Ваксини и Ваксинационни Програми

• 139 356
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря Ви за бързият отговор.

# 346
В Германия правят ТБЦ от раждането-ако не го виждате уточнете незабавно дали е направена дозата, защото после стават недоразумения.

Бихте ли пояснили по подробно, какво е ТБЦ и какво трябва да се вижда ooooh! аз изцяло съм се доверила на педиатъра що се отнася до ваксините, но не ми е обръщано внимание да следя за нещо, предполагам имате впредвид белег?

# 347
Отново имам въпрос относно ваксината против хепатит А.този път е свързан със съхранението и.По принцип я държим в хладилника , но по стечение на обстоятелствата и подръбности , в които няма да изпадам ваксината е прекарала около 3 часа на стайна температура ,така да се каже.Е,била е  в отделение на хладилника  , докато той е бил изключени  размразяван.Въпросът ми е годна ли е за употреба в този случай?Или 3 часа не са от такова значение?

# 348
В Германия правят ТБЦ от раждането-ако не го виждате уточнете незабавно дали е направена дозата, защото после стават недоразумения.
Бихте ли пояснили по подробно, какво е ТБЦ и какво трябва да се вижда ooooh! аз изцяло съм се доверила на педиатъра що се отнася до ваксините, но не ми е обръщано внимание да следя за нещо, предполагам имате впредвид белег?
В малките жълтеникави германски имунизационни паспортчета ваксинацията срещу туберкулоза (ТБЦ) е на друга страница от основните. Погледнете-там би трябвало да е отбелязана датата и партидата на ваксината.

# 349
Отново имам въпрос относно ваксината против хепатит А.този път е свързан със съхранението и.По принцип я държим в хладилника , но по стечение на обстоятелствата и подръбности , в които няма да изпадам ваксината е прекарала около 3 часа на стайна температура ,така да се каже.Е,била е  в отделение на хладилника  , докато той е бил изключени  размразяван.Въпросът ми е годна ли е за употреба в този случай?Или 3 часа не са от такова значение?
Годна е-в пластмасовата, херметично затворена опаковка се поддържа ниска температура за определено време. Дали е така? Когато извадите ваксината и я носите някъде, след като я отворим ни трябват почти 5-6 минути за да я затоплим в ръка, независимо, че ваксината е стояла извън хладилника дълго.

# 350
Годна е-в пластмасовата, херметично затворена опаковка се поддържа ниска температура за определено време. Дали е така? Когато извадите ваксината и я носите някъде, след като я отворим ни трябват почти 5-6 минути за да я затоплим в ръка, независимо, че ваксината е стояла извън хладилника дълго.
Много благодаря за вниманието!  bouquet

# 351
  • София
Здравейте, и аз имам едно запитване относно ваксината АктХиб. Как е по-добре да направим - да я сложим на 9-11-13 м. или да изчакаме детето да стане на 1 година и да я сложим два пъти.
И още един въпрос относно ваксината ДТК, която ни я биха три пъти в гръбчето. Първата я прие много болезнено и плака доста,а при третата вдигна Т 38,5. Разбрах че не е правилно да се бие в гърба и се притеснявам дали това ще окаже влияние върху ефективността на ваксината и въобще може ли да има някакви негативни реакции.

# 352
Здравейте, и аз имам едно запитване относно ваксината АктХиб. Как е по-добре да направим - да я сложим на 9-11-13 м. или да изчакаме детето да стане на 1 година и да я сложим два пъти.
И още един въпрос относно ваксината ДТК, която ни я биха три пъти в гръбчето. Първата я прие много болезнено и плака доста,а при третата вдигна Т 38,5. Разбрах че не е правилно да се бие в гърба и се притеснявам дали това ще окаже влияние върху ефективността на ваксината и въобще може ли да има някакви негативни реакции.
За Акт-Хиб въпроса е в защитата. Колкото по-рано я направите, толкова по-рано защита ще имате.
ДТК, която правят в БГ я препоръчват за подкожно приложение. И то в гръбчето. Нищо не може да се направи по този въпрос, ако не сменят поведението.
Щом детето е реагирало, вероятно няма проблем със защитата (тоест ваксината е ефективна).

# 353
Здравейте, отново!
Искам да попитам за въпросната ваксина ТБЦ, ако не е е сложена в, което съм почти сигурна, кога най-скоро е възможно да се постави и крие ли някакви рискове, че не е поставена на време. Извинете ако прозвучи глупаво, но се притеснявам и недоумявам ако е направен такъв пропуск.  Казвате да се уточни незабавно иначе следват недорозумения.Надявам се да няма сериозни последствия. Извинявам се, но притеснението е по-голямо от колкото човек иска и това е съвсем нормално, но в моя случай става въпрос за няколко пропуска.
1. непоставяне на ваксина
2. закъснение на поставяне на шествалентна ваксина
3. по-ранно слагане на втора шествалентна ваксина
Дано притесненията са ми излишни.
Както е писала megstar
Цитат
изцяло съм се доверила на педиатъра що се отнася до ваксините, но не ми е обръщано внимание да следя за нещо, предполагам имате впредвид белег?
И аз съм се доверила напълно и съм изключила всякаква вероятност за пропуск.
Задължително ще поставя Превнар както  ме посъветвахте.
Благодаря Ви за отзивчивоста.

Последна редакция: пн, 13 фев 2006, 02:01 от Denize

# 354
@Denize
За ТБЦ би трябвало да погледнете в жълтото германско имунизационно паспортче. Ако не е направена попитайте->> ще я направят. Недоразумения се има пред вид ако не е вписана, но е правена и е зарегистрирана в друг вид документация.
За закъснението или по-ранното поставяне на обичайните ваксини, въпросът е просто да не се рискува ефективността с нестандартни подходи. Не че за детето има пряка опасност...
Излишни са Ви притесненията, но за ТБЦ уточнете с педиатъра Ви положението.

# 355
Прочетох в един от форумите, че тази ваксина била забранена в Германия, дали е възможно това.На една от майките и били отказали да я сложат.
В паспорта ни няма  ТБС.
Ще говоря с лекаря при първа възможност.
Предполагам, че и сега може да се постави.

# 356
@Denize
В новата Германска имунизационна схема от 29/07/2005 пише за БЦЖ:"Die Impfung mit dem derzeit verfugbaren BCG-Impfstoff wird nicht empfohlen."-The inoculation with the at present available BCG vaccine is not recommended. Може би са се отрекли да правят вече поголовно БЦЖ...макар че ми се струва странно. Попитайте...

# 357
д-р Birdie,майка сам на 3 месечно момиченце имам въпрос към вас: моят съпруг е бил болен /на 5 годишна възраст/ от серозен менингит има ли вероятност детето ни да се разболее? Надявам се да ми отговорите, благодаря Ви предварително.

# 358
Д-р Birdie, въпроса ми е необходима ли е ваксинация на дъщерями при описания по-горе от мен случай?

# 359
@ola
Има различни видове менингит. Няма "наследствена" обремененост. Ако направите Акт-Хиб и Превенар и Менингококов Менингит тип С имате ваксинация срещу най-опасните типове бактериален менингит (за които има ваксини).

Общи условия

Активация на акаунт