Избор на училище за първокласник-Бургас

• 111 240
  • 799
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
В сайта за регистрация вече има информация за въпросните 5 мин. Умишлено е направено и първата отчетена регистрация е от 8:05:08. Така че вече наистина може дружно да се успокоим. Simple Smile Моята е от 8:05:12 и съвсем ми олекна.

# 586
  • София
В сайта за регистрация вече има информация за въпросните 5 мин. Умишлено е направено и първата отчетена регистрация е от 8:05:08. Така че вече наистина може дружно да се успокоим. Simple Smile Моята е от 8:05:12 и съвсем ми олекна.

Чакай леко да те притесня, моята е в 8.05.10  Mr. Green Joy

# 587
  • Бургас
Мда  Simple Smile
Като казах на мъжа ми (да го успокоя), че първата регистрация е 4 сек. преди моята ми каза да наведа виновно глава, понеже съм много бавна. Mr. Green  Laughing

# 588
  • Бургас
Еее, добре.
Това вече е друго.
До сега си мислех, че първите 5 минути са запазени за "специален пакет от данни", който да се импортира преди всички останали.
И аз бях готова на втората минута. Докато се суетях - търсех непопълнени полета,търсех друг бутон освен ЗАПАЗИ, говорих по телефона с друга майка и търсех телефон на общината -  стана 8:05:37  ooooh!

# 589
Да, при положение, че първите 15 мин е имало 1000 регистрации очевидно повече от 60 човека са се регистрирали за минута. Остава да се надяват да са за различни училища. Жалко, че нашият набор е в тази експериментална система, защото принципът е много несправедлив и най-вероятно догодина ще бъде коригиран, защото бъговете ще лъснат след класирането. Не е логично да се състезаваш на секунда за да запишеш детето си в училището, което е на 200 метра от дома ти. А не знам чия идея е обединяването на двете териториални дирекции Приморие и Зора, при което всички училища в широк център, Лазур, Братя Миладинови, Възраждане и дори Крайморие се водят в един район и имаме еднакво предимство. Предимство по район трябва да има най-близкото училище до адреса, следващото по-отдалеченост би трябвало да има по-малко точки за район и следващото още по-малко и т.н.  Да се надяваме всички деца да могат да бъдат приети в най-подходящото и удобно училище. Весел празник на бъдещите ученици Simple Smile

# 590
  • Бургас
И аз вчера се замислих точно върху този цитат: "...До 08:15 са се регистрирали повече от 1000 кандидати ..." Е, как става това, при положение, че гледах класирането в градините и резултата беше с точност до секунда. Или са се изказали неподготвени или ....и аз не знам какво вече  Crazy Аз съм с регистрация 08:05:31 , която вече се чудя дали е достаъчно добра за кварталното ми "Васил Априлов", което ми е срещу прозореца...Офффффф ... ooooh! Наистина е лудост това да се бориш за секундата. И с какво е по-различно от висенето пред кабинета на Директорката тази луда надпревара?

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 08:39 от I r r a

# 591
И на мен ми се струва пресилено, но теоретично е възможно. И точно защото теоретично е възможно това прави системата супер несправедлива. Ако някой е кликнал с 1 секунда преди мен получава предимство, независимо, че до него има още 6 училища, които са по-близо от нашето. Според мен тежеста за близост до училище до адреса на детето трябва да е най-голяма и да има степенуване. А не един район с десет училища вътре пръснати из по-голямата площ на Бургас и да са с равна тежест, а бързината и скоростта на процесора, сървъра и интернет връзката да решава. Критерият с бързото кликане с мишката при регистрация е малоумен. Това са нашите деца и тяхното образование през следващите 7 години. Изобщо дата и час на регистрация не трябва да бъде критерий ако е в обявения за регистрация срок.

# 592
  • Бургас
Системата е несправедлива и порочна, в това съм убедена и аз. Да не говорим, че предлага и широки възможности за ръчна намеса и манипулации, достъпни за когото трябва.

