Ваксини и Ваксинационни Програми

• 139 343
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 330
здравейте birdie,
дъщеря ми е на 2 месеца и три седмици
понеже не и биха ваксината полиомелит последният път на контролният преглед, а аз после прочетх тук че се бие на 2 месеца исках да ви питам дали е фатално това
лекарката казва че няма достигнато достатъчно тегло за да я бият- беше 4800 преди 3 седмици така ли е наистина-месеците ли се гледат или теглото
благодаря ви предварително

# 331
"...лекарката казва че няма достигнато достатъчно тегло за да я бият- беше 4800 преди 3 седмици така ли е наистина-месеците ли се гледат или теглото
благодаря ви предварително"
Теглото няма нищо общо с ваксинациите  ooooh!. Ваксинациите се поставят по определена схема, отчитаща достигнатата възраст и разстоянието от предишната доза. Моля поставете полио ваксината възможно най-скоро.

# 332
благодаря ви много- а ако тази я бием тази седмица със закъснение кога би следвало да бием следващата след като вече сме се забавили?

# 333
благодаря ви много- а ако тази я бием тази седмица със закъснение кога би следвало да бием следващата след като вече сме се забавили?
Правилото е разтояние 4 седмици между дозите.

Цитат
All doses should be separated by at least 4wks.
Adapted from the recommendations of the Advisory Committee on
Immunization Practices (ACIP)* by the Immunization Action Coalition, November 2005

# 334
Да,минимално разстояние 4 седмици. А иначе според Бг имунизационен календар...2,3,4 месец...

# 335
Много  Ви благодаря за бързият отговор. За тази ваксина незнма дали мога да намеря, но ще опитам. Аз също четох за Pentaxim и затова реших и вас да питам. Знам, че сега в Англия има седемвалентна, но в БГ все още няма такава. Моя близка би на децата си на малкия петвалентната а на големя седемвалентната. Беше много доволна,но това беще 2004 а от тогава много лоши неща се изписаха.
Мерси много ако успея да намеря тази ваксина ще информирам веднага.

# 336
  • София
Здравейте Birdie, искам да попитам колко време след Act Hib може да се сложи Тримовакс, къде се поставя ваксината и как(мускулно, подкожно), какви са възможните странични реакции от ваксината? Какви ваксини ще ме посъветвате да сложа на детето си, то е на 1годинка, слагани са му само задължителните ваксини и Act Hib(подкожно, коментирахме тази тема преди два дни).

# 337
Здравейте Birdie, искам да попитам колко време след Act Hib може да се сложи Тримовакс, къде се поставя ваксината и как(мускулно, подкожно), какви са възможните странични реакции от ваксината? Какви ваксини ще ме посъветвате да сложа на детето си, то е на 1годинка, слагани са му само задължителните ваксини и Act Hib(подкожно, коментирахме тази тема преди два дни).
Act-Hib може да се сложи заедно с ММР. Няма минимален времеви интервал. Щом като детето навърши 12 месеца, може да сложите ММР.
Аз лично работя с Priorix. Много добри впечатления имам от нея. MMR се прави ПОДКОЖНО:
http://www.merck.com/product/usa/pi_circulars/m/mmr_ii/mmr_ii_pi.pdf
(стр. 8 )
ММР II=Trimovax
С Приорикс не съм срещал никога странични реакции.
Може да се сложи още:
*ХепА->>Хаврикс 720UI. От 10/2005 е разрешено да се поставя след навършване на 1 годишна възраст. Две дози през 6-12 месеца.
*Превенар-ако можете да го намерите в БГ
*Варицела ваксината-подкожно!!! 1 доза само.

За Акт-Хиб вижте какво пише Санофи-Пастьор за Канада:
http://198.73.159.214/statics/vaccines/english/Act_HIB_E.pdf

"In infants, three injections are to be given intramuscularly..."-стр.4
"Children between 12 and 14 months of age who have not previously received any Haemophilus b vaccine should receive one dose of the vaccine followed by a booster..."-същата страница.

