Сарухан Хюнел-Saruhan Hünel-един диамант на турското кино -тема 6

• 37 847
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Бризче превърнала си го в затворник. hahahaДа не те посетят представители на Хелзинския комитет, че тогава ще се видиш "у празници"! Joy
У затвора, че пратим некой друг! Naughty Па я си го пазим така дома, да се не завтече некой да краде smile3521

# 61

Ето ми котето, да не кажете после, че го крия!

smile3501 smile3501 smile3501
Много е хубаво това коте. Тъкмо си мисех защо така замлъкна, пък ти си си играла с котето.  hahaha hahaha hahaha

# 62
Венииии тъкмо мислех да си  smile3524 ама ти разби съня ми на пух и прах с тази трапчинка  Heart Eyes

# 63
Бризче превърнала си го в затворник. hahahaДа не те посетят представители на Хелзинския комитет, че тогава ще се видиш "у празници"! Joy
У затвора, че пратим некой друг! Naughty Па я си го пазим така дома, да се не завтече некой да краде smile3521
Първо ще пробвам с добро. Бризче, моля те, разреши ми да разговарям с наш Сару! Praynig

# 64
Венииии тъкмо мислех да си  smile3524 ама ти разби съня ми на пух и прах с тази трапчинка  Heart Eyes

Ееее защо? Имаш материал за сънища.  Heart Eyes Бризче, толкова ли му е чаровна усмивката на Сару наживо?

# 65
И аз искам да знам! Laughing

# 66
Първо ще пробвам с добро. Бризче, моля те, разреши ми да разговарям с наш Сару! Praynig

Снежинке, направо ти се чудя какви среднощни разговори ще водиш със Сару? Аз бих гушнала котето да ми мърка.  newsm03 newsm03

# 67
Имах в предвид дневни.

# 68
  • Варна
И сега малко по-сериозно, да не СПАМ-им темата! По въпроса с аналогията на сцената от двата филма. Две думички за "Призрак"- това е филм, признат в световната филмова индустрия като един от най добрите филми, посветени на любовта. Знайно е че творците му искат да ни покажат, че любовта живее и след смъртта. Не отмъщението е основната сюжетна линия, а стремежа на главния герой да предпази любимата от грешка.
И сега защо, според мен, Сергин Акъяз използва същата сцена. Знайно е, че така наречените семейни сериали забраняват такива разголени сцени, каквито има в американската продукция. Съвсем неволно обаче зрителя си спомня силното въздействие точно на тази сцена гледайки играта на ръцете във "Врабче" Така, според мен внушението е, че и тук чувствата са не мо-малко силни и тук любовта ще продължи и след смъртта! Основната музикална линия на "Призрак" точно в тази сцена започва- с падането на диск ли беше или плоча. Тук абсолютно по същия начин- в момента на докосването зазвучава основния музикален мотив. Всичко това ни внушава, според мен, че целта на цялата продукция е идентична с тази от "Призрак" И там любовта е обречена, защото гл. герой е убит, и тук тази любов е обречена още от самото начало по ред известни ни причини. И там преди да отлети в небитието гл. герой успява да се свърже с любимата. И тук гл. герой успява дори да се ожени за героинята. Въпреки че и в единия и в другия случай раздялата в края на филмите е факт. Няма как да не направи аналог зрителя. Просто идеята е идентична, но представена по различен начин и разбира се с други изразни средства. И може би сценаристката иска да ни каже, че и без почти еротична сцена внушението пак може да бъде постигнато. И въпреки това последно изречение обаче, аз продължавам да смятам, че това е съвсем умишлена препратка- просто да си представим как тя би искала да го покаже, но е ограничена от догмите в турската кинематография.

Оф, много дълбока станах, простете ми! bowuu

P.S. За всички които ми писаха на ЛС, ето линкчетата към двата откъса:
         Призрак                                       Врабче

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 07:52 от morski_briz, беден кат галош

# 69
  • Варна
Вени, прекрасна е усмивката му, ако не беше тя едва ли бих забравила тогава в дома им, колко много неща изпуснах в Истанбул!Та аз и до ден днешен не смея да спомена, че съм ходила в този мегаполис, да не говорим, че повече от 10 дни бяхме там! Но той с тая усмивка тогава ме размаза! Освен това смехът му е заразителен, повярвайте!!!1

Айде стига сме философствали тая вечер- лекинка ви пожелавам и сладки сънчета.
 smile3503Иигеджельяр! Татлъ рюйалар!!!
newsm51

# 70
Ееееееееее след това потвърждение от Бризчето че усмивката му е супер вече наистина няма да
се спи спокойно - цяла нощ ще ми се привиждат трапчинки hahaha hahaha hahaha
Бризче дай превод на турските думи ако обичаш  Praynig

# 71
Много добре казано. Погледнато от този ъгъл си абсолютно права. За мен играта с ръцете във Врабче е много въздействаща. Има нещо много чувствено в начина, по който Доу държи и милва ръцете на Мине. А като се добави и аналогията с Призрак въздействието е още по-силно.
Съжалявам, че този филм не е преведен на български целия. И си мисля, че Сергин и Сарухан са много добър тандем. Много са талантливи всеки в своята си област.
Благодаря ти, Бризче, че сподели тези свои мисли. Беше ми много интересно да ги прочета.

# 72
Вени, прекрасна е усмивката му, ако не беше тя едва ли бих забравила тогава в дома им, колко много неща изпуснах в Истанбул!Та аз и до ден днешен не смея да спомена, че съм ходила в този мегаполис, да не говорим, че повече от 10 дни бяхме там! Но той с тая усмивка тогава ме размаза! Освен това смехът му е заразителен, повярвайте!!!1

Айде стига сме философствали тая вечер- лекинка ви пожелавам и сладки сънчета.
 smile3503Иигеджельяр! Татлъ рюйалар!!!
newsm51

Тук мога само да въздъхна тежко. Значи имаш недовършена работа в Истанбул. Никога не е късно да отидеш пак. Пък не се знае кого можеш да срещнеш този път  smile3503
Аз в Истанбул два дни без крака останах да разглеждам забележителности, но с удоволствие бих заменила това за една среща.  Weary Все пак дворците и джамийте си стоят там.

# 73
Лека нощ на котките и хората!

# 74
  • Варна

Добро утро на всички! Слънчев и усмихнат ден ви пожелавам и разбира се спорна седмица!

За всички които тази нощ са ми писали на "лични", заинтригувани вероятно от аналогията, която направих между "Врабче" и "Призрак", поставих двате линка в поста си както пожелахте!

Благодаря Ви за интереса, но предлагам да се включите при нас и да споделите своето мнение в темата! Наистина ще ми бъде интересно да прочета какво мислите! Не се притеснявайте, че никога до сега не сте писали при нас, винаги има първи път! smile3525

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 15:23 от morski_briz, беден кат галош

Общи условия

Активация на акаунт