Избор на училище за първокласник-Бургас

• 111 423
  • 799
  •   1
Отговори
# 435
# 436
Здравейте на всички...Аз искам пак да върна темата на "Братя Миладинови".Много ще съм благодарна ако ми помогнете с избора на класен ръководител.За сега се спрях на Галя Милчева `Светослава Димова и Маруся Ханджиева заради английския език.ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ  Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 10:58 от ionibobi

# 437
  • Бургас
и аз с няколко въпроса за братя миладинови.
какви са сроковете за запсиване?
кога записахте детето си? в годината, която ще е първокласник или предходната?. от майки в квартала чувам, че една година предварително са подали документи. днес, обаче от училището ми казаха, че не се подавали предварително. няма списък и с класните ръководители за 2014.  newsm78

# 438
Доколкото видях в Общинската Заповед,утре всички училища ще имат Пед.съвет и ще се решат правилата за кандидастване,абе всички неяснотии Simple Smile и до сряда 4етв ,би трябвало да се изнесат вече офиациалните правила и срокове ,най-вероятно в сайтовете им веднага ще бъде актуализирано всичко,както и по местата.А относно това електр.поддаване ,все още се подготвяло и не се знаело ,дали за нас няма да е само  пробно.Но пак всичко ще става с връзки,уж до сега всички тия истерии и предварит.записвания били излишни,ама ето на-аз искам при 2 госпожи,и за двете ми казват,4е местата са заети от октомври месец ,как така, на какво основание,като още не е отворен приема,пак всичко с връзки,за едни няма право на избор на госпожи,а за други се попълват направо оригинални молби.На едното място ми отказаха избор на у4ител,след 30 мин мъжът ми отиде и направи панаир,и молбата ни беше входирана с името на гопожата,ама се отказахме от това у4лище де  Grinning.вече и аз незнам къде да я запиша??????????

# 439
# 440
сЕГА СЕ прибирам от две училища,в които исках да пода документите на детето си за 1 клас-пълна е лудницата и хаоса.Директорките тъкмо се връщаха от събрание в общината,да това електр.записване,въпреки 4е не е изцяло готово,ще влезе за нашите деца,а ако нещо се сгафило в последния момент щяло да се води като пробно.Оказва се,4е вси4ки тия предв.записвания и избр на у4ител,са били излишни и ще са навалидни.Ще имаме право да поддадем за 3 училища и поддобно на яслите ,ще се формират то4ки и така.Изобщо нямало да можем да избираме у4ител,компютърът щял автоматично да ни преразпределя .Като деца ,които са в близост до училище или  са карали там предучилищна,можело изобщо да нямат право на избор,директно се разпределяли. .Изобщо всичко ми се стори мнг объркано и налудничево.Всичко това било пак само за нашата община,поредната приумица на кмета ни.Утре щяли да имат още една среща и после всяко училще ще прави род срещи да обеснява на родители ,какво точно ще става,че сега и самите директори незнаели.

# 441
  • На морето!
Ако всичко това е вярно звучи добре, вече връзки и дарения няма да са предимство, а както в яслите  и градините- местоживеене и брат/сестра в същото училище. Това за избор на учител не ми се вярва, но е възможно. Скоро чух за една учителка, която прави списък на деца според интереса и работата на родителите им. Ако така се избегне субективният фактор ще е чудесно.

# 442
  • Бургас
И на мен идеята ми допада, много по-лесно и удобно ще е за родителите. Всички училища ще бъдат с уеднаквени критерии, ще има конкретни срокове за подаване, а не като сега една-две години по-рано, връзки, "нелегални" списъци и т.н.  Wink
Единственото, което ме притеснява е това, че времето е малко. Надявам се да успеят добре да обмислят и подготвят системата, за да няма гафове.

# 443
И аз имам информация, че предварителното записване е само за да се види ориентировъчно броя на децата, които ще бъдат записани в даденото училище. Официално записването става с удостоверението, което ще издадат от детската градина в края на м.Май.

# 444
  • Бургас
И аз преди малко се връщам от училището,където мисля да запиша детето.Всичко ще е по електронен път,това което сме подали до сега не важи.Ще има нова родителска среща този месец за разясняване на новите наредби.Дано им сработи системата  с това записване,и да няма гафове после.

# 445
  • у дома
Е, извинявам се, обаче това с училищата ми намирисва на - дайте, да намерим още работа на една конкретна фирма. По голяма глупост не можаха ли да измислят?

# 446
И мен честно казано,ме притесни това с електр.поддаване.Не стига ,че нямаме право на избор на учител,но сега ще ми налагат по някаква точкова система и училището и накрая нищо чудно системата да не проработи и както винаги нашите деца да си го отнесат,та какви ли не проби им направиха,цялата тая кметска приумица ми изгежда мнг,ама мнг нагласена.Ако децата на кмета живееха до Йовков да речем(не 4е имам нещо конкретно против това у-ще),той там ли щеше да ги запише да учат където прецен???????какви са тия районирания????аз да нямам 100 деца,4е да нямам избор за образованието им?????вчера и директорката в Базовото ми каза,4е това предварително класиране,вече май и при тях нямало да важи  Rolling Eyes,аз поне за там се надявах да се внедря при избраната от мен госпожа,какво искат да ме убедят ,4е в Базовото вече ,ще у4ат само деца от Славейков ли????все си мисля,4е нещо ще се обърка и няма да им мине номера,ама знам ли.Ще сме имали право да изброим 3 у-ща и от там се тръпат то4ки и бал за всяко,на принципа на яслите и градините.После излиза класирането и ако сме съгласни ,си поддаваме ве4е оригиналното свидетелсвто,а оформянето на паралеките как ще стане не било ясно,пак хората с връзки ще оберат "вървежните госпожи",а останалите на "слу4аен принцип",ще попаднат където попаднат.В нашата смотана държава,нищо не става без връзки,само привиден е целия фарс,а ние само ще си роптаем и примиряваме.В Базовото знам ,4е на 39 април,понеделник,ще е срещата с родителите да ни разеснят,ли4но Директорката ми го каза в4ера,ще е в голямата зала в Университетаа,понеже се о4акват мнг родители да дойдат.Дано там успеят да си извоюват правото на ли4ен избор,като разли4но у4илище!!!!!

# 447
http://www.focus-news.net/?id=n1772454

ето вече е факт,ама кога започва да се подаването неразбрах?

# 448
  • Бургас
Май сме ходили в едно и също у-ще да проверяваме.т.е. Базовото в Славейков.А кои са "вървежните" госпожи там?Аз нямам никакви впечатления!Би ли споделила кои имаш впредвид?Представяха ги на една родителска среща,ама като не ги познавам,как да разбера .

# 449
http://www.burgasnews.com/vazhni-novini/glavna-novina/71534--zap … 3105-v-0800-chasa

31.05.2013 - 8.00 ч - стартира .... четете за подробности

Общи условия

Активация на акаунт