Лечение на псориазис-3

• 324 995
  • 796
  •   1
Отговори
# 780
Дайте ако обичате линк на тези спа с рибки в Хърватия и там къде още знаете, цени и т.н.

# 781
Дали има смисъл за псориазис на лактите да се пробва това:
http://teardropstherapy.blogspot.com/

# 782
Здравейте всички, случайно открих този форум, не го изчетох, нямам време сега затова, но искам да споделя с вас нещо много вълнуващо.
Аз имам псориазис от точно 10 години, в които опитах какво ли не - без никаква полза. /Кортикостероидите ги от отхвърлих още след първата година./
Миналата година мой познат, страдащ от 14-годишна възраст от много тежък псориазис ми каза, че е напълно чист вече, след като е направил много облъчвания в Пловдив, в І-ва градска, сега См.Мина, в отделението по рехабилитация на един апарат, който е като солариум на вид, прав, но отгоре е отворен, немски е и е на фирмата WALDMANN TECHNIK - Германия . Аз дълго време изобщо не обърнах внимание на този факт, тъй като в София в Кожна клиника в Александровска болница ме облъчваха дълго време и ефектът беше мизерен /+мазане и антибиотици и какво ли не още/.  След една година все пак /!!!/ се реших да отида и проверя какъв е този апарат и обслужващите мед сестри ми казаха, че почти нямат случай, в който псориазисът да не е изчезнал. Направо бях поразена и веднага започнах тази терапия. Те ми препоръчаха да правя 3 облъчвания седмично /по 4 лв струва едно облъчване/, но аз дъм много бяла и затова правех по 2 седмично. След 7-8 облъчване всички по-нови плаки изчезнаха!!! Аз имам псориазис вулгарис, т.е. по цялота тяло, като най-зле са краката ми, сега, след 13 облъчване - имам много мъничко по лактите, по тялото почни нямам, само някои отделни петънца, а краката са все още с изразени плаки, но много тънки и на пипане може да се почувства кожата. Нали разбирате, че не правя реклама, за мен това е направо чудо, не се опитвам да си го обясня, не искам да се задълбочавам, но е факт, че сега мога да не се намажа с мазилата и да изкарам деня, не ме сърби и не ме дразни. Много се вълнувам от този факт и може би не се изказразявам много ясно. От сестрите разбрах, че в България има само два такива апарат, в Пловдив и Плевен, в Пловдив в Св.Мина, в Плевен не знам къде точно. Значи Валдман техтик и работи с два вида УВ лъчи - А и В. Когато псориазисът напълно изчезне / Дай Боже/ ще трябва профилактично 1 месечно да правя тази процедура. Ами това е. Препоръчвам на всички от сърце и с много вяра. І-ва градска в Пловдив се намира на ул. Иван Вазов и е много близо до Централна гара и до Автогара Юг и Родопи, работи всеки ден от 7-19 часа, а в празнични и почивни дни до 13 часа.

# 783
morgentau можеш ли да дадеш някакъв телефонен номер за да се свържем с болницата

# 784
  • София
morgentau можеш ли да дадеш някакъв телефонен номер за да се свържем с болницата

България
4000, Пловдив, ул. Ив. Вазов № 59
Тел.: + 359 32 654 822
Факс: +359 32 654 800
E-mail: mbal_st_mina@abv.bg

# 785
Спокойна          Благодаря ти много

# 786
Да ви се похваля бях до лекарката си и тя ми даде рецептата за Дитранола и сега почвам да мажа пък дано да има ефект.Също така  зимата декември/януари бях доста зле - пих малко на Мария Требен билките, но ги прекъснах, защото бях на лекции, изпити и т.н. Simple Smile след това пих 3 месеца Геритамин+Неопсорал, мазах се 1 месец с Дайвобет и направих Б12+нагревки и се пооправих.

