Лечение на псориазис-3

• 324 954
  • 796
  •   1
Отговори
# 30
mjk, и аз само за тези на Аквасорс знам, затова питам дали има и други.
Честно казано не съм се интересувала за ЕМК на друга марка,аз пия от тези на Аквасорс.

# 31
"И още един въпрос - според запознати, дали мога да ползвам шампоан с катранм, урея или салицилови съставки по време на хомеопатичното лечение? Притеснявам се, че скалпа ми много ще зазлее...  "

Аз ползвам за мазане на скалпа Псанол , но не се мажа цяла седмица , а 1-2 пъти в седмицата (понеже нямам плаки по целия скалп).След Псанола си мия косата с шампоан , който не е на катранена основа , но когато не съм се мазала с Псанол използвам шампоан на катранена основа и съм доволна.Шампоана на катранена основа не е толкова силен , колкото псанола , така че ако ползваш шампоан с катран - няма да ти се влоши състоянието на скалпа.Дори напротив - много хора ми препоръчаха за псори на скалпа да се мия с катранен шампоан.Аз ползвам шампоан с катран от бреза , а не с боров катран.
Относно това дали косата оредява от мазането на скалпа с разни мехлеми - склонна съм да кажа , че не оредява.При мен почва да пада повече коса (при сресване и т.н.) точно когато не си третирам скалпа с нищо в период примерно от месец-два (достатъчно псорито да си вирее на воля).Но не прекалявам и с мазането - правя си почивки , когато смятам че е нужно.Според мен зависи колко засегнат от псорито е скалпа.
Успех на всички.

# 32
Държа и в тази тема да пусна ена билкова рецепта ,в слу4ая за псориазис..От книгата от където съм взела рецептата пише,4е не е заразно,но е доста трудно ле4имо.При усложнения води до силен сърбеж,до разраняване на кожата и кървене..А ето и рецептата:Взимат се 400гр. Див кестен,поставя се в един литър вода и ври наи-много половин 4ас.Претоява два 4аса.Пие се по 200гр.три пъти дневно преди храна.Външно:1/2 килограм свинска мас,измита през девет води,към нея се добавят 100гр.масло от орехи,100гр.4ист зехтин/дървено масло/,200гр.Жълт кантарион-изсушен и смлян на прах. и 100гр.Ме4о грозде-плод изсушен и стрит на прах.Сместта се държи 20 дни на слънце,като се разбърква.С тази смес се мажат засегнатите 4асти 3-4 пъти дневно.Курсът на ле4ение е три месеца без прекъсване..Даже,когато се пие билка ефект има след месец..Ако на някой с проблема псориазис му се занимава с тази рецепта,пожелавам успех в ле4ението...
   Обясни мимоля те какво означава през девет води???Останалото го разбрах.

# 33
Моето дете има псориазис от бебе Вече е на 10 г Навсякъди излиза Докато е още като рана мажа с боров катран от аптеката смесено с жълтък 1 към 1 Всичко изчезва ТОВА Е ИЗПРОБВАНО ОТ СТАРИ ВРИМЕНА

# 34
Допълвам че имаме и хомеопатично лечение От него в началото детето силно се влоши Започна да излиза на всякъде Лекарката каза че е нормално Болеста трябвало да се изчисти от вътре на вън чрез кожата Аз упорито мажех излизащите рани с боровия катран От една год. детето е здраво Моята 10 г. екзема също изчезна от мехлема През деня се мажем с д-р Тайс nachtkerzen Много помага при изсушената кожа   Знам много тежък случай излекуван

# 35
Моето дете има псориазис от бебе Вече е на 10 г Навсякъди излиза Докато е още като рана мажа с боров катран от аптеката смесено с жълтък 1 към 1 Всичко изчезва ТОВА Е ИЗПРОБВАНО ОТ СТАРИ ВРИМЕНА

боров катран смесен с жълтък 1 към 1 какво означава?един жълтък към колко катран?в грамове ли е това или как?

# 36
Колко е трайността на това мазило /имам  впредвид, че е суров жълтък/ newsm78

# 37
  • София
И аз в кюпа:), с псориазис от 14 години. На косата най-добре ми действа хума Джанкар, смесвам с вода, за да стане кашичка и мия . Първите няколко пъти косата и скалпа са по-сухи, но после привикват и скалпът заздравява- хумата е богата на микроелементи. Ако ви се струва драстично- правете си маски с хума и зехтин. Не съм сигурна обаче дали от нея не пада боята за коса.