# 338
  • София
На коя фирма е ваксината за варицела ?

# 339
# 340
На коя фирма е ваксината за варицела ?
Вижте това и това.

# 341
  • Sofia
Здравейте,

Искам да попитам за мнението Ви относно противо-грипните ваксини - дали са подходящи за деца, какви рискове крият. Какво е мнението Ви за схващанията, че поставянето им може да провокират автоимунната система и да бъдат причина в последстие за карценомни или автоимунни заболявания? Моля, да ме извините за това, че не мога по точно да задам въпроса си, както и че вероятно не ползвам вероятно правилната терминология.

# 342
Здравейте,

Искам да попитам за мнението Ви относно противо-грипните ваксини - дали са подходящи за деца, какви рискове крият. Какво е мнението Ви за схващанията, че поставянето им може да провокират автоимунната система и да бъдат причина в последстие за карценомни или автоимунни заболявания? Моля, да ме извините за това, че не мога по точно да задам въпроса си, както и че вероятно не ползвам вероятно правилната терминология.
Противо-грипните ваксини са много ценни за определени групи деца. Досега няма публикуванни данни за която и да е ваксина (от тези в широка употреба и официално регистрирани) че употребата и е причинила каквато и да е била вреда. А някои от тях (полио, например или ДТК) се прилагат десетилетия.

# 343
Здравейте Бърди,

И аз като многото майки тук искам да се възползвам от компетентото Ви мнение и съвет като специалист.Прочетох с голям интерес схемите на ваксиниране, болшинството професионални съвети, които давате в този форум (признавам не всичко още), тъй като нямам търпение да задам моя въпрос основан на малко притеснение. Живея в Германия днес ни сложиха втора ваксина  и бих  желала да погледнете схемата на моя син, тъй като се притеснявам дали ваксините не са започнати с малко закъснение или всичко е нормално.

Синът ми е на 4 м. и 15 дена
Не съм наясно в болницата каква ваксина му е сложена.
Ще ви напиша инициалите ако нещо ви говорят. От всичко само това е подчертано - ОАЕ (ТЕОАF, DРОАЕ), написани са  и стандартните изследвания,които са му направени преди да ни изпишат.
Роден е на 26.09.2005
Прегледите са му направени на 30.09.2005
Първа ваксина шествалентна -
TETANOS, DIPHTHERIA, COQUELUCHE, Hib, Hepatite B, Polyomyelite - 13.01.2006 г. и същата повторно поставиха днес 10.02.2005.
От тука и идва моето приеснение дали не се е закъсняло с поставянето на въпросната ваксина тъй, като и в имунизациония картон, който ни дадоха пише,че се слага от втория месец. При първото поставяне нямаше проблем,но  днес при втората сина ми вдигна температура.Знам, че е нормално.Моля за вашето мнение по-въпроса и бихте ли ми казали дали няма някакъв пропуск или закъснение.Сложно е малко тъй като не разбирам и добре езика още.
Предварително ви благодаря и се радвам, че ви има.  bouquet

# 344
@Denize

В Германия широко се използват пет и шествалентни ваксини. Така че няма проблем от тази гледна точка. Да, има малко закъснение с първата доза. Обикновено започват от 2 месец. Повече се замислям за втората Ви доза-тя е под 1 месец от първата. Това не е правилно! Минималният срок е 1 месец между доза 1 и 2. Техният календар е 2,3,4, но като са закъсняли с първата доза нека се "изтегли" всичко пропорционално назад. Може би са искали да се вместят в критерийте за възрастта, но са пренебрегнали интервала между дозите.
По отношение на състава-всичко е на ниво. Попитайте и настоявайте да добавите Превенар (Превнар)-мисля че се намира в Германия свободно. И е много смислено да я имате в календара си.
Поливалентните ваксини са известни с леко повишените странични реакции- и от тази гледна точка нищо необичайно.
В Германия правят ТБЦ от раждането-ако не го виждате уточнете незабавно дали е направена дозата, защото после стават недоразумения.

Общи условия

Активация на акаунт