# 787
За прехвалените рибки да кажа, че някои от тях оставят белези за цял живот  Sad
   Прочетох с интерес поста на Ивокар и се уверих, че явно има нещо такова, но моя позната козметичка ми каза за нейни клиенти, които са се сдобили с такива белези точно след посещения при рибите  Confused

# 788
# 789
нов съм във форума и горе долу изчетох каквото мога .... и аз имам този проблем със псориазиса.Болен съм от 5-6 месеца за първи път ми избиха на дясната ръка 2 петънца ... после както знаете започнаха да избиват и на всякаде другаде.Не се оплаквам от лошо има и по лошо,както казват хората ... но с ие неприятно всеки да пита разпитва и заглежда по пътя какво е това и т.н. та на въпроса виждам,че обсъждате този ДИТРАНОЛ.Въпросът ми е,понеже скоро никой не е писал питам как върви вашето лечение с ДИТРАНОЛ има ли ефект някакъв и също така съдържа ли ДИТРАНОЛ кортикостероиди ? мерси предварително !

# 790
Дитранолът е много кофти, кортикостероид и знаеш какво става - докато го използваш е добре, щом спреш и всико си идва на мястото с нова сила. Не го препоръчвам. Погледни в новата тема, там писах за облъчването с А и Б ултравиолетови лъчи на мед солариум на Валдмантехник в Пловди - страхотни резултати.

# 791
  • на острова на мечтите
 На вси4ки привет Hug Отдавна не съм писала,но има неЩо,което искам да ви споделя и което изпробвам в момента. При мен запо4ва да дава резултат, но понеже е от скоро не мога да дам категори4ни отговори. За какво става въпрос. Преди около месец про4етох една статия за млякото(ако ви интересува въведете мляко вреда в гъгъл) и реШих да елиминирам млякото ивси4ки
производни / сирене,кисело мляко,извара...../. Не е лесно,заЩото никога не съм си и помисляла, 4е  мога да изкарам и ден без кисело мляко или сирене,но ... удавник и за сламка се хваЩа,та реШих да експериментирам. Резултат: петната на лактите зарастват, а тези в коста, не мога да ги видя, но не сърбят толкова и на пипане като 4е ли са ридуцирани,т.е. намалели и не сърбят толкова. Ще продължавам да изпробвам tantrum Hug

# 792
На вси4ки привет Hug Отдавна не съм писала,но има неЩо,което искам да ви споделя и което изпробвам в момента. При мен запо4ва да дава резултат, но понеже е от скоро не мога да дам категори4ни отговори. За какво става въпрос. Преди около месец про4етох една статия за млякото(ако ви интересува въведете мляко вреда в гъгъл) и реШих да елиминирам млякото ивси4ки
производни / сирене,кисело мляко,извара...../. Не е лесно,заЩото никога не съм си и помисляла, 4е  мога да изкарам и ден без кисело мляко или сирене,но ... удавник и за сламка се хваЩа,та реШих да експериментирам. Резултат: петната на лактите зарастват, а тези в коста, не мога да ги видя, но не сърбят толкова и на пипане като 4е ли са ридуцирани,т.е. намалели и не сърбят толкова. Ще продължавам да изпробвам tantrum Hug
Predvaritelno se izviniavam za latinicata,no sam v 4uzbina.Kam kolegata ili kolezkata za Detranola...Parvo pro4eti predi da dava6 kompetentni otgovori otnosno tova mazilo.Niama i gram kortikosteroidi,sadarza detranol,vazelin i ne6to za ovlazniavane,sega ne moga da si spomnia to4noto nazvanie.Aman ot "kompetentni"...Ina4e capa kato za svetovno,i posle ne se pere,no tova e bial kahar.Sled niakolko dnevno mazane strupeite iz4ezvat,poneze detranola gi gori i posle...pak se poiaviavat v zavisimost ot stadia na bolesta.Mnogo pozdravi ot men za vsi4ki ot foruma.

# 793
dithranolum не е кортикостероид, но е агресивна химическа субстанция, с негативно съотношение риск/полза.

# 794
Бих препоръчала дексем пяна - няма кортикостероиди и можете да се мажете обилно и продължително, без притеснение за атрофия на кожата или други нежелани реакции. Действа като подсилва локалния имунитет и потиска патогенните микроорганизми (противовъзпалително) - успокява значително състоянието (сърбеж, червенина, сухота).
Вижте:
http://dexem-bg.youmedical.nl/

Общи условия

Активация на акаунт