Ваксини и Ваксинационни Програми

• 139 444
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 270
  • България-София
Въпрос към Бърди:
В Израел не се прави БЦЖ, съответно намаме такава. Засега сме в БГ и искам да попитам  необходимо ли е да се направи? - на каква възраст и колко пъти?

# 271
Въпрос към Бърди:
В Израел не се прави БЦЖ, съответно намаме такава. Засега сме в БГ и искам да попитам  необходимо ли е да се направи? - на каква възраст и колко пъти?
Това зависи от епидемиологичната обстановка в страната, където живее детето. В Норвегия, Дания доколкото знам също не правят масово БЦЖ.
По Ваше желание, ако живеете постоянно в Израел. Ако живеете в БГ обаче е задължителна. Аз лично бих я направил на детето ми независимо къде живея...

# 272
А какви са евентуалните усложнения след ваксинация с ActHib?

# 273
А какви са евентуалните усложнения след ваксинация с ActHib?
Никакви. Аз лично не съм виждал нито един страничен ефект със значение. А съм правил стотици дози...

# 274
Здравейте!
Страхотна тема, поздравявам ви  Hug! От тук научих доста неща, тъй като нашата педиатърка не е много в час с ваксините и отказва да ми даде информация. Тя както и много други е на мнение, че щом нещо е работело 15-20 години, не трябва да се променя.

Все пак аз бях категорична и миналата седмица поставихме първата ваксина ДТаК и полио на сина ми, въпреки нейното нежелание да ползва друго освен одобрените от ХЕИ. Той е на 3 месеца. (закъсняхме, защото е недоносен).
Аз държах да е безклетъчна коклюшната съставка и полиото да е инактивно. Исках да поставим и Хиб, но ми се видяха много 3 боцкания.

Много се рових, но така и не открих друга възможност освен да се поставят 3 инжекции -  Infanrix, Imovax и отделно Акт Хиб или Хиберикс.
Тетравак няма внос, има само 5 валентната на Пастьор, която ти не препоръчваш.

В листовката на Инфанрикс пише, че може да се смесва с Хиберикс (ако я намеря). Има ли нещо особено при това смесване, за да обясня на лекарката, (знам, че е смешно, но няма да обяснявам защо имам тези опасения). Страхувам се да не се обърка нещо.

Какво препоръчваш ти - да сложим смесена Инфанрикс + Хиберикс следващия месец или другата седмица да сложим отделно АктХиб например.
Приема за Хиб при нас ще е :3-5-7 и после реимунизация, мин. 6 месеца нали?

Имам възможност да ми донесат ваксина от чужбина. Но не знам дали на границата ще позволят износа и как ще я запазим - нали трябва да се съхранява в хладилник. Пък и не съм сигурна дали е позволено да се слага ваксина купена в друга държава  newsm78

Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 275
Какво препоръчваш ти - да сложим смесена Инфанрикс + Хиберикс следващия месец или другата седмица да сложим отделно АктХиб например.
Приема за Хиб при нас ще е :3-5-7 и после реимунизация, мин. 6 месеца нали?
Не внасяйте ваксини през границата, освен ако не можете Вие самата да пътувате до Серес например за един ден. Но дори и тогава не е редно. Имаме избор:

*Инфанрикс-ИПВ-Хиб->>в една спринцовка от производителя всичко. Хиб съставката е на прах и се смесва със съдържимото на спринцовката минути преди поставянето.
*Инфанрикс + ИПВ (отделно) "Имовакс"+"Хиберикс"->>3 отделни ваксини. "Да се смесват" имат пред вид да се слагат в рамките на една визита, А НЕ ДА СЕ СМЕСВА В ЕДНА СПРИНЦОВКА съдържимото на отделните ваксини. Може да направите 2-те на една визита (независимо кои ваксини), но на различни инжекционни места и след 6-7 дена да сложите и третата.
На практика обаче, аз бих направил така:
*бих сложил на 1-та визита Инфанрикс->>дясно краче предно-страничната част на бедрото.
*2 визита след 5-6 дена "Имовакс" ляво краче предно-страничната част на бедрото.
*3 визита след 6-7 дена "Хиберикс"-дясно краче предно-страничната част на бедрото.

