Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 778
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Радостче, това не е като да търкаш на ръка с гъбката и да успееш да изжулиш навсякъде. Да, препаратите ги рекламират, че разграждат остатъците от храна, ама  Whistling... не винаги. Обикновено точно гювеча и тавите със силно замърсени стени ги накисвам малко, или пък ги пръскам с някакъв обезмаслител, преди да ги заредя в миялната  Peace.

Днес се мотах на едно изложение и случайно видях щанд на БГ-фирма за професионални препарати. Обаче освен огромните туби за хотели и ресторанти, имаха и малки разфасовки за дребни потребители като нас. Купих си обезмаслител и гел за съдомиялната (4 лв. за половин литър). Сега съм я заредила, ако измие добре, ще ви похваля фирмата. Дадоха ми рекламни мострички на прахообразен препарат, но поставен в хартиена разтворима био-опаковка, но днес няма как да пусна втора миялна  Mr. Green. Леле, като видя препарати и пощръклявам, ще ми се от всичко да опитам  ooooh!

# 451
Вени, благодаря за разяснението ... и сори за глупавия въпрос но този обезмаслител как се ползва?

# 452
Според мен пък градусите са проблем...
То нали моето ръкводство е написано от някой като мен (т.е. толкова разбиращ от съдомиялни) та горе долу от темата налучквам кое какво е... Та докато миех на програма ЕКО, която според мен е на по-ниски градуси, доста често остава хеизмити съдове, а откакто мия на програмата за нормално замърсени рядко съм имала рекламации. Понякога се налага да пускам и програмата за силно замърсени. Гювеча ми винаги излиза блестящ ...

# 453
  • София
За нищо, Радостче   Peace.
Обезмаслители предлагат различни марки - Меглио, Астониш, Медикс и мн. други. Това е препарат за почистване на мазнотия в кухнята, ползва се за плотове на печки, за фурни, скари, грилове и т.н. Шишенцето е с пръскалка. Ето един пример:

wish, има го и този момента, но явно е и до машина, и до препарат, както се убеждавам! Моята еко програма не е лоша, не мога да се оплача от нея. Но нали се сещате на какво прилича йенската ми съдинка, след като в нея съм правила нещо със сметана. Половината сметана е в тъмно кафяв до черен цвят и е залепнала по стените на съда  Mr. Green (сега да не ме бъзикате за готварските ми способности, ей!)! Ами няма как да я пльосна в машината направо, без да съм я пообработила лекичко.

# 454
Е да! Йената си и аз много умея да я докарвам до тоя вид... Simple Smile
Говоря за тави от мусака, гювеч, тенджери ... те не ми се мият на ЕКО-то!

# 455
  • София
Ама и ние сме едни...  Whistling! Като избираме миялна, гледаме да има много функции и програми. Като я купим и монтираме - що не мие еднакво на всички програми  Joy!? Съвсем нормално е, за това има няколко програми, няколко температури, възможност за дозиране на препарата, в зависимост от степента на замърсяването.
Когато имам силно замърсени съдове и зная, че ще пускам на интензивна програма, почти винаги пускам скарата на фурната и филтрите на абсорбатора  Wink.
Аз и мусаката готвя в една продълговата тава от йена глас, защото забелязах, че това стъкло се мие много хубаво в миялната! Даже старите ми съдинки светнаха, след като няколко пъти минаха през машинката.

# 456
Ми тогава това ЕКО за какво е? За чашите от бирата?
Винаги имам поне тава или тенджера в миялната...

# 457
Искам да питам Радост тези гювечета, как ги подреди в миялката?!
Както редиш чиниите или с вътрешността към перките?
Какъв препарат използваш, и колко сложи от него?

За силно замърсени съдове се препоръчва температура 65-70 градуса и дълга програма!

Не знам някои дами, как са с готвенето, ама аз в момента уча по теория на металургичните процеси и нищо не ми влизъ в главЪта. newsm78

# 458
  • Paris, France

Еко е за току що ползвани не много мръсни, без засъхнал ориз, грис и подобни, чинии и прибори. Мие идеално мазно, но не и загоряло или засъхнало. Аз я ползувам често, дори за тенджери, но предварително кисна всичко и изтърквам загорялото (без препарати). Загорели тави и тенджери само интензивна ги мие добре, тя е специално за тях. Всъщност интензивната всичко мие добре Mr. Green. На старите миялни интензивната беше на 95° и съдовете излизаха винаги лъснати. Проблемът с новите миялни е точно ниската температура точно както писа уиш. От едновремешна миялна съд с полепнала храна, прах, неизмити ъгли и подобни не съм вадила никога.

- с вътрешността към перките, разбира се, както купичките Laughing. Пръскало отстрани машината ти няма и няма как да влиза вода да ги мие. Като имаш време, ела и обясни металургичните процеси с ръждата по чиниите, накапани от рендето и как да я махна  bouquet. За кво пък учиш металургични процеси newsm78 В Кремиковци ли ще инвестираш?

