За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

  • 38 765
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 1 762
Заповядай  Peace

Тук има много варианти и рецепти  Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Pasta/Gnocchi/

# 691
  • София
  • Мнения: 12 555
Привет, имам питане: колко време е безопасно да се държи в хладлник бурканче с отворена майонеза? Мерси предварително.

Щом е в хладилника - горе долу около седмица.

# 692
# 693
  • София
  • Мнения: 863
Здравейте, чета ви всеки ден, направо съм пристрастена, но още не съм писала, защото тепърва трупам опит в кулинарията Embarassed Имам спешна нужда от помощ - довечера ще имам гости, които са, така да се каже, по изискани и ми е важно как ще ги посрещна. Реших да приготвя италианска вечеря - снощи направих тирамису и... дотук Embarassed Много съм боса в италианската кухня, четох тия дни много, но хич не съм уверена какво ще се получи. Та, след хаотичното пазаруване разполагам със: пилешки филета, сушени домати в буркан, каперси, пармезан, моцарела, орзо. Искаше ми се да приготвя филетата по някакъв начин и да им сложа орзо като гарнитура отстрани. Дайте ми Praynig някакви изпитани рецепти, с които няма как да сгреша. Наистина ми е важно Hug Салата съм взела зелена, чери домати, краставичка и маслини. За предястие ще направя рулца от печен патладжан, сирене крема и филе Елена. Как ви звучи? Съжалявам за дългия пост, но наистина съм в паника Sad

# 694
  • Мнения: 1 283
http://vkusnoikrasivo.com/category/76/%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D … D1%85%D0%BD%D1%8F Пиле Парма и следващата рецепта. Има и пиле орзо на следващата страница  Peace
 Дани, тук има хубави неща, ще потърся още нещо и ако намеря, ще ти го пратя

# 695
  • София
  • Мнения: 863
Мерси много Пепика Hug, тези вече ги проучих обстойно Laughing, но ми се искаше и някакви други варианти. До следобяд има още малко време, така че събирам още идеи!

# 696
  • София
  • Мнения: 7 970
Здравейте, чета ви всеки ден, направо съм пристрастена, но още не съм писала, защото тепърва трупам опит в кулинарията Embarassed Имам спешна нужда от помощ - довечера ще имам гости, които са, така да се каже, по изискани и ми е важно как ще ги посрещна. Реших да приготвя италианска вечеря - снощи направих тирамису и... дотук Embarassed Много съм боса в италианската кухня, четох тия дни много, но хич не съм уверена какво ще се получи. Та, след хаотичното пазаруване разполагам със: пилешки филета, сушени домати в буркан, каперси, пармезан, моцарела, орзо. Искаше ми се да приготвя филетата по някакъв начин и да им сложа орзо като гарнитура отстрани. Дайте ми Praynig някакви изпитани рецепти, с които няма как да сгреша. Наистина ми е важно Hug Салата съм взела зелена, чери домати, краставичка и маслини. За предястие ще направя рулца от печен патладжан, сирене крема и филе Елена. Как ви звучи? Съжалявам за дългия пост, но наистина съм в паника Sad

Сега ... ако искаш да се представиш добре първо се успокой. Никой не е по-голям от хляба и от яденето, че да им трепериш чак пък толкова на тези гости. Изискани не изискани, ако са хора, ще оценят само това, че си се подготвила, а не чак толкова какво си им сготвила.

А да това с орзото дето е ... правил съм го и с пилешки гърди и пак става.

# 697
  • До морето
  • Мнения: 7 152
labrex благодаря ти много   bouquet Още днес ще пробвам някоя от двете  Wink

# 698
  • София
  • Мнения: 863
Дядо Хаджия, мерси за куража! Определено имам нужда Laughing

# 699
  • Мнения: 22 867
Мерси много Пепика Hug, тези вече ги проучих обстойно Laughing, но ми се искаше и някакви други варианти. До следобяд има още малко време, така че събирам още идеи!

Дани, правила съм с моцарела по  тая рецепта, но с обикновено чушле, защото никой не яде люто вкъщи, не беше лошо. Рецептата е на руски, но ако имаш нужда от помощ - ще преведа.
А по-късно минах на пилешките джобове с кашкавал на пеп-чо, като понякога плънката разнообразявам с грах, царевица, шунка - каквото изфантазирам. Слагам рецептата на пеп-4о както съм я копнала, ако тя се включи, може би ще допълни нещо.

Рецепта няма, но долу горе така: Пилешките гърди /пеперуда се режат на две части, всяка се цепва встрани, за да се сложи кашкавал/или и филе, шунка. Щипва се с клечка за зъби, овалва добре в галета и пържи от двете страни, за по сигурно може и под капак, че се задушава по добре ако са дебели гърдите.  Другия начин за цепване на пилешките гърди е  този, като така се отваря повече място за плънка, ако тя е по-различна от просто кашкавал и шунка.
Предварително са мариновани гърдите за 3-4 часа - сол, соев сос, малко водка, малко червен пипер и подправка за пиле - аз си смесвам - червен и  черен пипер, чесън на прах, майорана.

Виж и пилешките  джобчета с прошуто, моцарела и пресен риган, също са много вкусни.

# 700
  • София
  • Мнения: 863
Лабрекс, мерси много!  HugС руския съм ок, видях я рецептата, но по ми харесва тази с моцарелата. Само си мисля, ако сменя прошутото със сушени домати дали ще се получи?

# 701
  • Мнения: 2 110
♥♥рина   сърдечно ти благодаря  !Точно тези търсех :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156708.msg3030078#msg3030078

# 702
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, мерси много!  HugС руския съм ок, видях я рецептата, но по ми харесва тази с моцарелата. Само си мисля, ако сменя прошутото със сушени домати дали ще се получи?

Мисля, че ще върже на вкус, но можеш и прошуто да сложиш, има го по магазините. Поне в Била и Кауфланд, а вероятно и в други. А и без него може, те всичките тези рецепти допускат импровизации.

Виж и салатата с орзо на Танита, ако ти върши работа.

# 703
  • Мнения: 586
Търся линк с козуначени неща и по възможност по-невзискателни...да не изискват перфектно месене  Crazy Laughing

# 704
  • Мнения: 125
Моля `за рецептата на бонбони Рафаело.Хиляди благодарности.

Общи условия

Активация на акаунт