*Друга възможност е "Тетра Акт-Хиб" + "Имовакс " на две визити.

С каквито ваксини и в какъвто ред почнете с такъв вид и ред ще направите всички останали дози. Уверете се че няма липси в снабдяването...

# 276
Бърди благодаря ти за бързия отговор  Hug

*Инфанрикс-ИПВ-Хиб->>в една спринцовка от производителя всичко. Хиб съставката е на прах и се смесва със съдържимото на спринцовката минути преди поставянето.

Извинявам се обаче можеш ли да ми кажеш някакво търговско наименование на тази комбинация, където е в 1 спринцовка. В Бг сайта на Глаксо не намерих такова нещо. Как да я поръчам ако изобщо я има в Бг?

*Друга възможност е "Тетра Акт-Хиб" + "Имовакс " на две визити. - ТетраАкт не е ли с клетъчна коклюшна съставка. Аз държа на безклетъчна, така че този вариант отпада.

# 277
Извинявам се обаче можеш ли да ми кажеш някакво търговско наименование на тази комбинация, където е в 1 спринцовка.
"Infanrix-IPV-Hib" :
http://www.gsk.com.hk/eng/products/vaccines_product_overview.asp … intVaProductID=14

-Хиб съставката е на прах отделно. Разтваря се. Изтегля се после съдържимото точно преди ваксинацията. Внимание!

# 278
  • София
Да,но това в България го няма.

# 279
Да,но това в България го няма.
Можем да сложим Infanrix+Imovax+Hiberix(Act-Hib)->>3 отделни ваксини.
Виждам, че на БГ страница на GSK няма Хиб ваксина. Това е така, защото никой не иска, не слага и не търси тази ваксина. Ако официално се изяви интерес ще внасят и Хиберикс и Инфанрикс-ИПВ-Хиб. Ако не можете да намерите добра Хиб ваксина не си струва да поставяте "сурогати".

Последна редакция: пт, 27 яну 2006, 17:05 от Birdie

# 280
Благодаря за инфото  Simple Smile

Мисля да пусна едно запитване към Глаксо да видим защо няма внос на тези ваксини. Не че ще ми обърнат внимание, ама ще се пробвам.

# 281
Търся информация за Хаврикс 720 -ваксината срещу хепатит А. Купихме я  и ще я поставим в понеделник , когато отидем при педиатъра.Знам , че е инактивирана ,но все пак  какви са реакциите след поставянето и,болезнена ли е? Какво мислите за тази ваксина  ?

# 282
Търся информация за Хаврикс 720 -ваксината срещу хепатит А. Купихме я  и ще я поставим в понеделник , когато отидем при педиатъра.Знам , че е инактивирана ,но все пак  какви са реакциите след поставянето и,болезнена ли е? Какво мислите за тази ваксина  ?
Чудесна ваксина е Havrix 720UI.
Всъщност аз работя само с нея като основна за ваксинациите срещу Хеп.А. Никакви странични ефекти. Слага се ТОЧНО В ДЕЛТОИДНИЯТ МУСКУЛ-там, където се прави БЦЖ. Не е болезнена-има си собствена много добра игла. Затопля се в ръката преди поставяне.
Две дози през 6м-12м една от друга.

# 283
Много благодаря!

# 284
  • Пловдив
Цитат
*Act-Hib-Ако детето е на 7 месеца-три дози през месец минимум и четвърта доза минимум 8 седмици (2 месеца) след 3-тата доза. Примерна схема>> 7,9,11 месец и четвърта доза на 14 месеца.
А ако детето е на 8.5 месеца и при следващата консултация навършва 9запазва ли се този интервал на отделните дози-например9,11,13 и последната на 15 месеца? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт