Машина за хляб-24 част

• 60 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи!

Разкошни хлебчета, питки и тутманици! Страхотни сте!

# 331
denis1906, ето рецептата за кекса:
1 ч.ч. кисело мляко,
2  яйца
1 1/2ч.ч.захар,
1/2 чаша олио
1 с.л. сода
2ч.ч. брашно

# 332

iva51 Благодаря ти за отговора аз правих по същата рецепта но сложих и какао

# 333
  • Разград
Мег,така като ти гледам козунака изглежда добре.Може би с мъничко си изпуснала втасването,но наистина с мъничко.Пък и щом се е изял,значи се е харесал.Следващият път ще е както трябва.За тутманика,много апетитен изглежда.  bouquet Да посвършат малко хлебчетата в нас и ще го спретна и аз,дядо хаджия ме подпали.

# 334
Направо останах без думи-такива нещица сте показали...  bouquet
Дядо Хаджи,непременно ще го пробвам този тутманик,пък дано го докарам като твоя на вид Simple SmileТавичката ,в която го пече с какъв диаметър е?
Днес се отчитам само с едни виенски кифлички за закуска-много ги обичам Simple Smile

# 335
Здравейте, имам Мулинекс 5000 от няколко дни и имам следния проблем: хлябът се изпича доста и стават твърди кори отвсякъде. Пробвах и настройката за по-бяла коричка отгоре. Ами стана по-бяла, ама пак толкова твърда   Sad След като го изпека, вадя го веднага и го опаковам в какво ли не, за да омекне. Вътре е добре, но корите са отчайващи.
   Много ви моля за някакви идеи, помощ. Снощи пробвах и аз да пека сама с 14 програма, но не мисля,че е добро решение.

# 336
  • София
Здравейте, имам Мулинекс 5000 от няколко дни и имам следния проблем: хлябът се изпича доста и стават твърди кори отвсякъде. Пробвах и настройката за по-бяла коричка отгоре. Ами стана по-бяла, ама пак толкова твърда   Sad След като го изпека, вадя го веднага и го опаковам в какво ли не, за да омекне. Вътре е добре, но корите са отчайващи.
   Много ви моля за някакви идеи, помощ. Снощи пробвах и аз да пека сама с 14 програма, но не мисля,че е добро решение.
ами може да напръскаш корите с вода, но това, което аз правя е преди да е изстинал напълно, да го прибера в найлонов плик. Така като е готов за ядене, корите са омекнали вече. Peace

# 337
Прибирам го първо в найлон, после го завивам с дебела хавлия, малко му омекват корите, ама като цяло са неспасяемо твърди спрямо купешкия хляб.

# 338
  • Разград
Прибирам го първо в найлон, после го завивам с дебела хавлия, малко му омекват корите, ама като цяло са неспасяемо твърди спрямо купешкия хляб.

Дай да видим рецептата,по която правиш хляба.

# 339
Мах-мама, рецептата ми е по книжката на Мулинекса за бял хляб /но не слагам 2 л. сухо мляко/ . Много е сполучлива, тестото е добре като консистенция. Не мисля,че проблемът е там.
  Между другото, да ви похваля брашната на мелница "Арчар"-купих ги от Т-маркет ръжено-пшенично и пълнозърнесто-пшенично за около 1.29 лв. Стават страхотни хлебчета с тях / но на фурната по-добре се опичат  Confused/ Точно  за да си спестя време и сили, купих машината.
  Снощи в "Пикадили" направо ми падна шапката от цените на такива брашна-двойни бяха.
   Дааа, сега се сещам,че и аз си помислих дали не ми е твърдо тестото, щом са ми дебели корите. Това ли мислиш,че е причината?!? Водата ми е 270 мл, а брашното 500 гр.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 09:56 от Clivia

# 340
И при нас с мулинекс 5000 хляба стана с много твърди кори  Cry
Дайте идея къде може да е "проблема"?

# 341
  • Разград
Clivia,това си помислих-да.Но,като гледам съотношението е добро между водата и брашното.Да не би после,прибавяйки брашно,тестото да става по-твърдичко?

# 342
Мах-мама, то така си заспива това тесто,че аз всичко си слагам наведнъж и после нищо не прибавям. Много съм месила преди на ръка и изглежда супер като консистенция. Забелязвам,че реотаните отстрани греят доста силничко. щеше ми се да имах възможност и да определям градусите на печене, ама ...

# 343
макс мама аз направо се побърках с твоите козунаци днес си купих една продълговата форма но ми се струва малка, искам да те питам твоите форми в които печеш козунаците колко са големи.Моята която днес си взех е 30см дълга и 13 широка

# 344
  • Разград
макс мама аз направо се побърках с твоите козунаци днес си купих една продълговата форма но ми се струва малка, искам да те питам твоите форми в които печеш козунаците колко са големи.Моята която днес си взех е 30см дълга и 13 широка

Имам две продълговати форми,като едната е по-къса от другата,но малко по-широка и като разделям тестото,едната половина оставям малко по-малка.Нямам с какво да измеря в момента,но си мисля,че по-дългата ми форма е с тези размери,които си написала.

Общи условия

Активация на акаунт