Машина за хляб-24 част

• 60 081
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
..............................
Госпойца Димитрова , и твоето хлебче изглежда много вкусно, би ли споделила рецептата и кога го посипа със сусам?

.........................
Рецептата е от книжката на моята машина   за бърз хляб-големия размер от 900гр
-Вода 360мл
-Обезмаслено сухо мляко 3с.л.(пропускам го)
-Сол 1 1/5ч.л.
-Захар 5ч.л.
-Олио 3 с.л.
-Брашно -4 мерителни купи(1 купичка е 240мл)
-Мая -3ч.л.

Програмата ми е час и 15мин, като печенето е  43мин. Сусама го поръсих минутка преди печенето,отворих мацнах бързо с олио по повърхността и посипах сусам.Брашното го увеличих обаче,защото тестото се залепяше по контейнера,може би още 100-120гр

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 17:25 от Госпойца Димитрова

# 316
Стана ми тестото за пица ,но го направих по рецептата от книжката ,която е с вода следващия път ще изпробвам и тази с мляко.
Честито на всички именници!!!!  bouquet
Сеа ще пробвам отново да направя хляб първият ми опит не беше успешен .

# 317
благодаря на всички
 newsm51

ето ги и рецептите:

Continental Bread
Количество продукти за 1Kg
Вода ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,420мл
Олио ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1 сл
Сол ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2 чл
Брашно ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,750г/ 5 чч
Лимонов сок/пресен,,2 чл
мая,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1¼ чл

програма: континентал( тая програма е с продължителност близо 4,5часа, само 2та часа са печене със променлива толина м/у 80Ц и 150Ц, можеби ще се получи и на най дългата програма или на ръчна настройка)

Хляб без мая
Олио ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2 сл
Вода ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,390мл
Брашно ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,600г/ 4 чч
Сухо мляко ,,,,,,,,,,,,,,,,,2чл
Сол ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1 чл
Захар ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1 сл
Бакпулвер ,,,,,,,,,,,,,,,,,2 сл

програма: без мая, ако нямате такава може да се ползва и програмата за кекс

Обикновен хляб
Количество на хляба,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.25кг ,,,,,,,,,,,,,,,,,,1Kg ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,750г

Вода ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,420ml ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,360ml ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,280ml
Олио,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,3 сл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2 сл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1 сл
Сол ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2 чл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1½чл,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1 чл
Захар ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2 сл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1½ сл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1 сл
Брашно ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,750г/ 5 чч ,,,,,,,,,,,,,,650г/ 41⁄3чч ,,,,,,,,,,500г/ 3 1⁄3 чч
Лимонов сок(пресен),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1 чл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,¾ чл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,½ чл
Сухо мляко ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2 сл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1½сл,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1 сл
Мая ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2 чл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1¾ чл ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1½ чл

програма: основна (1ва)

Козунака на бащата

програма: ръчна настройка(ако нямате такава, може да се ползва френската програма)

# 318
Госпойца Димитрова, благодаря ти за бързия отговор, тъкмо се чудех на бързата програма дали ще стане хляб с мая, и ето че можело.Много ми хареса хлебчето ти, ще го пробвам Grinning
Ердинч, благодарим за рецептите, точен както винаги Wink

# 319
  • София
Хайде и аз да почерпя с моят тутманик. Днес машинката страхотна работа свърши, омеси едно тесто, с което да ти е удоволствие да работиш. А пък като се изпече останах изненадан, все едно, че ядеш памук. Кой ме питаше как да направи хляб като този в Биллата. Ами ето може би по тази рацепта на kasier за тутманика само, че без сирене и после си го оформя като хлебчета например.

# 320
Дядо хаджия Може ли рецептата за този прекрасен тутманик.Изядохме козунака и сега е време на нещо солиничко.Както винаги твоите изобретения изглеждат перфекно

# 321
  • София
Дядо хаджия Може ли рецептата за този прекрасен тутманик.Изядохме козунака и сега е време на нещо солиничко.Както винаги твоите изобретения изглеждат перфекно

Моля заповядайте !

Разликата е, че аз месих и направих първото втасване в машината с прогамата за месене и втасване.

