Ваксини и Ваксинационни Програми

• 139 358
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 690
Инфанрикс. Не може да се пропуска коклюшната ваксинация, освен по много специални и тесни показания. Трябва и Полио да добавите към тази схема...
Ще добавим да...И аз се притеснявах, че ще ни липсва коклюша.
А къде да я бият , в крачето ли? Че нашата некомпетенция още е по метода "в гръбчето" и ваксина от ЗК, така че много си изпатихме миналия път Sad

# 691
Infanrix се слага САМО мускулно, по предно страничната част на бедрото!! Ако я сложите "в гръбчето" очаквайте проблеми. Моля призовете за сериозно отношение!

# 692
Infanrix се слага САМО мускулно, по предно страничната част на бедрото!! Ако я сложите "в гръбчето" очаквайте проблеми. Моля призовете за сериозно отношение!
Естествено ще и кажа  на педиатърката къде да я бие и направо ще я сменя, като преди това я призова за сериозно отношение, но в случая вече няма да е към моето дете!

# 693
Д-р Birdie, благодаря, спряхме се на вашата препоръка!
Майчета, моля Ви, кажете от къде да си вземем INFANRIX? Нашият татко не го е открил по аптеките и се притеснихме, а др.седмица сме на ваксина! SOS... Предварително благодаря на всички, които ще ми помогнат!!!

# 694
  • В средата на времето
Д-р Birdie, благодаря, спряхме се на вашата препоръка!
Майчета, моля Ви, кажете от къде да си вземем INFANRIX? Нашият татко не го е открил по аптеките и се притеснихме, а др.седмица сме на ваксина! SOS... Предварително благодаря на всички, които ще ми помогнат!!!

Обадете се на т.962 22 22, това е телефона на Търговска лига. Попитайте там, дали имат ваксината. Имат и безплатни доставки по домовете, в случай , че не ви е удобно в момента да отидете до тях. Peace

# 695
Birnie, извинявайте, забравих да попитам: може ли да комбинираме INFANRIX с орално полио, или е необходима някаква коминирана ваксина? Благодаря Ви!

# 696
Да, може. Ако за орално полио намерите Sabin-OPV ще е добър избор.

# 697
    Да се похваля-вчера сложихме за трети път Pentaxim на сина ми! Той навърши 4 месеца на 24.05. Всичко мина успешно! Въпреки че Бърдие се въздържа от препоръчването на тази ваксина. Много съм доволна и трите пъти нямахме нежеланите странични ефекти! Само детето беше малко отпуснато-но не плачеше, нямахме високи температури. Само на втория път вдигна 37.2.
 Бихте ли ми казали освен третия прием на хепатитната ваксина през шестия месец,какво следва-паротит-морбили-кога. Благодаря!

# 698
Бихте ли ми казали освен третия прием на хепатитната ваксина през шестия месец,какво следва-паротит-морбили-кога. Благодаря!

Задължителните са:
-> Проверка за белег след БЦЖ имунизацията. На децата без белег се прави проба Манту
13м -> Имунизация против морбили, паротит и рубеола
14м -> Първа реимунизация против полиомиелит (ІV прием)
22м -> Втора реимунизация против полиомиелит (V прием)
и т.н.

Препоръчителна е Act-HIB. Схемата е в зависимост от това кога се поставя първата доза.

# 699
"Проверка за белег след БЦЖ имунизацията. На децата без белег се прави проба Манту"

На всички четящи тук препоръчвам да не правите това. Документиран запис на направена БЦЖ в картона на детето с подпис, партида, и дата, независимо от наличие или липса на белег, приключват въпроса с  БЦЖ имунизациите.
Манту-то не може по никакъв начин да бъде критерии за успешността на ваксинацията с БЦЖ, тъй като не може да се отличи едно положително Манту на какво се дължи-дали на ваксинация или на заболяване.
Втора доза БЦЖ независимо с какво оправдание, не е прието да се прави-няма доказателства че този подход "работи".

# 700
На всички четящи тук препоръчвам да не правите това.

Това не го правят четящите тук, а педиатрите им, придържайки се строго към имунизационния календар, приет с Наредба!

# 701
Birdie имам едно въпросче.Дъщеря ми е на 8м и половина и се чудя дали да и направя ваксина срешу кърлежи?Кога и как може да се постави и изобщо да я поставяме ли?
Какви видове има и каква им е цената,ако някой знае нека сподели.
Благодаря ви  bouquet

# 702
Е, не можеш ли просто да я мажеш с Аутан?
Цяла ваксина за три месеца, ужас!
Малеее, сега видях чак, че е на 8 месеца, ти къде ще я оставяш да я захапят кърлежите, да се търкаля в тревата ли?

Последна редакция: пт, 26 май 2006, 23:58 от AFRODDITA

# 703
http://www.uni-duesseldorf.de/awmf/ll/030-035.htm
Една сестра,която работеШе в операционната по4ина миналата година след една кьрлежна ваксина.Моми4ето беШе само на 22.
БГ не е район с zараzени кьрлежи.По често се среЩа борелиоzа,zа която няма ваксина,но се лекува с антибиотици.
Помислете преди да си бодете детето.На кьрлежа му трябват около 2 часа да zахапе,а една майка е по бьрzа от един кьрлеж в реакциите си zа детето й.  bouquet

# 704
Birdie имам едно въпросче.Дъщеря ми е на 8м и половина и се чудя дали да и направя ваксина срешу кърлежи?Кога и как може да се постави и изобщо да я поставяме ли?
Какви видове има и каква им е цената,ако някой знае нека сподели.
Благодаря ви  bouquet
Не е необходимо. Ваксината се търгува много ограничено в страни извън Германия и Австрия и общо взето мнението е че страничните и ефекти при деца силно ограничават възможното и приложение:
http://www.cdc.gov/ncidod/dvrd/spb/mnpages/dispages/TBE.htm

Последна редакция: сб, 27 май 2006, 01:56 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт