За гальовните имена и още нещо

• 9 618
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
А пък и се възмущавам как са съкратили хубавото име на Бил, за Дик да не говорим. hahaha

# 61
Като си говорихме за галени имена, се сетих как се смях с един колега. Аз с моето име нямам проблеми, защото е много интернационално. Значи човекът е бразилец и се казва Густаво. Да, ама американците не могат и не могат да го кажат това име! Та като се ходи сутрин за кафе и винаги питат за името, че да го напишат на чашата. Първи ден се мъчат взаимно, втори ден се мъчат...на третата седмица го питат как се казва и той казва - Гъз! При което аз започвам да се хиля неистово...
Сега като се замисля, не знам как трябва да му се казва на галено, ама Гъз ми бие и Дик  Laughing
Инак си имаме и друг колега, индиец, казва се Саради и му викаме Филип. Историята е сложна... Grinning

# 62
Хаха, да, бях забравила за Гъз! Ами точно така си е галеното, американците също го имат - Gus, от Angus, Augustus, Augustine, и т.н. Не звучи баш като "гъз" де, но е доста близко. Пък като си и пасва на носещия го... Като студенти обичахме да будалкаме един познат за кучето му, което се казваше Gus и миришеше на гъз  Mr. Green А Дик Чейни че е dick спор няма  hahaha

# 63
щом заговорихте за Гьз и Дик, да спомена и виетнамското име Хуй; дори не е ськратено  Mr. Green

# 64
След последното да спомена колежката Маймуна. Погледнах го няколко пъти как е написано за да се уверя , че не чувам грешно.

# 65
След последното да спомена колежката Маймуна. Погледнах го няколко пъти как е написано за да се уверя , че не чувам грешно.

Ау, от коя националност произлиза този бисер?  Laughing

# 66
Афро-американка. Laughing Не препоръчвам визита в България на момата.

# 67

Горката. Всъщност, като се поразтърсих, открих че това е мюсюлманско женско име, като Маймуна е била съпруга на Мохамед:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahmuna

Ех, сега да имах български тълковен речник...

# 68
  • в сърцето на един мъж...

Горката. Всъщност, като се поразтърсих, открих че това е мюсюлманско женско име, като Маймуна е била съпруга на Мохамед:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahmuna

Ех, сега да имах български тълковен речник...

Воала
http://www.onlinerechnik.com/

# 69
Хубаво се посмях  Grinning
Оставам с впечатлението, че повечето момчета от смесени бракове са кръстени Александър Thinking Mr. Green
Нашият както е казала Звездичка е вписан навсякъде с руупнаам Алекс и малко хора знаят, че се казва Александър.
Умалителните имена не ме дразнят. Моето име ми го съкратиха от Милена на Мила и аз дори не разбрах как стана това Crazy Но пак ми звучи по- добре от Милено. А в БГ доста често се обръщат така към мен и може да е граматически правилно, но мен лично ме дразни. Дори Мими да ме нарекат, ми звучи по- мило. А и Мими ми викат някои познати, щото видиш ли това също било галено на Милена Crazy
А аз си харесвам името и все го по- често чувам по улиците, като подскачащите момиченца са деца на холандски родители, които са предпочели славянско име Grinning
А иначе в БГ на половинка редовно му лепват по едно -чо накрая на името и той вече не се впечатлява.

# 70
Хаха, да, бях забравила за Гъз! Ами точно така си е галеното, американците също го имат - Gus, от Angus, Augustus, Augustine, и т.н. Не звучи баш като "гъз" де, но е доста близко. Пък като си и пасва на носещия го... Като студенти обичахме да будалкаме един познат за кучето му, което се казваше Gus и миришеше на гъз  Mr. Green А Дик Чейни че е dick спор няма  hahaha

Да, не би трябвало да звучи точно като гъз, ама колегата бразилец така си го казва.
Инак Хуй също го познавам  Grinning Свестен човек, кротичък такъв... Grinning
Доскоро имахме и един Енджин. Оказа се впоследствие, че бил Инчин, но целокупното китайско население просто си го гавреше. Не, че може някой да усети разлика между двете с тяхното произношение   Grinning

Сетих се и как една жена викаше на моето кученце на галено точно с испанското -ита, което ми се стори странно, тъй като тя си е американка.

# 71
най-много сьм се смяла, когато попаднах на името Диария. Да уточня, бях бременна и разглеждах сайтове с имена за бебето, когато открих това  име.  Според сайта, произхода беше гръцки. Надявам, че да не срещна човек с такова име-Приятно ми е, аз сьм Диария  Joy

# 72

Моя грешка - исках да кажа етимологичен речник, за произхода на думата  Embarassed  Mr. Green

най-много сьм се смяла, когато попаднах на името Диария. Да уточня, бях бременна и разглеждах сайтове с имена за бебето, когато открих това  име.  Според сайта, произхода беше гръцки. Надявам, че да не срещна човек с такова име-Приятно ми е, аз сьм Диария  Joy

hahaha наистина е от гръцки:
"Diarrhea (from the Greek, διὰρροια meaning "flowing through"), also spelled diarrhoea, is the condition of having three or more loose or liquid bowel movements per day."

но изглежда си значи същото. Как беше обяснено в сайта с имената?

# 73
Инак Хуй също го познавам  Grinning Свестен човек, кротичък такъв... Grinning

Току що разбрах, че истинското име на хазяйката ни също е Хуй  Mr. Green За пред хората се представя като Вивиан, дори на договора се беше писала Вивиан, но явно банката си настоява на истинското име защото получихме чек от хазяйката на който си беше написала Хуй вместо Вивиан. Не знаех, че това име е и мъжко и женско, или че става и за първо име - досега го бях срещала предимно като фамилия.

# 74
  • в сърцето на един мъж...

Моя грешка - исках да кажа етимологичен речник, за произхода на думата  Embarassed  Mr. Green

http://www.etymonline.com/
Но е само на английски мисля Thinking

Общи условия

Активация на акаунт