Понякога си правя и маски за тяло с хума и вода, стоя докато засъхне.

Ползвала съм и други видове хума, но тази Джанкар "мие" най-добре, и цветът й е различен- бледо кафява, като изпечена. Другите марки хума са много светли, почти бели и направо "циментират".

# 38
равни части горе долу  Аз съм го замразила в камерата.Един дядо ни го каза Това бил лек от стари времена. Така мажели конете и магаретата когато имали рани Отдолу се маже и с малко мас кожата  НА скоро се появи и на лицето Два пъти го мазнах и изчезна

# 39
  • Tам през Атлантическия океан
rosi cat
значи 1:1 бровия катран и един жълтък и се съхранява в камерата , така ли ?  Hug

Набавила съм си боров катран , днес ще забъркам сместа  Mr. Green

Благодаря и

Хубав ден   bouquet

# 40
смесете един жълтък с 1 или 2 с. л. ако искате го замразете като мен да не ви се резваля  .Ако псориазиса изглежда като рана  ще помогне  Моята хомеопатичка каза да го мажа през деня с крем д-р таис нахт керцен. много хубаво омазнява изсушената от катрана кожа Хомеопатичното лечние също е важно .Под катрана може да намажете с малко мас  УСПЕХ

# 41
Здравейте, отново!Искам да попитам това с боровия катран и жълтъка става ли за главата?Колко време трябва да стоя с него преди да го измия?И пак Ви моля някой ,ако знае нещо за ноктите нека го напише!

# 42
аз съм мазала главата на детето . Когато раната е от скоро изчезва за 3 4 дни Последно мазах лицето и там изчезна Преди година псориазиса се появи с такава сила по ръцете и краката че за три дни  заприличаха на страшна инфекция Ноктите се изправиха и бяха на път да паднат .Лекарите казваха веднага да започвам с кортикост.кремове Аз си казах край повече никога няма да намажа с тях  аникакви билкови кремове не помогтаха  Напрових пет буркана с змийско мляко и мас но стана още по зле  Изпаднах втакова състояние че нищо не ме интересуваше само плачех и молех Господ за помощ Лекът бързо дойде при нас .Разказаха ми покъртителна история за едно момиче на което целия гръб и задника били в рани от мокра екзема  Многото клиники в чужбина изобщо не помогнали  накрая  един дядо казва да опитот с катрана  Всичко изчезва.Където се показвала мажели и пак изчезвала Веднага намазах едната ръка на детето ина сутринта видях подобрение Сега няма и следи от болестта.Бор.кат. според мен не е вреден щом в бил.книги го дават и за вътрешен прием точно за псораазиса н.пр.Петър Димков

# 43
  • Tам през Атлантическия океан
rosi cat Hug
а как, с какво  отмиваш после катрана от скалпа  Crazy ?
Позната е ползвала катран за скалпа и сподели че отмивенето и е коствало дълги усилия  Rolling Eyes  предупреди ме  да не се и пробвам да го слагам на главата.Все пак ходя на работата  Crazy пък и катрана не мирише на парфюм  Crazy та затова питам  Hug

Миналата събота и неделя ползвах чист боров катран т.е. без жълтък  Wink и определено ми подейства добре  Hug ,през седмицата не посмях де се мажа че ходя на работа и се притеснявам да не мИриша на катран в офиса  Mr. Green

Днес сутринта забърках катрана с жълтък  Wink пък ще видим ко ще стане  Hug

Хубав ден   bouquet

# 44
Eдна седмица детето ходи вмирисано на училище но поне оздравя  На главата бързо се отми.Ако на някой не помага смеса с жълтък снощи открих в книгата на П ЕТЪР ДИМКОВ следната рецепта за псориазис вулгарис 100г. бор. кат. 300г.грес 1лъж.    .рафинирана сяра 1лъж. салицил 5-10гр.розова вода  Вътрешно препоръчва да се направят хапчета от бор. кат. но на мен това ми звучи опасно.

Общи условия

Активация на акаунт