# 459
  • Пловдив
Всъщност интензивната всичко мие добре Mr. Green. На старите миялни интензивната беше на 95° и съдовете излизаха винаги лъснати. Проблемът с новите миялни е точно ниската температура точно както писа уиш. От едновремешна миялна съд с полепнала храна, прах, неизмити ъгли и подобни не съм вадила никога.
Под това мога да се подпиша. Старичкия ми амнайсет годишен бош купен втора употреба нямаше грешка. Миеше като пушка всичко каквото му сложа и както и да го сложа. Сега трябва да внимавам как подреждам, дали има загорало, да не се застъпват съдовете....

# 460
Уф, още съм доста неориентирана, но гледам по картинките в упътването и така ... мисля, че ги наредих както чиниите.

# 461
Какво представлява функцията защита от преливане? В една от миялните , които си харесах, това липсва.

# 462
Уф, още съм доста неориентирана, но гледам по картинките в упътването и така ... мисля, че ги наредих както чиниите.

Аааа, Радост видя ли сега, къде ти е проблема - поставила си ги неправилно!
Как ще ги поставиш като чиниите бе, момиче?! Rolling Eyes Ми естествено, че няма да се измият добре...как искаш водата да достигне навсякъде по вътрешността на съдовете, като тези гювечета с дълбоки.Ще ги поставяш така, както слагаш тенджерите и тиганите - с вътрешната част към перките.Даже, когато са ти супер замърсени, ще ги сложиш на долната кошница. И не се притеснявай - никой не се е родил научен. Аз още се уча, и ще продължа да се уча.Винаги ще има нещо, което човек да научава. WinkДаже аз лично чувствам неудобство да пиша, понеже още уча азбуката с тези препарати и машини.Не знам само какъв инжинер ще ставам?! newsm78
 hahahaАз съм направо опасен за обществото!

Еко е за току що ползвани не много мръсни, без засъхнал ориз, грис и подобни, чинии и прибори. Мие идеално мазно, но не и загоряло или засъхнало. Аз я ползувам често, дори за тенджери, но предварително кисна всичко и изтърквам загорялото (без препарати). Загорели тави и тенджери само интензивна ги мие добре, тя е специално за тях. Всъщност интензивната всичко мие добре Mr. Green. На старите миялни интензивната беше на 95° и съдовете излизаха винаги лъснати. Проблемът с новите миялни е точно ниската температура точно както писа уиш. От едновремешна миялна съд с полепнала храна, прах, неизмити ъгли и подобни не съм вадила никога.

- с вътрешността към перките, разбира се, както купичките Laughing. Пръскало отстрани машината ти няма и няма как да влиза вода да ги мие. Като имаш време, ела и обясни металургичните процеси с ръждата по чиниите, накапани от рендето и как да я махна  bouquet. За кво пък учиш металургични процеси newsm78 В Кремиковци ли ще инвестираш?

Вени,често мия загоряло на еко-то и много рядко съм имал недоволство.Много зависи и от препарата, но ти си права, че еко-програмата НЕ е за загоряли съдове!Иначе много добре си описала за какви съдове се използва економичната програма.
Далеч съм от мисълта точно на теб да обяснявам каквото и да било, при условие че аз не мога да се справя с моите приблеми - ГАДНИТЕ ПЕТНА.Тези дни купих едно хапче на новия "Калгонит Финиш-всичко в едно" - още като я ми даваха таблетката продавачката ми каза, че е внос от нашата южна съседка. Ми не съм впечатлен да ти кажа - мие идеално, по съдовете, които бях поставил на горната кошница почти нямаше петна, но бях поставил едни чаши за сок на шишовете на долната кошница, понеже горе беше нафрашкана с посуда и нямаше място. Та на тези чаши, които бяха на долната кошница си имаше петънца - нищо, че бяха мити с "Калгонит Финиш Макс ин Уан", а програмата беше 6-та на 65 градуса и над 2ч и 30 мин.
Явно е от гланца на "ДМ"?! newsm78
Бях натиснал бутончето за комбинирани таблетки и въпреки това явно пак си дърпа по малко от солта и гланца.Праха ми свършва скоро, но с гланца ще се мъча още поне 2 м.
Не ми се ще да го хвърля, понеже съм го купил вече.

А тва приятелче, нищо не направи - не ми донесе "Калгонит" с немско качество.Някой знае ли Калгонита в гръцко, с какво качество е? И там ли е турски/полски?!

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 12:19 от Свекъра

# 463
Мерсаж, свекъра ... то е ясно че още се уча ... щом седя до миялната с упътването ....  Laughing
Дано следващия път имам по-добри резултати. Peace

# 464
Какво представлява функцията защита от преливане? В една от миялните , които си харесах, това липсва.
Означава същото - на дъното на миялна, която разполага с такава екстра има датчици, които контролират нивото на водата и ако то по някаква причина се покачи машината блокира.
Затова и някои модели на Аристон при монтаж трябва да са леко наклонени назад, защото датчикът понякога отчита фалшиво и става Crazy...
С една дума - хубаво е, ако машината разполага с такава екстра, но и да я няма не е фатално.

Свекъра, макс ин уан Калгонит не са толкова свръх, по-скоро очакванията ни са такива. Имам предвид произведения в Полша.
Аман от посредствени стоки на космически цени Twisted Evil.

Общи условия

Активация на акаунт