АВГУСТинчета 2006

• 39 105
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • София
#
Пробиотици – представляват различни щамове бактерии с полезно за човека действие, които обитават различни отдели на храносмилателната система (щамовете на ацидофилус-бактериите обитават тънките черва, а бифидус-бактериите населяват дебелото черво). Тези полезни  микроорганизми отделят вещества, които убиват или ограничават развитието на болестотворни микроби. Освен това поддържат в червата среда, подходяща за нормалната флора от добри бактерии, които се грижат за разграждането и усвояването на храните. Една от много важните им функции е също да подпомагат имунния отговор срещу инфекции, като стимулират определени клетки на имунната защита. Поради тези свойства пробиотиците често се използват при бебешки колики, както и в ситуациите на нередовни изхождания за нормализиране на чревната флора и оттам за регулиране на функциите на храносмилателната система. Обичайно се предписват от лекар (педиатър, гастроентеролог – и особено често от лекари, занимаващи се с хомеопатично лечение), макар по същество да са хранителна добавка и да не изискват лекарско предписание. На пазара се предлагат различни видове пробиотични таблетки, капки, капсули и прахчета – някои известни имена са Биогая, Ентеросан, Лактофлор, Линекс, ИнфантДофилус.
#

# 691
  • София
Да, ясно, но как точно ще облекчат коликите се чудех, няма значение, не е важно  Simple Smile  Hug

# 692
  • София
Цитат
за нормализиране на чревната флора и оттам за регулиране на функциите на храносмилателната система
Мисля че Марулка имаше добър опит с тях с малкото Шуше, но може и да се бъркам...

# 693
  • варненка от София
Да, аз съм доволна от Биогаята, след хилядите илачи, които взехме, това беше, нещото което успокои Неви.

Съжалявам, че не пиша, напоследък хич ме няма. Пропуснах много важни рождени дни, на двамата юнака на Елфчето и на Яна. Сърдечни поздрави и за двамата   bouquet Кайли, ЧРД на патерица и на теб  Hug

На Неви изследванията пак не са добри и аз не съм на кеф и не ми се пише много...

# 694
На патерици Честита годишнина мила Дидика! Да се обичате и обожавате вечноdancing kiss
Велмарче и на теб да ти е живо и здраво мъжлето!   bouquet

Марулка, съжалявам и аз Sad

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 21:40 от Mary Malone

# 695
Момичета, благодаря за хубавите пожелания и милите думи!  bouquet
Марулка, съжалявам, че изследванията не са добри.  Hug Дано бързо се покажат добри резултати! Hug Hug Hug

# 696
Павел направи половин годинка! Да се почерпим за здраве. Как бързо се минава времето.

# 697
  • гр.София
 Пепеджинс, да ти е жив и здрав Павел! И вие покрай него!
 Тъкмо си помислих,че не съм го виждала на снимка, а то го има в подписа ти.

Най-много преглъщах на ...черешите.

Марулка,напиши,когато имаш сили и желание, за Нева,какво й е точно. Дано се оправя малката душичка!

# 698
  • София
Силве, много ви гушкаме!  Hug Hug Дано всичко се нареди!  Praynig Praynig И на Алекс му е паднал ХБ и е на долната граница Rolling Eyes
Пепеджинс, честита ви половин годинка!  Hug Растат като гъбки сладурите  Heart Eyes
Голям застой в темата  Rolling Eyes

# 699
Честита Баба Марта Hug Да сте живи и здрави  вие, дечицата и всички близки Hug  Много ми е  хубаво- едно такова пролетно усещане имам вече....... Хайде да свършва тази зима и да ни е по-ведро на душите
Марулка  Hug
Пепеджинс- честита половин годинка на малкия порасъл Павел Heart Eyes
Ох- още нещо щях да пиша.....  Thinking Crazy newsm78 Като си допия кафето и се сетя- ще пиша пак
Вече съм на работа- готова за нови бойни подвизи GrinningСтартирам работната седмица с положитлена нагласа, тъй като ще имам по4ивен ден на 3-ти март Party .Замислила съм си и един истински почивен уикенд...и планирам да хранем нанякъде , че ми писна в тая София.И - така.Надявам се с положителната нагласа да избутам предстоящото
 Хубав ден и добро настроение ви желая Hug

# 700
Честита Баба Марта! Много здраве на всички!  

Заведох Тони на градина окичен с мартеници и с едно пакетче мартенички за учителките. Днес мисля да се отдам на активна почивка и следобед малко да се разходя преди да взема Тони, ако не вали. Утре обаче започва работната седмица за мен и ще приключи чак в събота без почивка.

Марулка само хемоглобина ли не е в норма или и други показатели? Надявам се скоро всичко да е наред при вас.

Честита половин годинка на Павел. Бързо минават дните итстрани. Wink

# 701
Честита Баба Марта!
Да сте румени, засмени, бели и червени!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=O7EobDbncVY

Честит мини рожден ден на Павката! pepejeans, да са ти живи и здрави!   bouquet

# 702
  • варненка от София
Честита Баба Марта на всички мои виртуални дружки! Да сте живи и здрави, дечицата ви румени, засмени. Нека новият месец дойде с много слънце и топлина, да донесе само положителни емоции в дома и семействата ви.  Heart Eyes

За Неви какво да ви кажа, водим я по изследвания и сега като излезнат резултатите и от таласемията ще видим какви ще ги дробим. Вярвам, че анемията й се дължи на недостиг на желязо, но според докторката й, трябва да изключим всички останали варианти. Хемоглобинът й от 90, вече е паднал на 82, а желязото й е 2 и нещо. Гледах, че минималната граница е 7, тя е доста под това. Засилих вече месата, броколи, спанаци, жълтък, днес ще я почерпя и с копривка, та като излезне и таласемията, вярвам, че ще я изключим и ще почна да я черпавам и с Малтофер. Абе такива ми ти притеснения, родител да не си и дете да не си, че да не те стигат мислите на най-близките ти. Иначе тя е едно жизнено и весело бебче и не ми се връзва с представата за анемично, но не винаги това е показател. Определено е бледа, ама ще й слагам червило на бузките  Laughing Оф, стига съм ви занимавала. Вярвам, че и това ще мине, ама трябва да си го преболедувам  Tired

# 703
Честита Баба Марта на всички мами и дечица!  bouquet
Нека да ви донесе много здраве, червени бузки /специално за Неви/ и много поводи за усмивки!

Марулка, дано последните резултати да изключат таласемията- искрено се надявам да си е просто недостиг на желязо.  Praynig И двете ми деца растяха леко анемични, та Малтоферът ни беше обичайна дружка доста време.

Никак не съм в час, но не може ли това да се дължи да бурен растеж- нали сме виждали Невичка на снимка- едричко бебче си е /страшен бонбон е, да ти е жива и здрава Hug/

Нашият варварин го водихме на профилактични изследвания. За моя радост всичко е в норма, да  му се чуди човек при тази странно подбирана храна как показателите му са ОК.
Бърбори непрекъснато, вечно се борят с батко му за място пред компютъра или телевизора Crazy
Днес сам си махна мартеничката от ръчичката, после отскубна и фигурката на Спайдърмен от блузката  ooooh! Ох, да ми е жив и здрав, друго не искам.
В четвъртък ще е тържеството в градината за празника на мама, ще пиша по- подробно тогава Grinning

# 704
  • Бургас
pepejeans,Честита половин годинка на малкия Павел!Да ви е жив и здрав!
Много богата трапеза,ама и мен най ме грабнаха черешите.
Честита Баба Марта!Да сте бели и червени,румени,засмени!

Общи условия

Активация на акаунт