не искам да правя тест за алергии,че ме е страх.та въпроса ми е дали има нещо хомеопатично, което може да пие.

Какво трябва да пие за да се излекува окончателно може да определи само класически хомеопат, след като се срещне с детето и го прегледа обстойно. Невъзможно е да се предпише в интерент, защото има буквално стотици варианти за лекарства, които биха могли да са за тези симптоми. Диагноза се прави само в личен преглед. Peace

# 746
Има книги по хомеопатия, в които можеш да прочетеш, примерно в аптеката в София на ул. Чаталджа можеш да купиш.

Имам  девет книги Laughing, но не знам къде точно да потърся тези принципи на хомеопатията. Бихте ли ме насочили,  за да стане ровенето в тях по-бързо.

Книгите са изброени в края на страницата.

http://www.homeopathybulgaria.org/index.php?option=com_content&a … id=63&lang=en

Благодаря.

# 747
  • на пистата

Какво трябва да пие за да се излекува окончателно може да определи само класически хомеопат, след като се срещне с детето и го прегледа обстойно. Невъзможно е да се предпише в интерент, защото има буквално стотици варианти за лекарства, които биха могли да са за тези симптоми. Диагноза се прави само в личен преглед. Peace
а да ме насочите към някой такъв в пловдив

# 748

а да ме насочите към някой такъв в пловдив

Обадете се на Асоциацията на Лекарите Хомеопати да ви кажат за хомеопат в Пловдив.

# 749
  • Пловдив
Благодаря!

Боаронските монопрепарати в малките флакончета са си ОК. И класическите хомеопати ги предписват. Не ОК е методът, който завършилите боаронските курсове ползват, не самите им лекарства. Изписва се по едно лекарство, може да е на капки, може на гранули.

А може ли да лекуват и да предписват лекарство и по двете системи?В зависимост от това каво е състоянието на пациента?
И имам питане...гъбички появили се по сливиците-ще изчезнат ли от самосебе си или се изисква лечение и ако знаете от какво се появяват?
Благодаря

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 21:02 от tandonova79

Общи условия

Активация на акаунт