За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 603
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте мами - готвачки !!! Аз да питам - какво да направя на сина ми с манго ,  само на плод не го ще , а друго не ми идва на акъл , а и незнам дали може ????????? newsm78

сложи го в киселото мляко с малко степче,което да го оцвети и кажи,че е Данониньо Grinning Peace

маци,дайте ми изпитана рецепта за Лазаня с кайма Peace

# 601
  • Пазарджик/Лондон
nahodkata , аз правя тази, че ми е най- лесна Heart Eyes:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13464336#msg13464336

# 602
аз пък ще ви помоля за рецепта за кифлички с мармалад ... но нещо доста лесно ... незнам дали бих се справила с месенето.
До сега не съм месила , а много са ми се прияли Blush
До сега рових ... но ми изглеждат сложни за правене
  chef

# 603
Аелис,мерси мила,струва ми се лесна и ще я направя по твоята рецепта

# 604
  • София-Младост
Здравейте мами - готвачки !!! Аз да питам - какво да направя на сина ми с манго ,  само на плод не го ще , а друго не ми идва на акъл , а и незнам дали може ????????? newsm78

сложи го в киселото мляко с малко степче,което да го оцвети и кажи,че е Данониньо Grinning Peace

маци,дайте ми изпитана рецепта за Лазаня с кайма Peace
Оригинална рецепта за лазаня:

Продукти:
500 гр кайма
500 гр гъби
1 гл. чесън
2 бутилки домати консервирани (1 л общо)
1 голяма глава лук
500 гр кашкавал
1 голяма кофичка сметана
1 л прясно мляко
60-70 гр брашно
3-4 големи моркова
сол, черен пипер, босилек, дафинов лист
1/2 пакет кори (да са с яйца, ние предпочитаме опрделено Divella или Barilla. Гръцките се разваряват безобразно и са по-безвкусни)

Приготовление:
Сос болонезе: настъргват се морковите на ситно ренде. Обелва се чесънът, лукът се нарязва наситно. Чесънът, сложен първо в гореща вода, се бели по-лесно. Скилидките се смачкват с широката част на ножа (не се режат). Чесънът се слага в нагорещен зехтин, запържва се леко, добавя се лукът и морковите и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите, след което се оставят на слаб огън да врят.
Приготвя се соса бешамел: нагрява се олио, слага се брашното да се запържи леко. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти до гъстота на кремсупа (или тесто за катми).
Измитите гъби се нарязват на плоски парчета (т.е. не се дребнят, подкарвате гъбата от единия край, и щрак-щрак - нарязвате на плоски парчета). Запържват се с малко зехтин, докато поомекнат, но не до пълна готовност. Прецеждат се от водата, която са пуснали. Смесват се с бешамела.
Избира се тава (правоъгълна), в която да може да се наредят между 3 и 4 пласта кори - предварително със сухите кори пробвайте колко реда излизат.
Във вряща вода с олио и сол се пускат корите и постоянно се бъркат внимателно, за да не се разкъсат. Пускат се една по една, иначе залепват. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат и добият гъвкав вид, се охлаждат със студена вода, за да могат да се подредят.
Най-отдолу тавата се маже с олио, слага се тънък пласт бешамел и сос болонезе и се смесват, и започва подреждането на лазанята. 1 слой кори, 1 слой бешамел, 1 слой болонезе, 1 слой кашкавал; пак кори, слой бешамел, слой болонезе, слой кашкавал - и така до края. Последният слой е бешамел, болонезе и кашкавал. Върху кашкавала може да се нарежат домати на тънки кръгчета, които да покрият лазанята отгоре.
Пече се около 30-35 минути на 200 C фурна. Не трябва да загаря много - ако става така, се слага фолио върху тавата.

Тук от форума съм си я копирала, правила съм и наистина става невероятно вкусно, само че правя половината количество сос.

# 605
toniak  аз правя тези , но с локум , защото са по-вкусни и всички в къщи ги предпочитат .
200 мл. прясно мляко
200 мл. олио
4 чаени чаши брашно
половин пакетче мая ( 20 гр.)
сол и захар -по едно щипка
локум , орехи , или сладко за пълнеж
 Месиш средно меко тесто . Оставяш да втаса 30-тина минути , правиш на кифлички , и оставяш още малко да втасат на готово . Печеш в загрята фурна , и топли овалваш в пудра захар . Стават много мекички и вкусни !!!

# 606
pisi81 мерси много   bouquet

мисля да се пробвам но с половината продукти ... че напоследък нещо имам доста издънки в кухнята и само хабя продукти  Cry
може да заменя кубчето мая със суха нали?

# 607
  • област Софийска
аз пък ще ви помоля за рецепта за кифлички с мармалад ... но нещо доста лесно ... незнам дали бих се справила с месенето.
До сега не съм месила , а много са ми се прияли Blush
До сега рових ... но ми изглеждат сложни за правене
  chef

Тези на Пеп-чо са разкошни. Пробвай смело, от опит глава не боли.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,176.0.html
Здравейте мами - готвачки !!! Аз да питам - какво да направя на сина ми с манго ,  само на плод не го ще , а друго не ми идва на акъл , а и незнам дали може ????????? newsm78
Мус с манго и кисело мляко
Крем от манго
Панна Кота с манго

# 608
Здравейте мами - готвачки !!! Аз да питам - какво да направя на сина ми с манго ,  само на плод не го ще , а друго не ми идва на акъл , а и незнам дали може ????????? newsm78

А ти защо искаш да му даваш манго, като не го иска?

# 609

мерси ... изглежда лесно  Hug

# 610

А ти защо искаш да му даваш манго, като не го иска?
Ми защото той често му харесват неща , които не е искал , ако са под друга форма , а аз така или иначе вече съм купила .............

# 611
  • София

мерси ... изглежда лесно  Hug

Това ще го направя в понеделник. Заканих се...да видим ще удържа ли  Mr. Green

# 612
Ала-Бала,мерси мила Hugаз бях решила по рецептата на Аелис,ама там пише за кори,които не се бланшират newsm78а моите се бланшират,така че май твощта ще правя Peaceоще веднъж  bouquet

# 613
  • София-Младост
Ала-Бала,мерси мила Hugаз бях решила по рецептата на Аелис,ама там пише за кори,които не се бланшират newsm78а моите се бланшират,така че май твощта ще правя Peaceоще веднъж  bouquet
Това с корите не зависи от рецептата...аз до сега съм ползвала само кори, коиот ен се бланшират...по-лесно ми се вижда.

# 614
Ако може някой да помогне - да пише. Някъде в този форум преди време намерих една рецепта, не си я записах и сега ме е яд. Беше за бананово руло. Използваха се бели и кафяви бисквити и се слагаше банана цял по средата. Мисля, че не се пече, а се слага в хладилник. Ако някой се сети ще съм му много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт