Отговори
# 120
Archangel, оплачи се на модератор!

Темата наистина засяга интересен въпрос. А относно правото на избор - напълно съм съгласна. Трябва да се уважава. Но това не значи, че като го уважаваш, трябва непременно да го приемаш. Аз НЕ приемам домашното неасистирано раждане, за мен в България то се практикува от разни сектанти и хипари с мазни коси. От видяното по телевизията, а също така и от снимки на един небезизвестен съфорумник, си правя изводи, че се практикува и в мизерни условия. По-мизерни от тези в болнична обстановка.   bouquet

# 121
Ама престанете с обобщенията - има и болници без бактерии, Архангел! Аман от всезнайковци! Права е администраторката! Събрали сте се и само плюете, нищо конструктивно няма!

# 122
Archangel, оплачи се на модератор!

Темата наистина засяга интересен въпрос. А относно правото на избор - напълно съм съгласна. Трябва да се уважава. Но това не значи, че като го уважаваш, трябва непременно да го приемаш. Аз НЕ приемам домашното неасистирано раждане, за мен в България то се практикува от разни сектанти и хипари с мазни коси. От видяното по телевизията, а също така и от снимки на един небезизвестен съфорумник, си правя изводи, че се практикува и в мизерни условия. По-мизерни от тези в болнична обстановка.   bouquet

Да се оплача на модератор от администратора ли? Laughing

Разбира се, че не трябва да приемаш като правилно за себе си, каквото и да е. Това си е твой избор.Не мисля, че някой изобщо се опитва да ти отнеме правото да действаш както сметнеш за правилно.  bouquet

Мег, която е родила вкъщи, неасистирано, май си беше измила косата, че и хубава прическа имаше и изглеждаше доста интелигентно и културно и хич не като сектантка. Laughing Ти видя ли я? Мен лично, ме е страх да родя неасистирано, защото не съм във върхова физическа форма, но абсолютно уважавам решението на всяка жена, която се е информирала внимателно, проследила е бременността си и знае, че няма проблеми, да роди неасистирано. А и честно казано, по-мизерни от болничните условия май няма, освен може би тоалетната на централна гара, но там няма никой да ражда, надявам се. Wink За държавните болници говоря.

Ама престанете с обобщенията - има и болници без бактерии, Архангел! Аман от всезнайковци! Права е администраторката! Събрали сте се и само плюете, нищо конструктивно няма!

кои са болниците без бактерии? кое точно е плюене?

# 123
  • Ню Йорк
mari_rouge аз към групи не принадлежа, вълк единак съм си по природа.  Родих секцио защото нямах друг избор, беше ужасно неприятно изживяване. Ако имах избор не бих го направила, както и няма да го повторя за нищо на света. Това по повод на твоя въпрос. А темата все още продължава да е за "Рискове при неасистирано домашно раждане", а не "Кой за какъв раждане е".

# 124
Бях сигурна, че ще ме захапеш за това, но и ти самата си го споменала в по горните си публикации!
Историята ми , с моето раждане е идентична с твоята!
Не ме разбирай погрешно, аз също не подкрепям домашното неасистирано раждане, рискове има и то много, но съм с две ръце за асистираното раждане в домашни условия с цел да се избегнат точно тези рискове и последствия!
Извинявам се , че на няколко пъти отклонявах темата!

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:52 от mari_rouge

# 125
  • София - Рим и обратно
baibibi доказано е, че присъствието на таткото се отразява благоприятно на родилката.
Много сте закостенели и се оставяте да ви маниполират

Така ли? И къде е доказано и от кого? Пак ли от "група американски учени"? На мен пък не би ми се отразило благоприятно на психиката, да го мисля и него как възприема всичко. А да не говорим за другото ми дете, което вкъщи би станало също неволен съпричастник на свещените ми родилни мъки....айде нЕма нужда.
Ами останалите родилки, които не искат да се крачат и напъват пред благоверния на дамата от съседното легло?
И кой ви е излъгал, че в "белия свят на Запад" не се плаща нищо, дори за осигурените? Точно днес бях на профилактични кръвни изследвания, с направление за здравно осигурена и всичко както си му е редът, в държавна лаборатория. Ами платих си сто и кусур евро за "безплатните" изследвания по касата, (иначе без осигуровка излизат към 800-900) наред с още стотина души в чакалнята.
Искаме поддържани , чисти болници, бързо и качествено обслужване, ама то само с мизерните осигуровки не става. Остава да се молим да се върне соц-а....

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 22:56 от 'Кафе с мед'

# 126
Ами във Франция пък не плащаш, имаш "потребителска такса" 1 евро или 0,50. Говоря за изследвания + лекарства, и от собствен опит (само от 2 години живея тук).

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 23:14 от bobi40

# 127
Галактическа принцеса защо избра точно това заглавие на темата? Съгласи се, че рисковете при едно асистирано раждане не са еднакви с рисковете на едно не асистирано такова. Според мен от там идва проблема и това е причината за този безсмислен спор. А като прибавим и amanita която хем е привърженик на идеята за секцио по желание хем пуска теми от сорта „раждане ли е секциото“ картинката става ясна.
'Кафе с мед' никой не ме е лъгал. Аз говоря от собствен опит. Аз не съм платила за никакви изследвания , консултации, раждане и присъствие на таткото по време на раждането и не чух нито една жена да се оплаче, че неискала да се крачи  пред благоверния на дамата от съседното легло защото както вече веднъж обясних проблема се решава с перде. Приеми факта, че не всички жени споделят мнението ти и желаят да раждат в присъствието на съпрузите си.
Аз и потребителска такса не съм плащала.

# 128
  • София - Рим и обратно
Да, то и тук е потребителска такса, но за 1 изследване може да ти е 1 евро, а за друго таксата да ти е 21. Като събереш 5-6 показателя за изследване, ето ти 100 евро.
Сори за спама

# 129
B&C, в България може да има само и единствено неасистирано домашно раждане. Не знам кой засяга асистираното такова, но нещата се случват тук (в България) и сега. Асистираното домашно раждане в България просто не е позволено от законодателството ни. Тази тема няма за цел да го променя, а единствено да обсъди рисковете при неасистираното раждане вкъщи.

# 130
Абе, вие друга работа нямате ли си? За мен е важно да се научим да уважаваме правото на избор - както нашето собствено, така и това на другите. Настоящата тема е пример за обратното.

Отново питам:

Трябва ли правото на избор на майката и вярванията й да бъдат водещи пред здравето и живота на детето й?

Така както е постъпила Janet Fraser - предводителката на австралийското движение за неасистирано раждане - обрекла е на смърт детето си от инат, егоизъм и за да не отстъпи от анархистичните си вярвания.

Съгласявам се с 'Кафе с мед', че:

Да ръкопляскаме ли за тъпия риск, на който е подложено едно бебе? Ок, майката е възрастен човек, упражнила е свободния си избор ("жизнено" важен пункт от целия спектакъл), прочела била един тон книги, рискува живота си - нейна си работа, така е. Обаче за това, че съществува риск и за бебето, ще ме извините, но тук няма свободна воля и бла бла тъпотии. Или все едно да кажа - не ми дреме кой как третира живота на детето си (в случая обезопасеното му, поне доколкото зависи от нас, раждане).

Ами аз се считам за някаква си там част от определено общество и не мога да кажа, че нищо не ме интересува, всеки да си взема решения за себе си и да си се грижи за своите си проблеми. Ако теб не те вълнува никой извън теб самата, защо тогава си тръгнала да защитаваш "свободния избор" на някоя си? Мен, честно също не ме интересуват тези, които са си взели решение за себе си, да се метнат от прозореца, да речем. Но съдбата на неродените деца...ами да вълнува ме. Още повече ако щеш - не искам това да се превърне в някаква мода, защото в този свят живеят и моите деца, не само аз. И така нататък, все мои си причини да ме интересуват разни неща.

# 131
Абе, вие друга работа нямате ли си? За мен е важно да се научим да уважаваме правото на избор - както нашето собствено, така и това на другите. Настоящата тема е пример за обратното.

Отново питам:

Трябва ли правото на избор на майката и вярванията й да бъдат водещи пред здравето и живота на детето й?

А аз викам, всички под строй в концлагери и да правят каквото им се спусне отгоре като нареждане...амаха! какъв е тоя избор, дето  някой си можел да има, който нарушава правата на фарамцевтичните компании да печелят?! в казана, на сапун, всички анархисти, които искат избор!

# 132
Много моля всички, участващи в темата, да се придържат към обсъжданите въпроси, поставени в първата публикация!
При последващи странични публикации, темата ще бъде разчистена до 0 от подобни включвания и всякакви публикации тип off-topic.

# 133
  • София - Рим и обратно

Отново питам:

А аз викам, всички под строй в концлагери и да правят каквото им се спусне отгоре като нареждане...амаха! какъв е тоя избор, дето  някой си можел да има, който нарушава правата на фарамцевтичните компании да печелят?! в казана, на сапун, всички анархисти, които искат избор!
Tова не е отговор на конкретния въпрос, който постави Персона.
А на мелодраматизмите с концлагера, като се замисля - да,мога да кажа, че е по-добре да се спускат нареждания във връзка с безопасността на невръстни бебета, отколкото да пропагандираме свободния избор, като вариант на анархия и глупост. Това, по повод на всички рискове, поети за сметка на живота и здравето на децата, не само кой къде да ражда.

# 134
Четох четох и не разбирам защо се обсъжда нещо, което е незаконно така или иначе? Свободен избор бла бла. То и да смъркаш е свободен избор защото касае здравето на смъркащия само но това не го прави законно и слава богу!
Не разбирам защо трябва да сме толерантни към нещо толкова рисковано, само защото някой претендира да е изчел купища бози по интернет и е решил, че е много компетентен по неща, за които хората учат с години ooooh!.

В къщи не може да следите тоновете на бебето, в резултат на което то може да умре при ненавременна реакция. Защо да умира милото, защо? Ето това не мога да си обясня.
Разбрахме вече и за кръвоизливите. В резултат на това може детето да остане сираче. Пак питам защо, като може да се избегне това? Ако се наложи спешно секцио пак увисвате... всеки който е лежал в родилно чува как се търчи по коридора когато се наложи, защото става дума за ЦЕННИ СЕКУНДИ! Дори и 1/1000000000000000000000000 да е риска пак не си заслужава защото става дума за човешки живот!
Наистина не виждам как очаквате обществото да се съгласи с вас, че свободния избор в случая е решаващ, след като всъщност решаващи са очевадните рискове. Даже не виждам какво толкова има да се обяснява като рискове и какво се надпреварват някои да излезнат по-учени от други.

Общи условия

Активация на акаунт