Избор на училище за първокласник-Бургас

• 111 217
  • 799
  •   1
Отговори
# 375
  • Burgas
Ние сме в 3ти клас в базовото, за сега мога да кажа само хубави неща. Учителката също я избрах на една родителска среща, ми не сбърках, за моя най-голяма радост на занималнята ни се падна госпожа строга и с принципи, никога не са преписвали готови решени задачи от дъската, мога да кажа, че именно на занималнята моята дъщеря се научи на самостоятелност и отговорност.
Пари не са ни събирали, само си плащаме помагалата както е навсякъде и за охрана, нищо друго не сме събирали.
Аз лично съм доволна и съм на мнение, че всичко си е до късмет  Peace

# 376
  • Бургас
О, ние платихме и плочките преди училището, и чиновете в стаята, и пердетата, и златни гривни купувахме на госпожите - че и на класната, и на тази в занималнята...

И всяка родителска среща започваше с въпроса за даренията и кой колко дал, пък какво още трябвало да се даде...
За сравнение - в математическата от 4 до 7 клас включително не сме дали нито стотинка допълнително извън охраната и помагалата. Нито пък някой ни е искал така брутално, както го правеха в Базовото.

А това дето си говорили на "ти" направо ме хвърли в оркестъра. От занималнята я спрях, когато разбрах за задачите. Класната ни беше Христина Илиева, ами не съм доволна от нея. Твърде фамилиарна, може да е нов подход някакъв, но според мен учителят трябва да вдъхва респект.
Може и да са се променили нещата към по-добро, а може и наистина да имате късмет с учителя. Което отново показва, че е важен учителят, а не училището.

# 377
  • у дома
Тинтина, кога е било това и аз имам много познати, на които децата са им в Базовото - нямам такива отзиви. Братята му мина модата, сега е ред на "Васил Априлов" - не без основание, обаче, директорката е много амбициозна  Peace

# 378
  • Burgas
Tintina не съм я чувала тази учителка. При нас никога не се е говорело за дарения и за пари, даже госпожата й е неудобно да каже, че трябва да се съберат пари за охрана, а за подаръци ние само си решаваме колко пари и какъв подарък да купим, това зависи от родителите. Наистина има промяна от преди 5-6 години например и аз бях чувала за събиране на пари за щяло и нещяло, но вече няма такова нещо.

# 379
  • Бургас
Братята още е модерно!  Mr. Green

# 380
  • Бургас
2007-2008-ма беше в Базовото дъщеря ми. Дано да са се променили нещата, много се надявам, защото е хубаво училище и като месторазположение, и като екстри - стол, занималня и т.н. Тогава бяхме цяла група недоволни родители, но сега наистина нямам поглед.

Но относно ПМГ съм категорична, че в масовото училище няма да подготвят четвъртокласниците за изпита.

За "Васил Априлов" и аз виждам, че е мода - щом 2-годишните деца на мой познат вече са записани в първи клас, смятайте Mr. Green

# 381
  • Burgas
За ПМГ и аз съм съгласна, че трябва допълнителна подготовка  Peace

# 382
  • у дома
Не ми казвай, че го обмисляш ...  Rolling Eyes

# 383
  • Бургас
Не ми казвай, че го обмисляш ...  Rolling Eyes
Добре ли си?!  Heart Eyes

Училището съм го избрала преди да си родя децата аз...  Crazy
Щеш не щеш ще се засичаме още няколко години със сигурност!  Heart Eyes

# 384
И аз започнах да се ослушвам за набор 2007 г. Засега съм се спряла на училище Кирил и Методий. Успях само да разбера кои са учителките - Йорданка Иванова Маринова, Дорена Илиева Баджакова, Татяна Маркова Сипсева и Марияна Симеонова Горанова. Всяко мнение ще ми е от полза   bouquet

# 385
  • Бургас

Децата изначално са си добри, според мен. Проблемите идват или ги създават родителите. Но това е по-друга тема Simple Smile
100% съм на същото мнение!

# 386
  • Бургас
И аз започнах да се ослушвам за набор 2007 г. Засега съм се спряла на училище Кирил и Методий. Успях само да разбера кои са учителките - Йорданка Иванова Маринова, Дорена Илиева Баджакова, Татяна Маркова Сипсева и Марияна Симеонова Горанова. Всяко мнение ще ми е от полза   bouquet
С две ръце за Маринова,доколкото имам информация има само три свободни места при нея.

# 387
Здравейте мами, потърсих информация за предучилищната в базовото и попаднах на темата, която е изчетох почти цялата... Попаднах на противоречиви мнения, което е напълно нормално Simple Smile

Ние сме 2007 г. набор и тази година ни предстои предучилищна .. и съм в двоумение дали да е оставя в детската градина или да я запиша в училище  newsm78

За информация живеем в кв. Сарафово и при всяко едно положение всяко едно училище ще ми е отдалечено ... А ако някой има отзиви за училището в Сарафово, може да сподели, аз лично още не съм ходила да проверя ....

За Бургас ме интересува Базовото ... Добри Чинтулов в Изгрев, както и не срещнах коментари за частното училище, което е в близост до х-л Приморец.
Както ще помоля и за препоръка на учители, които ще започват нов випуск 2014 - първи клас и учители евентуално за предучилищна в посочените училища...??

До колкото прочетох предучилищната в Базовото е до обяд ... така ли е ... и защо?

Ще ви бъда безкрайно благодарна за всякакви коментари .... Simple Smile

# 388
maminnkata,синът ми е третокласник в сарафовското училище.Не съжаляваме за изборът си.Доволни сме.Няколко са причините поради които го записахме там.Изреждам не по важност-близостта до дома и възможността в един момент детето само да ходи и да се прибира от училище,близостта до дома предполага и повече сън сутрин.Госпожата,много ни беше важна госпожата а за нашата госпожа не поучих нито едно отрицателно мнение от колежки,бивши ученици,родители.Големината на училището-за мен беше важно училището да е малко и основно.Познанството със съучениците което предполага по-малък стрес за детето постъпвайки в първи клас,децата бяха заедно от детската градина.
Материалната база не е кой знае какво,но добре гледат децата.От тази година имат и организиран кетъринг и нова столова.Директорката е разбрана и решава възникналите проблеми конструктивно и е заинтересована,познава всеки ученик поименно защото влиза като преподавател в класовете.Децата са 136 или нещо подобно.До миналата година имахме охрана,тази година не защото много родители основно на по-големите ученици решиха,че няма нужда.В последните години може би най-вече поради увеличената раждаемост през съответните години децата в класовете станаха повече,все повече родители избират детето да учи там а не да пътува.Ще видим дали ще отпадне и тенденцията децата след 4-ти клас да се записват в Бургас.
Но не знам в училището да се води предучилищна подготовка,може би заради новия закон ще има организирана такава. Thinking
Ами това се сещам.Ако има нещо питай,може и на лични.
И ако позволиш проучи госпожата,това е моя съвет. Peace

# 389
  • Burgas
Аз лично съм доволна от базовото, от предучилищна сме там. В предучилищната бяхме при Марияна Николова страхотен преподавател, много мила и отговорна, винаги усмихната, тогава бяха до обяд, но сега май има опция да са по цял ден.
Сега сме 3ти клас, тези преподаватели, които преподават на нас ще поемат випуск 2007 май? Нашата класна е Валентина Димитрова аз съм доволна, а не съм чула оплаквания от другите родители.
Но мисля, че дейзи е права, че важно училището да е близо и детето да може да ходи и да се прибира само.

Общи условия

Активация на акаунт