# 322
  • Разград
Джемма,Стар,дядо хаджия,чудесни произведения,браво. Peace  bouquet
Записах си и аз рецептата за тутманика на kasier.Скоро ще се прави,че много ми хареса.

# 323
Дуния, честит имен ден на теб и на всички, които празнуват днес  bouquet! Бъдете живи и здрави!

Страхотни неща сте показали пак Peace. Аз мислех да правя нещо, но от гости не ми остана време Laughing. Освен това май е добре да се поспра малко с тестените ooooh!.

# 324
Дуния,Честит имен ден,много здраве и радост ти пожелавам! Hug
Меганс,дядо хаджия-пак страхотни питки сте спретнали! Peace
И аз ще си копирам тази рецепта на Касиер,че отдавна ми е хванал окото тутманикът й.
Стар,много пухкаво хлебче,трябва да изпробвам и аз рецептата с айрян на Полинка.
У нас снощи изпекох хляб по рецептата на Умбра за хляб с маслини и домат,но домата замених с печен пипер,че сега едни воднисти безвкусни домати.......много мекичък стана и вкусен.

# 325
Стана ми тестото за пица ,но го направих по рецептата от книжката ,която е с вода следващия път ще изпробвам и тази с мляко.
Честито на всички именници!!!!  bouquet
Сеа ще пробвам отново да направя хляб първият ми опит не беше успешен .
Оф, и втория опит не беше успешен , не се надигна хубаво и не е опечен добре .
Първия път на вид си беше супер, само че беше пресолен сега нито вид нито вкус  Close
Утре пак, все някой път ще стане.

# 326
А козунак на коя програма се прави?
Френски хляб или бял хляб?

# 327
Дес извини ме за отговора,но се наложи да ходим на имен ден.
Тестото е на мах мама с едно втасване.Още веднъж казвам,че е направо универсално за което и благодаря,че няма провали. newsm51
Джема отличен хляб
Ива кексчето ти е прекрасно.
Стар...и твоето е станало...да не би да е нещо от маята...ще кажат майсторите?
Дядо хаджи прекрасен тутманик.../аз дори пробвах и месене на ръка и пак стана/сполучлива рецепта на kasier.
С тези тутманици ще заприличаме на хаджи и хаджиика Либени...
И аз този го правих по заявка за гостите и много бързах,че ми дойде и по голяма тавата за дозата но стана чудесен.Още горещ замина с ракииката.

Сега за козунака...
по рецептата на мах мама...пак перфектна както винаги.
Сложих продуктите и започна да си меси....да ама дойде и поръчката за тутманика за гостите...и тя стана една...
След като се отпусна тестото/забравих да сложа стърганите корички от лимон,бях нарязала и парченца локум/извадих и направих фитили и сплетох,върнах обратно и като започна да втасва...до стъклото.Няма време меся и тутманика.Зарязах козунака...поне,че го намазах и поръсих със захар докато се опече.
Още топъл само резнах едно парченце и с тутманика...на имен ден.
Всичко се изяде...беше като купешките,сладък но не на конци.
Защо пиша това?
Моето мнение е месене в машината...сплитане и всички добавки,втасване в други форми и тави и печене на фурна.Е това е за мен козунак.Но всеки има право на избор...това е моето мнение.
Мах мама благодаря за рецептата. newsm51

# 328
Привет и от мен,
лигите ми потекоха от всичките ви творения, браво на вас Hug, а гледам все да не ям много тестени неща, че скоро ще започна да се търкалям, та засега само гледам и ви се радвам, аз правя предимно диетични хлебчета ...
Днес правих питки с брашно грахам и овесени трици, изглеждат добре, надявам се и на вкус да са станали, че още не съм ги опитала.
Трябва обаче и за козунак да потренирам, че Велик ден ей сега ше дойде Simple Smile

# 329
mama_jenny_r аз правих козунак по рецептата на макс мама които направих изцяло на програмата за Френски хляб не съм вадила да го сплитам.Но следващия път ща го замеся само в машината и ще го извадя да го сплета и ще го опека във фурната и тогава ще видя каква е разликата

Общи условия

Активация на акаунт