Bon appétit с delicate

  • 21 163
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 798
.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 18:05 от delicate

# 31
  • Мнения: 1 798
Тиквички с ориз на фурна
2-бр.-тиквички
1-връзка зелен лук
1-зелена чушка
1-морков
1ч.л.-червен пипер
1-кубче зеленчуков бульон
250гр.-ориз
олио
магданоз
В мазнината се задушават ситно нарязаният лук и нарязаните на кубчета тиквички,морков,чушката.Добавям измития ориз и подправките.Прехвърлям в тавичка и заливам с 3ч.ч-топла вода.
Допичам на слаба фурна.

# 32
  • Мнения: 1 798
Тесто за пица и мекици
1 ч.ч. прясно мляко
1ч.ч.вода/топла/
3с.л.-олио
2 с.л. кисело мляко
1ч.л.сол
1 ч.л. захар
1/2 жива мая
Брашно колкото поеме.Не оставям да втасва.
Ако е за мекици меся вечерта и прибирам в намазнен плик в хладилника.


# 33
# 34
  • Мнения: 1 798
Ябълково охлювче
250мл.- прясно мляко
70гр.- маргарин
1-кубче мая (42г)
500гр.- брашно
75гр.- захар
щипка сол
4 средни ябълки
150гр.- кайсиев конфитюр
3 с. л. лимонов сок
100гр.- начупени орехови ядки
За останалото се придържах към рецептата.


Източник Labrex - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14436045#msg14436045

# 35
  • Мнения: 1 798
Лимонов Kasekuchen (Cheese cake) на natalyna




Рецептата от тук - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg37.html#msg37  Heart Eyes

# 36
  • Мнения: 1 798
,

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 23:21 от delicate

# 37
  • Мнения: 1 798
Мързелива палачинка
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
2 ч.ч. брашно
щипка сол
щипка захар
100гр. масло
В тавичка се разтапя маслото. През това време разбиваме останалите продукти с миксер и прибавяме към разтопеното вече масло. Печем във фурна на 220 градуса, средно ниво, 30 минути. Готовата палачинка гарнираме по избор. Аз разделям палачинката на 2. Върху едната половина настъргвам сирене, а върху другата сладко(според различните предпочитания у дома). Навивам на руло и сервирам нарязано на парчета.


Източник - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2077.msg41264.html#msg41264

# 38
  • Мнения: 1 798
Картофено пилешки пай
5бр.- големи картофи
1-малка глава нарязан лук
3бр. пилешки филета
1к.ч.- замразен грах
1к.ч-царевица
1ч.ч. кисело мляко
1к.ч. зеленчуков бульон
магданоз,черен пипер,сол
Измиваме и обелваме картофите.Нарязваме на тънки филийки.Слагаме в купа и поръсваме с растителна мазнина,черен пипер,магданоз и сол.Объркваме добре.Покриваме с тях дъното и стените на тавичка.Измиваме пилешкото месо и нарязваме на хапки.Запържваме нарязания лук, нарязаните моркови и прибавяме пилешкото месо.Оставяме да се пържи докато побелее.Прибавяме замразения грах,царевицата и подправките.Объркваме и прехвърляме в тавичка върху картофите.Разбъркваме 1ч.ч. кисело мляко с 1к.ч. зеленчуков бульон.Заливаме месото.Ако е необходимо доливаме още зеленчуков бульон,колкото да покрие продуктите.
Печем в загрята фурна до готовност.Когато изключим ястието в тавичката трябва да има малко сос,който впоследствие се поема от картофите.


Източник - http://nanita-nordina.blogspot.com/2010/03/blog-post_19.html



# 39
  • Мнения: 1 798
Пай с извара
1бр.-яйце
3с.л.-кисело мляко
250гр.- масло/меко на стайна температура/
1с.л.-вода
1бр.-бакпулувер
150гр-пудра захар
1бр.-ванилия
Брашно колкото поеме за меко тесто.
За сместа:
500гр-извара
150гр.-пудра захар
1-пакетче пудинг на Пудинг Д-Р Йоткер/ванилия/
2бр.-ванилия


Източник - http://berina-berina.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

# 40
# 41
  • Мнения: 1 798
.

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 14:34 от delicate

# 42
  • Мнения: 1 798
Лимонова торта
За блатовете:
5 големи яйца
1ч.ч - захар
2ч.ч - брашно
1пакетче бакпулвер
7с.л. - прясно мляко
7с.л.- олио
1-лим.есенция
кората на половин лимон.
От тази смес направих два блата.Пекат се на 180*.

За крема:
100гр.-краве масло
3 жълтъка
7 с.л. брашно
1 л. прясно мляко
2-ванилии
1- ч.ч. захар
Завира част от прясното мляко със захарта . Отделно с останалото мляко се размива брашното добре и към сместа се прибавят разбитите жълтъци. Към врящото прясно мляко със захар се прибавя на тънка струйка от яйчената смес и се бърка непрекъснато. След като се сгъсти, се отнема от котлона и се прибавят ванилиите и маслото.





# 43
  • Мнения: 1 798

Кюфтета по чирпански
Продукти:
500г кайма
3- 4 картофа
2- моркова
1к.ч-грах
500мл.-  домати от консерва/пасирани/
1глава лук
1ч.л. червен пипер
пресен магданоз
Овкусявам каймата с черен пипер,яйце,щипка кимион,щипка чубрица,магданоз и лук.
Запържвам лук до златисто.Прибавям нарязаните картофи ,моркови,граха и червения пипер.Поръсвам със сол и наливам вода.След като водата заври прибавям и доматите.Изчаквам соса да поври и пускам кюфтетата.Яденето сгъстявам с 2 с.л.брашно разбито в студена вода 15 мин.преди да изключа котлона.Сервирам поръсено с магданоз.

# 44
  • Мнения: 1 798
Редена лятна манджа

2-бр.патладжан/може и повече/,6-чушки/може и повече/,около 800 мл.домати/белени и нарязани на кубчета/ ,една глава лук,пресен магданоз,1ч.л.червен пипер,1ч.л.универсална подправка.
Беля патладжана на четири места,режа го по дължина и слагам в студена вода да постои за около 30мин. Чушките  са изпечени,обелени/без да махам дръжките/ и изпържвам оваляни в брашно.Патладжаните по същия начин.В отделен съд запържвам лука до златисто.Прибавям червения пипер,доматите,магданоза и лъжичката подправка.Оставям да поври за около 10 мин.В тава нареждам патладжана,върху него чушките и заливам доматения сос.Слагам тавата да се пече до извиране на водичката от соса.





Общи условия

Активация на акаунт