Ваксини и Ваксинационни Програми

• 139 302
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 360
д-р Birdie, много благодаря зя отговора, ще направя необходимото.

# 361
д-р Birdie,
въпроса ми е към допълнителните ваксини

Варицела и хепатит А
са две допълнителни ваксини, който ако искаме можем срещу заплащане да ги сложим на беба, /хепатитната е х2, а варицелата 1х доза/  но не са от задължителния ваксинационен календар в Чехия, въпроса ми е какво мислите, има ли смисъл от това допълнително ваксиниране
ваксината против Варицела не давала 100% имунитет newsm78 има ли смисъл тогава от нея  Rolling Eyes
за варицела  VARILRIX има тук

хепатит А
съм почти решена, че ще сложа, нали е така наречената болест на мръсните ръце, и ми се струва, че за малки деца в днешно време съвсем не е излишна  Rolling Eyes
за хепатит А след колко години се прави пак преваксинация / въобще прави ли се  /
тук се предлагат
 Avaxim, Havrix Dosis Adulta, Havrix Dosis Paediatrica, Twinrix Adult (komb. HAv + HBV) , Twinrix Paediatric (komb. HAv + HBV), Vaqta Adult, Vaqta Pediatric

Какъв план бихте ми препоръчала, и какъв вид Х.А. ваксина, за дъщеря ми, почти на 14.месеца е

Има и още допълнителни ваксини, който за сега не се отнасят за нас, чак като тръгне детето на детска градина ни препоръча педито / Менингококов Менингит и Пнемониякоков менингит, извинявам не съм сигурна във втория превод ooooh!/тях препоръчвате ли ги на пациентите, и в каква възраст се правят те

Последна редакция: вт, 14 фев 2006, 00:28 от Eli cz

# 362
@Eli cz
->>Хепатит А е много полезна ваксина. Може да се слага след навършване на 1 годишна възраст вече и е в две дози, разделени 6-12 месеца една от друга.
->>Варицела е нова ваксина-предпазва от тежките усложнения на варицелата. Има съмнение че дава ЛЕКО по-кратък имунитет в сравнение със заболяването, но се използва много отскоро,за да има точен поглед.
->>Пневмококовата ваксина е добре да се почне да се слага от 2 месец със схема 2,4,6 и ре 12-15 месеца. На 14 месечна възраст Ви трябват две дози от Пневмококовата ваксина, които се слагат през 8 седмици.
->>Менингококова ваксина-всяка страна си решава в зависимост от епидемиологичните данни. За Чехия-не знам... Ако решите да я поставите сега, на тази възраст на детето Ви, ще са ви нужни 1 или две дози в зависимост от това каква търговска марка ще използвате.

# 363
  • Plovdiv
Здравейте докторе, може би се повтарям, но бихте ли ми написали точно каква ваксина трябва да сложа на дъщеря ми,която е на почти 18 месеца. Имам предвид противоменннгитните ваксини. Благодаря Ви предварително

# 364
Здравейте докторе, може би се повтарям, но бихте ли ми написали точно каква ваксина трябва да сложа на дъщеря ми,която е на почти 18 месеца. Имам предвид противоменннгитните ваксини. Благодаря Ви предварително
->>Акт-Хиб-ако не сте слагали нито една доза досега Ви трябва 1 доза.
->>Превенар->2 дози ще са Ви е нужни. Слагат се през 2 месеца.
->>Ако намерите Нейс-Вак С (или друга от този вид-Менинвакт,Менжугейт, Менингитек). Дозите са в зависимост от ваксината, която имате намерение да ползвате. Ако е Нейс-Вак С, само една доза Ви е нужна.

Последна редакция: ср, 15 фев 2006, 13:50 от Birdie

# 365
Здравейте, Докторе!Правите изключително впечатление с вашата заинтересованост,относно здравето на нашите деца.Благодарим Ви.Имам един въпрос.Предстой ни ваксина ДТК.Аз съм силно притеснена,защото от ваксината против заушка,паротит и рубеола направи тежка реакция.Имаше временна пареза на крачето за около три дни.После всичко се оправи.След това слагахме полиомиелитната -жива и нямаше проблеми,но за ДТК ми е притеснено.Може ли да се появи отново реакция и поемам ли някъкъв риск?Какви са постваксиналните реакции от тази ваксина?

# 366
Здравейте, Докторе!Правите изключително впечатление с вашата заинтересованост,относно здравето на нашите деца.Благодарим Ви.Имам един въпрос.Предстой ни ваксина ДТК.Аз съм силно притеснена,защото от ваксината против заушка,паротит и рубеола направи тежка реакция.Имаше временна пареза на крачето за около три дни.После всичко се оправи.След това слагахме полиомиелитната -жива и нямаше проблеми,но за ДТК ми е притеснено.Може ли да се появи отново реакция и поемам ли някъкъв риск?Какви са постваксиналните реакции от тази ваксина?
ММР беше? производство? къде я поставихте? Как-подкожно, мускулно?

