За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 603
  • 721
  •   1
Отговори
# 675
Много се извинявам ,ако въпроса ми е глупав ! Защо като се сварят спагетите се изплакват със студена вода ? Аз винаги ги оставям дори малко да поседят във водата .

# 676
Много се извинявам ,ако въпроса ми е глупав ! Защо като се сварят спагетите се изплакват със студена вода ? Аз винаги ги оставям дори малко да поседят във водата .
Плакнат се със студена вода,за да спре процеса на варене.

# 677
  • София
Плакнат се със студена вода,за да спре процеса на варене.

За да не се слепят  Wink

# 678
Благодаря ти nana77 ! Винаги си много отзивчива и бърза с отговорите !
Реших ,че тази студена вода влияе нещо на вкуса.
Аз ,за да не се слепват във водата слагам сол и мазнина/олио или масло/.

# 679
  • София

Не, не. Просто не се залепват и спира процеса на варене т.е не стават на каша.

# 680
някой италиянски рецепти се правят без плакнене. когато сосът е готов прецедените спагети веднага се изсипват в горещия сос .така нишестето не се отмива и леко сгъстява сосчето Grinning

# 681
# 682
Как правите макароните за закуска, аз сварявам после разтопявам масло или пръжвам олио и слагам върху макароните, после добавям сиренце, Правите ли нещо различно... newsm78
Хубав ден от мен   bouquet.
Една моя любима рецепта, която може и да не се хареса на деца, защото има черен пипер - запържвам за кратко в олио (зехтин) 3 - 4 пасирани скилидки чесън, добавям смлян черен пипер и след отстраняване от огъня добавям червен пипер, изливам върху посолените макарони, обърквам. Може да се яде така, а може да се добави и сирене.

# 683

Не, не. Просто не се залепват и спира процеса на варене т.е не стават на каша.

И аз благодаря.Аз ги заливам със студена вода, за да истинат....  Embarassed

# 684
Аз ги заливам със студена вода, за да истинат....  Embarassed
    Аз не ги заливам.... Rolling Eyes
    Веднага им прибавям бучка масло и ги разбърквам до разтварянето на маслото. Peace

# 685
  • До морето
здравейте, аз съм нова в този форум, а и съм начинаеща в готвенето Embarassed Изчетох цялата тема на един дъх.Искам да ви помоля да ми кажете някоя рецепта за картофена и зеленчукова крем супа Praynig

Ще ви помоля да ми дадете точните количества на продуктите, защото хич не съм добра в меренето на око Embarassed Благодаря ви!

# 686
здравейте, аз съм нова в този форум, а и съм начинаеща в готвенето Embarassed Изчетох цялата тема на един дъх.Искам да ви помоля да ми кажете някоя рецепта за картофена и зеленчукова крем супа Praynig

Ще ви помоля да ми дадете точните количества на продуктите, защото хич не съм добра в меренето на око Embarassed Благодаря ви!

Крем-супа от картофи на Наталина, много е вкусна.

А от ТУК можеш да си избереш.

# 687
Привет, имам питане: колко време е безопасно да се държи в хладлник бурканче с отворена майонеза? Мерси предварително.

# 688
зависи от майонезата  Joy
последната ми стоя една година и все още беше същата на вкус и вид; накрая се съгласих, че не е нормално майонеза да стои една година и я изхвърлих.

# 689
Не мога да намеря една рецепта за ньоки.Моля за помощ Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт