Машина за хляб-24 част

  • 60 065
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 9 785
А стига бе,сериозно ли 2-3 дни?! #Crazy
Ама аз знам че изгорялата захар е достаста страшно нещо и не подлежи на почистване.

Ако е загоряло толкова много, ще киснеш. Какво толкова? Дали е от захарта, дали от друго...

# 406
  • Мнения: 678
Насочете ме към рецепта за козуначени кифлички Praynig.
То в това време навън, няма какво друго да се прави.

Ето едни на Джема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170830.msg3370073#msg3370073

Благодаря,имам един въпрос.Трябва ли да втасва тестото преди да оформя кофличките?

# 407
  • София
  • Мнения: 102
Petya Z, хрумна ми една идея (не съм пробвала с машината, де). Защо не сложите една чаша вода и да я пуснете например на програмата за сладко. Когато карамелът заври - ще се разтвори. По този начин чистя загоряла захар. Пробвайте, но все пак я наблюдавайте.

# 408
  • Мнения: 128
Petya Z, хрумна ми една идея (не съм пробвала с машината, де). Защо не сложите една чаша вода и да я пуснете например на програмата за сладко. Когато карамелът заври - ще се разтвори. По този начин чистя загоряла захар. Пробвайте, но все пак я наблюдавайте.
Много благодаря за идеята.Ние общо взето,се справихме по подобен начин,само че без вода.Сложих контейнера в машината и пуснах 5 минути на програма за печене.
Споделих за проблема,защото искам да знам дали се е случвало и на други това. и как се справят.Аз лично,както казах преди това,ще се притеснявам да правя нещо сладко вече.А машината все пак е предвидена и за сладкиши.

# 409
  • Плевен
  • Мнения: 97
Записвам се да следя,от вчера имам Мулинекс 2000 ...но ми се мярна някъде ,че не изпичала хубаво .Вярно ли е ? Някой може ли да сподели мнение...че аз направих само един експресен хляб снощи и като че ли не се изпече та го сложих на доизпичане,стана вкусен ама малко му беше твърда коричката ? От какво?Благодаря ви предварително.  chef

# 410
  • Мнения: 9 785
Записвам се да следя,от вчера имам Мулинекс 2000 ...но ми се мярна някъде ,че не изпичала хубаво .Вярно ли е ? Някой може ли да сподели мнение...че аз направих само един експресен хляб снощи и като че ли не се изпече та го сложих на доизпичане,стана вкусен ама малко му беше твърда коричката ? От какво?Благодаря ви предварително.  chef

Доста притежатели на въпросният модел споделиха това, което и ти. Не изпича добре. Пробвай да изпечеш хляб на основната програма, и чак тогава си извади заключенията. Може пък твоята да е ок.

# 411
  • Мнения: 9 785
Насочете ме към рецепта за козуначени кифлички Praynig.
То в това време навън, няма какво друго да се прави.

Ето едни на Джема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170830.msg3370073#msg3370073

Благодаря,имам един въпрос.Трябва ли да втасва тестото преди да оформя кофличките?

В рецептата не пише да втасваш.

# 412
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Насочете ме към рецепта за козуначени кифлички Praynig.
То в това време навън, няма какво друго да се прави.

Ето едни на Джема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170830.msg3370073#msg3370073

Благодаря,имам един въпрос.Трябва ли да втасва тестото преди да оформя кофличките?

Трябва да втаса, да.  Peace

# 413
  • Мнения: 678
И аз така предположих,и оставих тестото да втаса.Всичко стана ОК,но защо част от кифличките се разляха и останаха сплескани?
На вкус са превъзходни Hug,благодаря за рецептата.

http://pepe.snimka.bg/cooking/kiflichki.464749.17008347

# 414
  • Мнения: 478
Пепито, чудни кифлички за следобедно кафенце Laughing.Момичета аз имам едно питане, ако в дадена рецепта се използва краве масло, в какъв вид го добавяте, разтопено, омекнало или как?  newsm78

# 415
  • Варна
  • Мнения: 5 193
.Момичета аз имам едно питане, ако в дадена рецепта се използва краве масло, в какъв вид го добавяте, разтопено, омекнало или как?  newsm78
Чакай да ти отговоря аз за козунака-в рецептата пишеше разтопено, но аз извадих всички продукти на стайна температура,обаче се заиграхме с малкия и забравих,че и маслото съм изкарала. Беше доста омекнало и така си го прибавих, но наистина беше меко..

Пепито,много са хубави кифличките, къде са тия разлятите...чудни са   bouquet

# 416
  • Мнения: 478
 Питам, защото забелязвам при някои мои изпълнения, че когато маслото не е разтопено или доста поомекнало, на места в хляба се слепват някъде нишките и стана клисаво, но дали е от маслото, само мога да предполагам, та затова ви питах.

# 417
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
И аз така предположих,и оставих тестото да втаса.Всичко стана ОК,но защо част от кифличките се разляха и останаха сплескани?
На вкус са превъзходни Hug,благодаря за рецептата.

http://pepe.snimka.bg/cooking/kiflichki.464749.17008347

Ами за" разливането" по принцип има 2 причини- или недостатъчно брашно, или превтасване на изделието.
Как беше тестото, нормално ли се работеше с него, или лепнеше при оформянето. трябва да се преценява на момента и ако е необходимо да се добави още малко брашно, защото все пак яйцата са различни по големина, понякога белтъкът е по-течен, иоли млякото може да не е отмерено съвсем точно, така че отклонението в грамажа на течността дава и възможност за +- количество на брашното. Peace

Иначе , радвамс е че вкусът се е харесал. На мен са ми любимите кифлички и винаги стават, само веднъж да "усетиш" привилно консистенцията на тестото, после вече на око може да ги правиш.

# 418
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
И аз така предположих,и оставих тестото да втаса.Всичко стана ОК,но защо част от кифличките се разляха и останаха сплескани?
На вкус са превъзходни Hug,благодаря за рецептата.

http://pepe.snimka.bg/cooking/kiflichki.464749.17008347

Кифличките направо са перфектни.Няма как да си грабна от монитора,та викам разлятите които не ти харесват да ги дадеш насам.

# 419
  • София
  • Мнения: 1 762
Записвам се да следя,от вчера имам Мулинекс 2000 ...но ми се мярна някъде ,че не изпичала хубаво .Вярно ли е ? Някой може ли да сподели мнение...че аз направих само един експресен хляб снощи и като че ли не се изпече та го сложих на доизпичане,стана вкусен ама малко му беше твърда коричката ? От какво?Благодаря ви предварително.  chef

Аз съм с двайсет дневен стаж с този модел, та да ти кажа  Peace
Специално хляб пека на 3, 4 и 5 програма. Доволна съм, изпича се добре, но понеже горната коричка винаги остава бяла, 10 минути преди да свърши програмата включвам фурната. След, като извадя хляба от контейнерчето го слагам във фурната, за да се запече и горната коричка. Тоест да придобие изкусителен вид  Wink
Когато започне месенето на тестото го наблюдавй. Хвани му цаката на твърдост. В предните теми има показано как трябва да изглежда тестото при месене. Аз винаги добавям брашно, докато ми хареса как се върти вътре топката. Практика му е майката, не се отчайвай. Съвсем скоро и ти ще намериш верния начин за правенето на вкусен хляб.
Извади си от тук полезните съвети от майсторите и рецепти, които смяташ, че ще ви харесат. Няма значение, че машинките ни имат някои забележки, ще се пригодим към тях  Peace
Успех и да ви е сладко  Hug

Общи условия

Активация на акаунт