И е истинско безумие 90% от града да е един район, а останалите 10% - три.

Съгласна съм напълно с  Cygnus.

А освен това, на мен най-близкото училище от моя район ми е по-далеч от поне три от съседния, да не говорим, че в посоката, в която "моите" училища се намират, нямам никаква работа, още по-малко сутрин, бързайки за работа.

# 593
Те хората са дали обяснение на сайта за всичко, но нали е по-лесно да плюем -

"Новини

31 Май 2013
    Уважаеми родители,

успешно започна записването за кандидатстване за прием на деца в първи клас. До момента, 12:00 часа, регистрираните деца са малко над 1600.

Първата направена регистрация е в 08:05:08 часа. С цел защита от претоварване на системата сме разработили алгоритъм за записване използвайки така нареченото queue (опашка). Тоест всички които се регистрират влизат в системата един след друг, в реда на попълване на заявлението, и в момента в който системата може реално да обработи записа, информацията се записва в базата данни на сървъра. Именно поради тази причина в първите 5 минути няма нито един запис. До 08:15 записаните деца са близо 1000.

Желаем Ви успех при класирането!

Поздрави,
    Екипът на СтиваСофт"

Много удобно е измислено, вместо да се виси по училищата да си направиш регистрацията от дома си за 2 мин. Научете се, мили майчета вместо да недоволствате, да се научим да съдействаме на учителите и учебния процес, а не винаги да търсим вината в учителката и училището, чрез комуникацията учител - родител се получават най-добрите резултати Simple Smile На добър час!

# 594
И на мен ми се струва пресилено, но теоретично е възможно. И точно защото теоретично е възможно това прави системата супер несправедлива. Ако някой е кликнал с 1 секунда преди мен получава предимство, независимо, че до него има още 6 училища, които са по-близо от нашето. Според мен тежеста за близост до училище до адреса на детето трябва да е най-голяма и да има степенуване. А не един район с десет училища вътре пръснати из по-голямата площ на Бургас и да са с равна тежест, а бързината и скоростта на процесора, сървъра и интернет връзката да решава. Критерият с бързото кликане с мишката при регистрация е малоумен. Това са нашите деца и тяхното образование през следващите 7 години. Изобщо дата и час на регистрация не трябва да бъде критерий ако е в обявения за регистрация срок.

Дата и час на регистрация ще се вземат под внимание единствено ако АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ДАННИ И ЖЕЛАНИЯ СА ЕДНАКВИ и съответно точките са равни, това ще са бройка хора, на които ще съвпаднат данните, именно затова е измислена точковата система, за да е съобразено всичко с желанията и удобството на родителя, така че не се изнервяйте толкова за тези минути и секунди, на практика те нямат никакво значение!!!

# 595
  • Бургас
Отдалеч си личи, че не си в час: балът, с който кандидатстваш и се конкурираш, за първото желание е 6 (с малки изключения). При това положение, секундите не просто имат значение - те са от решаващо значение.

# 596
  • Бургас
Оххх..И аз бях започнала да пиша на Госпожата, но се отказах ...
Само един цитат от Въпросите и отговорите :
"12. Взема ли се под внимание редът на подаване на заявлението?

Датата и часът на подаване на заявление има значение, в случай че две и повече деца имат равен брой точки за едно училищно заведение."
Болшинството от кандидатстващите, опс, малката бройка хора имат 6т.  Mr. Green

# 597
Колко сте злобни!! И това са майки!

# 598
  • у дома
 hahaha Специално влязох да кажа на carisima, че няма нищо по-злобно от една майка, която защитава детето си  Mr. Green А! И удивителни ще сложа!!!

# 599
  • София
Няма злоба, carisima! Просто ти се възхищавам как може да вярваш в една утопия толкова сляпо!

Общи условия

Активация на акаунт