# 367
Вие направо ме очаровате-толкова бързо ми отговорихте.Ваксината беше от тези стандартните,които се отпускат за всички деца в България.Незнам на коя фирма е EmbarassedПоставиха и я в ръчичката подкожно и на 10 ден започна да вдига температура и получи временна пареза на крачето.

Последна редакция: чт, 16 фев 2006, 18:07 от Helen-mama

# 368
Вие направо ме очаровате-толкова бързо ми отговорихте.Ваксината беше от тези стандартните,които се отпускат за всички деца в България.Незнам на коя фирма е EmbarassedПоставиха и я в краченцето и на 10 ден ден започна да вдига температура и да куца със същото краче/незнам дали има връзка или е съвпадение/
Не се поставя в крачето-слага се подкожно! Къде в крачето? отзад? Ако даде отток или се формира "бучка"-асептичен абсцес, тогава може да куца детето от болки или несъзнателно седмица. Тази ваксина е жива, отслабена и НЕ СЕ СЛАГА МУСКУЛНО! Двете най-популярни ваксини ММР днес Приорикс и ММР2 са за подкожно приложение-високо отстрани на ръчичката. В някои страни ги рекламират за мускулно приложение, но общо прието е да се слагат подкожното.
Вероятно не странична реакция от ваксината, а проблемна апликация. Ето как започва лошата слава...

За ДТК вземете Инфанрикс-мускулно се слага, но за 20 месечно дете... делтоиден мускул (където се слага БЦЖ), ако детето има там добре развита мускулна маса. Не е ли малко късно 20 месеца за реимунизация с ДТК??

# 369
Благодаря ви за отговора!По нашия ваксинационен календар реимунизация против ДТК се прави около втората годинка,но не по-късно от 2 годинки.Затова ни викат сега за реимунизация.Лична(та ни лекарка не иска да поставя други ваксини ,освен тези,които ги отпуска министерството.Така че ще се наложи да рискувам и да се сложи ДТК.Въпросът ми е свързанс с евентуалните постваксинални реации*дано не се случва-но искам да съм подготвена.Какво мога да очаквам и струва ли си риска,който поемам?

# 370
@Helen-mama
"Какво мога да очаквам и струва ли си риска,който поемам?"
В спектъра на страничните реакций-температура, локално зачервяване, неразположение. Не поставяйте ваксината в гръбчето!
"струва ли си риска,който поемам?"-не си струва да се измъчва детето с некачествена (по отношение на страничните и ефекти) ваксина. Вземете например Инфанрикс+Имовакс, поставете ги през седмица и забравете за ваксинацията.

# 371
Бях допуснала грешка в постинга си и я поправих,за което приемете моите извинения.Току що говорих с личната и тя го потвърди. ThinkingВаксината ни я сложиха не в крачето,а в ръчичката-подкожно.Това значи ,че си е поставена правилно и вината не е в лекарката,а в качеството на ваксината.Чувала съм от друга майка,чието дете също беше с такава постваксинална реакция,че се дължи на не добре пречистена ваксина.Незнам !newsm78Като че ли вече не вярвам на нито една ваксина,но нямам избор след като са задължителни.

# 372
  • там край реката
Здравейте ,Birdie!На синът ми предстои ваксинация с ДТК на 8 март.Толкова много неща четох за страничните реакции,че искам да ви попитам-какво ще стане ако не направим тази ваксина?

# 373
Напоследък в много градове в България първия прием на полио-ваксината се прави 2-3 дни след раждането. Същевременно според имунизационния календар това трябва да стане 2, 3 и 4 месец. Тъй като полио - ваксината била комбинирана с някаква друга (?!?) лекарите я дават на три приема през 2,3 и 4 месец, независимо от първия прием през първия месец.
Въпроса ми е дали това не е опасно и дали не може да се стигне до някакво предозиране?

# 374
Здравейте ,Birdie!На синът ми предстои ваксинация с ДТК на 8 март.Толкова много неща четох за страничните реакции,че искам да ви попитам-какво ще стане ако не направим тази ваксина?
За малкото дете на 1 месец ли става въпрос? Вземете добра ваксина-Инфанрикс или Тетра-Акт Хиб (от 2-ият месец обаче) и няма да имате проблеми. Интрамускулно по предно-страничната част на крачето.
Не е добре да пропуснете ваксината.
Голямото дете Е ЗАБРАНЕНО да прави цяла коклюшна ваксина на тази възраст!!

Общи условия

Активация на акаунт