Машина за хляб-24 част

• 60 057
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Имам още един  странен въпрос  Hug
За рецептите за козунак който намирам тук може ли да се използва козуначено брашно?

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 22:59 от venim

# 391
  • София
Имам още един  странен въпрос  Hug
За рецептите за козунак който намирам тук може ли да се използва козуначено тесто?

Май наистина ти е много странен въпроса, та няма да е лошо малко да изясниш какво искаш да питаш.

Би трябвало да се предполага, че козунак се прави от козуначено тесто.

# 392
Ами прочетох 2-3 рецепти за козунак и никаде не се конкретизира че се слага козуначено брашно!

Например тази рецепта - козунак за машина :

150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
450 - 500гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия
по желание може да се добавят стафиди при звуковия сигнал (аз не добавих,защото нямах) и бадеми за отгоре
Пуснах на програма за 3.13h.Като извадих бъркалките след последното премесване,извадих тестото и го оплетох,после върнах в машината да втасва и пече!Докато плетох,капака на машината беше затворен- да не изстива.Наду се страшно много,а дозата е малка,както виждате,но се напълни машината.Стана просто идеален!

# 393
  • София
Ами прочетох 2-3 рецепти за козунак и никаде не се конкретизира че се слага козуначено брашно!
...

Ааааа ама това е друго, просто в бързината вместо козуначено брашно сте написала козуначено тесто.

Не ! Не е задължително. Бабите ни преди не са имали такова козуначено брашно, просто ся го пресявали няколко пъти. Пък и аз поне досега не съм ползвал специално брашно за тези цели, което не значи че то не е добър вариант.

# 394
petu6ka63 ,благодаря   bouquet
Да загрея ли първо фурната и на колко градуса да пека?

# 395
Жу, аз направих като max mama - метнах оформената питка във фурната и включих на 50 градуса. Когато втаса, извадих, намазах и върнах, като през това време увеличих температурата. Предполагам, че 180-200 градуса е добре. Не мога да ти кажа твърдо, защото моята фурна е шантава и пекох на 100-120 smile3506
max mama, това е огромен комплимент за мен!  love001

# 396
Ейййййййй златни сте!То за всичко си имало чалъм   Hug
Специални благодарности на мах мама.

Айде отивам да бъркам.

Но да ви кажа - на моята машина времето за бъркане е 10 мин.Ако нещо не ми хареса да завъртя ли още един път?

# 397
...Но да ви кажа - на моята машина времето за бъркане е 10 мин.Ако нещо не ми хареса да завъртя ли още един път?

Врътни, не пречи Peace.

# 398
Че що да не го врътнеш пак newsm78 На всички програми ли ти е толкова дълго месенето ? Температурата ще си я регулираш ти - може и 220гр да са нужните за твоята печка, така че не се съобразявай точно с това, което съм писала.

# 399
Насочете ме към рецепта за козуначени кифлички Praynig.
То в това време навън, няма какво друго да се прави.

# 400
Пепито, омесваш си козуначно тесто и като втаса, си оформяш кифличките. После пак ти втасват и печеш! Hug

# 401
Насочете ме към рецепта за козуначени кифлички Praynig.
То в това време навън, няма какво друго да се прави.

Ето едни на Джема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170830.msg3370073#msg3370073

# 402
Дойде и моят ред да се оплача.Машинката ми няма месец употреба,но днес без малко да се разделя с нея...Снощи правих козунак за пръв път.Като го извадих видях че около осите на бъркалките има доста нагар и накиснах контейнера.Днес започвам да го мия и изненда-едната ос никак не се върти. CryТа пробвахме с един спрей за разяждане-нищо,после нагряхме контейнера,защото най-вероятно се е получило от захар и се раздвижи.Но общо взето около осите си седи леко засечено .Опитах с клечка за зъби да го позачистя,нямаше особен резултат.
Сега едва ли вече ще сложа да правя нещо сладко в машината!
Вие как се справяте  с тези неща?

# 403
Накисване му е майката. Ако трябва и 2-3 дни Peace.

# 404
А стига бе,сериозно ли 2-3 дни?! #Crazy
Ама аз знам че изгорялата захар е достаста страшно нещо и не подлежи на почистване.

Общи условия

Активация на акаунт