Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои съвети за поддържане на добри отношения със съпруга?
Какви са някои съвети за справяне с ревността в една връзка?
Какви са някои съвети за управление на стреса в отношенията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои съвети за поддържане на добри отношения със съпруга?
Някои съвети за поддържане на добри отношения със съпруга включват открита комуникация, определяне на реалистични очаквания, обсъждане на проблеми и изразяване на притеснения. Освен това е важно да покажете признателност към съпруга си, да проявите интерес към неговите хобита и интереси и да предложите помощ в домакинските задължения. Също така е от съществено значение да цените индивидуалните различия между вас двамата и непрекъснато да работите върху подобряването на вашата връзка.
-
Какви са някои съвети за справяне с ревността в една връзка?
Някои съвети за справяне с ревността в една връзка включват открита комуникация, изясняване на впечатления и притеснения, избягване на ненужни конфликти и поддържане на здравословни граници. Също така е важно да не подхранвате ревността чрез демонстриране на прекалено сговорчив характер и да осигурите свобода за изразяване. Обмислете нормалните нива на ревност и се опитайте да избегнете прекомерното подхранване на негативни емоции.
-
Какви са някои съвети за управление на стреса в отношенията?
Някои съвети за управление на стреса в отношенията включват преглед на всички „за“ и „против“, изискване на свобода на общуване, изясняване на впечатления и притеснения, избягване на изолация и убийствено самотничество. Освен това се препоръчва да се подобри комуникацията и взаимодействието в семейството чрез изразяване на чувства открито и насърчаване на взаимно разбиране.
.
. Все още имам семейство, но е на път да се разпадне ( или по- скоро да осъзнаем, че вече се е разпаднало). Заедно сме от 3 год. , обичах го безумно, от пръв поглед и може би още го обичам, но болката заглушава сетивата ми. Така и не разбрах как се стигна до тук, но в момента се разминаваме по стаите без да си казваме нищо. Това се е случвало много пъти , но аз все се опитвах да говоря с него, да разбера причината за вечното му сърдене и да оправя нещата. Този път обаче просто се примирих. Нямам сили да се боря сама и отново вината да е в мен.
Аз бих пробвала с някакъв сериозен разговор (ама много сериозен) и като начало бих измислила нещо като пробни срокове (примерно седмица, две) за определен вид държане с който да се опитаме да спасим връзката. Мислила съм по въпроса покрай моите познати и знам, че е много трудно, но ти не се предавай. Просто покажи, че това те разтройва и те прави нещастна. Пожелавам ти да намериш път в тази безизходица и стискам палци нещата да да временни.
!Как мина празненството-какво докопа първо вече ходещото детенце?!На това малко слънчице му трябва спокойна и усмихната мама,защото нервността,безпокойството и раздразнителността на майката се предават по невидимата нишка и на детенцето.Уви,твоят мъж е от типа дето са си чиста напаст за семейството си.Такъв "проклет"характер не се променя за жалост!И що за живот е твоя-във вечен страх да не бъдеш нахокана за нещо,пак виновна,злепоставяна пред хората....и без самочуствие!?АААА НЕ!Изправена си пред трудно решение-как ще живееш за напред-в мъка и ужас без край или ще сложиш и изтърпиш един мъчителен край!
виртуална прегръдка с много положителна енергия
. Говорихме, викахме, аз ревах и се пених- обичайното
...Разбрахме се да не се сърди повече , а аз да споделям с него и да му пускам по- често ( ако прочете това, ще ме изгони
. 
!"
Ние си говорим и се сърдим така от 8 години мислех 4е детето ще го о4ове4и малко но уви... За съжаление само моя живот се промени неговия нямаме право да го пипаме. За "пускането" и ние сме така само че той просто неможе да проумее че след уморителна разходка за да спи малкия че в нас не иска след адското пищене от колики след обед аз вече все едно че съм копала 5 декара лозе и вечерта когато вместо да ми помогне примерно да вдигне масата той сяда пред компютъра и на моя забележка казва: Аз жена имам ли или нямам ?! Ама хич не ми е до секс а да му захлупя тенджерата на главата! За споделянето с другите Ми че как няма при положение че него не го интересува и ми казва че всеки път дъвчем едно и също аз ако не споделя с някой ще се пръса то така издържа ли се