Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 882
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Някой да е мил стъклени рафтове на хладилник в съдомиялна? Дали ще излязат здрави от съдомиялната?

# 166
  • Стара Загора
Мият ги хората, моите не влизат  - или трябва да пусна миялна само за тях

# 167
Някой да е мил стъклени рафтове на хладилник в съдомиялна? Дали ще излязат здрави от съдомиялната?
Аз съм си го мислила винаги, когато чистя хладилника, но честно казано досега не съм посмяла да ги пусна и ги мия на ръка.
Стъклото на хладилните рафтове обикновено е закалено, а не обикновено стъкло, но не ми се рискува.

# 168
И аз досега винаги на ръка съм ги мила, но нещо в последно време забелязвам че ми се увеличава количеството на джаджите, които мия на ръка, та затова попитах. Вчера например 1 час киснах в оцет 13 годишна кана Брита, частите й също. И това за един месец събира доволно количество котлен камък, въпреки ежемесечната смяна на филтъра. Днес ръцета ми щипят от оцета. Ама  няма да рискувам с рафтовете   след като никой не ги е пускал в съдомиялна.

# 169
Ние ги михме миналата седмица.. но на деликатна програма на 40оC Wink
Пробвахме и тавичката на хлебопекарната пак на същата програма но отвън побеля.. а вътре (тефлона) нищо и няма

# 170
  • София
О, редовно мия стъклата на хладилника в миялната. Също мия и пластмасовите държачи, които се намират на вратичката му. Абсолютно никакъв проблем няма и излизат като чисто нови Peace.

# 171
Вени*** , на колко градуса ги миеш? На мен най-ниската темп. ми е 45 градуса. Ще пробвам тази вечер едно стъкло, и ако излезе невредимо - утре вечер и другите.

# 172
  • София
lu_lu, първите пъти ги мих на 65 градуса, защото слагах и филтрите на абсорбатора, а те събират доста мазнотия. Не съм имала проблем със стъклото  Peace. А иначе често ги пускам на икономичната програма, която е 50 градуса.

# 173
Благодаря. Пускам смело тази вечер тогава.

# 174
  • Paris, France
Да,на мен  ми се случи същото.Обади се в сервиза и обясни за какво става въпрос.Мисля,че ти се е счупил затварящия механизъм на вратата.Имай предвид,че по всяка вероятност това е пластмасова част и не се поддържа от гаранцията.
- няма значение, че е пластмасова част, покрито е от гаранцията. Преди месеци смениха целия капак на пералнята ми заради счупена пластмасова част и всичко - нов капак, посещение и труд на техници беше покрито от гаранцията. Е, бях 2 седмици без пералня  Sad и не покриха разходите по пране навън. Не се притеснявайте!

Аз мия всички стъклени и пластмасови поставки от хладилника и фризера в миялната и нищо им няма. Веднъж без да искам ги бях пуснала на интензивна 70° и.... пак нищо им нямаше. Но това са поставки от нов хладилник а съм чувала, че старите пластмаси не издържат. Така скапах една соко-изтисквачка.

# 175
Невена, днес много рано мина Laughing
И аз мисля като теб, въпреки, че не съм в Париж.
Независимо каква е частта, пластмасова или платинена - гаранцията трябва да се уважи.
Три месеца само е рaботила, камо ли три години/нормален гаранционен срок/!

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 22:18 от Дедо

# 176
  • Русе
За съжаление обаче не става така,както ни се иска на нас!  Naughty
Пластмасовите части не се поддържат от гаранцията.

# 177
Здравейте,
оказа се, че просто палчето на самия капак не се е върнало до край и се е заключило. Дойде един младеж и го попраави за секунди, просто с една закривена тел го издърпа напред и готово. Дори ми показа как се прави да не го разкарвам отново, той сподели, че много често се случвало Grinning. А между другото от сервиза ме предупредиха предварително, чеако е счупено ще си го платя.
Благодаря за подкрепата!

# 178
  • София
Здравейте,
оказа се, че просто палчето на самия капак не се е върнало до край и се е заключило. Дойде един младеж и го попраави за секунди, просто с една закривена тел го издърпа напред и готово. Дори ми показа как се прави да не го разкарвам отново, той сподели, че много често се случвало Grinning. А между другото от сервиза ме предупредиха предварително, чеако е счупено ще си го платя.
Благодаря за подкрепата!
Хубаво, че сте се справили успешно с проблема!
Бих искала обаче да допълня нещо важно: може техническата гаранция на уреда да не покрива такава повреда. Обаче! Като потребител си защитена от законовата гаранция със срок от 2 години. Само че претенциите си ги заявяваш към търговеца, от когото си купила уреда, а не се занимаваш със сервизи.
Имам просто опит с подобна ситуация, макар и с пекарната си за хляб. Законът е на твоя страна.
За повече информация, на които им е интересно, могат да почетат тук. На мен тази публикация и коментарите под нея ми бяха безкрайно полезни.

# 179
Като собственик на съдомиялна Беко от един месец, бързам да се включа с въпрос-миялната е за вграждане, ако има значение това, но като извадя съдовете на сутринта (не веднага), по някой от тях има капки вода, както и по вратата и стената отзад newsm78 Няма как да я държа отворена, а и не вярвам всеки път да трябва да я забърсвам. Като подреждам нещата следя да не са едно върху друго, да не опират перки и ...., но явно нещо ми убягва. Ако някой знае причина, пишете. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт