Машина за хляб-24 част

• 60 042
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Пак правя опит за успешен хляб обаче не знам как е станало ,но рецептата ми е за 750гр ,а съм залложила за 1кг. дали ще стане ?

Дебни си времето на печене. Обикновенно от там е разликаа само. И като видиш, че хлябът ти се е изпекъл прекъсни програмата и си го извади.
Ще дебна .Мерси.  bouquet
Ами пак не ми се изпече както трябва , а гледам няма как да избирам програма печене на машината .Да го го доизпека във фурната ????

Не разбрах машината ти ли няма само програма за печене (обикновенно е последната по номерация) или нямаш достъп до нея. И не се е доизпекъл след изтичане на цялата програма.
Сега видях ,че последната програма 12 е май за печене .Та пуснах го.
И да след изтичане на цялата програма не се опече иначе се надигна и стана добър на вид .Сложих сирене и маслини  и понеже в съветите от тук пишеше ако се слагат добавки да се увеличи течноста сложих мъниииичко повече мляко.

Важното е че се оправихме.

Сега за другото твърдение, че при добавки се увеличава течноста нещо не го възприемам. Когато ази добавка не е влагопоемаща това не е необходима. В случая и сиренето и маслините не изискват допълнително течност.

# 376
  • Балчик
Ето Джемма, светлината е малко слаба,дано ти хареса  Simple Smile

Мерси, харесва ми, много.
Понеже си копирах рецептата, та исках да сложа и снимка на цял и парче към нея. Laughing

# 377
мах-мама, Мег, благодаря ви Hug!

Жу, поздравления, душичко Heart Eyes! Все така да ти се получават хлебчетата Peace.
Госпойце, и от мен поздравления за козунака Hug! Много мекичък изглежда Laughing.

Жу, тъкмо щях да пиша, че една моя дружка си купи вчера Нео и е много доволна. Така че мацката, която питаше за нея, може да е спокойна, че върши работа Peace.

# 378
Max mama, днес правих за опит твоята питка с кисело млеко - страхотно  тесто и като материал и като вкус smile3521 smile3525  Влиза в графата най-любими. Но като не знаех за колко голяма тава е и не стана толкова висока като твоята. Снимки по-късно, че батериите на фотото бяха сдали багажа и снимах с телефона.
Iliana__ , и аз правя тази грешка - оставям тестото малко по-меко, не успява до края на програмата да ми се изпече и се налага да го допичам. А под ДОБАВКИ, предполагам майсторите са имали предвид трици, грис, семена, не и маслини. smile3506 Но да кажат те.
Извинявам се-докато съм писала, дядото вече е отговорил!

# 379
Моля ви да ми кажете вашето професионално мнение за тази машина за хляб http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09053765
Цената е изключително ниска, а качеството и?

Аз вече около 3 месеца определям критериите си за машина за хляб, и естествено ще взема нещо много хубаво, съответно и по скъпо.
НО, аз ползвам машина за хляб от 3 години и знам какво ми трябва и съм сигурна че ще я ползвам, а ако ти сега си се запалила и се чудиш дали ти трябва или не, дали ще я ползваш, дали ще ти се получи и ти се иска да вземеш нещо да не е много скъпо за да си сигурна че ако не стане та поне да не си се похарчила.
Тогава наистина за проба си вземи евтинка, това което си избрала не е много евтино ако имаме предвид марката , предлагам ти да си вземеш вмашина на ТСМ.
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=143490&df=644779&dflid=3

# 380
  • Разград

Сега за другото твърдение, че при добавки се увеличава течноста нещо не го възприемам. Когато ази добавка не е влагопоемаща това не е необходима. В случая и сиренето и маслините не изискват допълнително течност.

Подкрепям.
Правя един хляб с маслини и сирене,при който маслините и сиренето се прибавят с 3 сл брашно,защото тестото леко се разводнява.

Петушка,браво,ще се радвам да видя питката. Hug

# 381
Тогава наистина за проба си вземи евтинка, това което си избрала не е много евтино ако имаме предвид марката , предлагам ти да си вземеш вмашина на ТСМ.
http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=143490&df=644779&dflid=3

Мисля, че никой не го обслужва този сайт. Поръчах си от там точно тази машина преди 4 месеца, но до този момент няма никаква реакция от тях. Писала съм им и на е-мейла, но нямаше никакъв резултат  Peace

# 382
Тъй, пак нищо не стана пекох към 35 мин. но си е влажен хляба като го разтъркам на тесто става.Следващия път вместо млякото ще увелича брашното заради маслините и сиренето.
Само матрял зеносвам май  ooooh!

# 383
max-mama ,Поли-мерси  Hug Като за  начало -бива ,а и много вкусен.

Утре съм решила питка  да направя,искам да е със сиренце.Трябва да разгледам рецептите.Ако ме насочите вие към някоя ще съм много благодарна .

pepa_ilkova,моята е НЕО .Не съм някаква голяма  кулинарка и за това  не ми бяха големи претенциите. Тепърва ще я разучавам и ще творя  Laughing Това хлебче,което изпече ни харесва.Колко  ще издържи-нямам представа?Една година гаранция има,понеже е тази марка.Китайчетата според мен са се справили добре.

# 384
Жу, чак сега видях, че пак си сменила ник-а Crazy.

Пробвай питката с едно втасване на мах-мама Peace. Рецептата все някой ще ти я пусне тук, че на мен не ми е под ръка сега.

# 385

Снимката е с лошо качество, но за това пък питката...ах, питката е вкусна! Следващия път ще е по-красива, обещавам! newsm03
Жу, пробвай рецептата на max mama за питка с кисело мляко, с едно втасване. Моята само дето е без сиренце, защото исках ако хвърлям, да не зеносам и  него. Blush Рецептата е в темата за рецепти на предпоследна страница, мисля.

# 386
  • София
Тъй, пак нищо не стана пекох към 35 мин. но си е влажен хляба като го разтъркам на тесто става.Следващия път вместо млякото ще увелича брашното заради маслините и сиренето.
Само матрял зеносвам май  ooooh!

Остави хляба да изстине хубаво, нарежи го на филии и ги препечи на котлона. Няма нужда да го изхвърляш и така има начин да се изяде. А следващия път преди да добавяш кавото и да е, замеси си тестото с нормалната си рецепта, ако след добавките (с изключение на трици и смески) тестото си е нормално няма нужда да му добавяш нищо.

# 387
Жу, ето я
Питка с кисело мляко

1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-единият жълтък отделих за намазване
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода,в която размивам маята+мъничко захар
брашното не съм го мерила,слагах,докато се образува на хубава топка

Програма-само месене(при мен 14 минути)
Отгоре е намазана с жълтък+мъничко прясно мляко.
Хубавото на това тесто е това,че няма предварително втасване.Измесва се тестото за 14 минути по програмата,оформя се и после втасва.
Кой както желае така си я оформя,но аз правя така:разделям тестото на три топки,които разточвам на кори,нито тънки,нито дебели.Слагам ги една върху друга,като между тях мажа обилно с мазнина по желание(може и сирене да се наръси).Нарязва се на парчета,като торта.Всяко парче се навива на кифличка и се редят в тава.Втасва,намазва се и се пече.

# 388
Добавките на кой етап от печенето се добавят?
Моля малко да ми разясните за тази "операция"  Grinning

Ползвам машина Мулинекс.
Благодаря предварително!

# 389
  • Разград
Добавките на кой етап от печенето се добавят?
Моля малко да ми разясните за тази "операция"  Grinning

Ползвам машина Мулинекс.
Благодаря предварително!

Ами аз ги добавям още в началото,не ичаквам сигнала.

Петушка, newsm10 .

Общи условия

Активация на акаунт