Айде отново за 133-то и 32-ро начален курс - мнения

• 31 606
  • 209
  •   1
Отговори
# 30
  • София
impish4u, а какво е нивото на преподаване на руския език?

Съумяват ли да го съчетаят с преподаването на български - все пак на мен са ми приоритетни и двата езика. На първо място трябва да научим добре българския. Wink

С повечето списващи мами ще се видим по нощите преди 7.05., така ли се получава? Simple Smile

# 31
Аз лично съм доволна от преподаването и по двата езика. Дъщеря ми се справя доста добре по руски (за разлика от английския), а тази година, особено сега втория срок, ги натиснаха много по-сериозно по български заради матурите им след 2 седмици.

# 32
  • София
А колко часа руски език имат седмично? Бях останала с впечатление, че децата учат всеки ден руски език. Сега на заявленията се появява изучаване на руски език 3 часа седмично като ЗИП.
Предполагам, вторият западен се включва в 4 клас.

А какви са цените на частните занимални в близост до училището?

# 33
  • София
Първи клас са 3 часа, после 5-всеки ден имат руски. Втори западен се включва в 5 клас.

Руската занималня на Аксаков беше 12 лв. на ден преди две години.

# 34
  • София
Благодаря за отговорите!

Мина зора днес - пожелавам на всички родители, които чакаха, да им бъдат приети дечицата.

# 35
    Още есента ходих до това училище да питам какви са условията за кандидатстване .
    Когато ме чуха ,че не сме от квартала , почти веднага ме отрязаха . Почти ...защото попитаха , дали евентуално нямаме по-голямо дете вече ученик в училището ..... Е , нямаме ....

Иначе ми казаха ,че се подават документи , както във всяко друго училище и се приемат основно деца от квартала , братчетата и сестричетата на настоящите ученици ,и ако останат места , се взимат и други деца , но последното изобщо няма шанс да се случи .....

Владеенто на езика , произходът нямали значение ....
    Това ми е много странно . Все-пак училището е специализирано . Или си въобразявам ?

Не разбрах , с каква цел се спи пред училището ?

# 36
  • София
Спи се заради входящия номер - като приемат децата от квартала, остават места за работещите до училището - шанс имат спалите пред училището. Mr. Green

Иначе, специализирано....колко да е специализирано - 5 часа седмично руски, преподаван пет за четири, не е кой знае какво. Има много деца на рускоговорящи родители, особено майки Laughing По-добрия вариант е училището към посолството.

# 37
     Училището към посолството защо да е по-добрият вариант ?  newsm78
     То е изцяло руско ( все пак сме в България) . Много е скъпо ....

Цитат
5 часа седмично руски, преподаван пет за четири, не е кой знае какво.....
    Е ! Все пак е нещо !

# 38
  • София
Скъпо е, да...Не знам дали всички рускоговорящи родители са ползвали предимства за прием, но факт е, че са много.
Но знам за рускиня, която вдигна чутовен скандал да ползва предимство на база произход, и на входа пред родителите, и пред канцеларията - детето е прието.

# 39
   Бих я подкрепила жената .  Peace
   В музикалното взимат по-музикални деца . Би било нормално в руското да взимат по-рускоговорящи . Simple Smile

# 40
  • София
   Бих я подкрепила жената .  Peace
   В музикалното взимат по-музикални деца . Би било нормално в руското да взимат по-рускоговорящи . Simple Smile
разликата е , че за музика се иска талант, а да знаеш език-не! Ако се искаше значи всички руснаци биха били мноого талантливи  Joy

# 41
  Нито е смешно , нито уместно , но щом си преценила ....  Rolling Eyes

# 42
  • София
за мен не е уместно сравнението и имено това е смешното  Grinning
Както и да е, спора е излишен Peace

# 43
   Във всяко училище би било нормално да се взимат деца , които повече съответстват на профила му . Дали са по-можещи в музиката , дали са по-говорещи езика , дали са по-добри в математиката ....

Щом са вътре  в материята , щом показват ,че я владеят повече от другите , би трябвало да имат предимство . А откъде им идва : от талант ли , от труд ли , по рождение ли , възпитание ..... какво значение има ?

.....
Както и да е, спора е излишен Peace
Не дей , разбира се ! Щом мислиш ,че е излишно !   Peace

# 44
  • гр.София
 " Квартални" деца е доста относително. Ние стигаме пеша до у-щето,но не влизаме в определения периметър,той е много малък.
 Пред училището спаха /хме/ и родители по критерия " брат-сестра" .

В сайта на у-щето си пише,че ако децата,отговарящи на критериите са повече от местата,ще се гледа входящия номер.

Един баща сподели,че по-предната година са останали към 25 места за деца без критерии.
 Тогава входящият номер също е от значение.
 Миналата година,обаче,не са стигнали местата и за децата с предимства.

Радвам се,че вече се появиха руски паралелки и в други у-ща. В Младост има  /търсете си в тяхната тема,не помня кое/ ,и в 18 СОУ.
 За 6 ОУ пише,че също предлагат руски,но на място ми казаха,че миналата година не могли да сформират паралелка,в крайна сметка.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 21:09 от blanc

Общи условия

Активация на акаунт