Машина за хляб-24 част

• 60 041
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте и аз се записвам в темата. Моята машина е Мулинекс 5000. Правила съм козунак, основе и бърз хляб. Направо стават страхотни.
Много искам да опитам някои от вашите рецепти, но не мога да преценя за моята машина, коя рецепта на коя програма мога да правя. Моля ви, ако може да ме ориентирате.

# 361
  • София
Пак правя опит за успешен хляб обаче не знам как е станало ,но рецептата ми е за 750гр ,а съм залложила за 1кг. дали ще стане ?

Дебни си времето на печене. Обикновенно от там е разликаа само. И като видиш, че хлябът ти се е изпекъл прекъсни програмата и си го извади.

# 362
Мах мама благодаря за съвета   bouquet.Може и да е превтасало тестото за козунака ми.
Но след като го омеси изчаках 5 мин да се отпусне и го оставих...на програмата.
Просто тестото като грамаж не е за моя контеинер,отпуска се ,втасва си и се пече.Нямам таймер за да гледам минутите./За това съветвам тези които ще си купуват машинки да са с голям обем...става за малко и голямо.
Иначе тестото е перфектно.Абе благодарение на вашите съвети вече козунак хубав става във форми.Ама пусто бързане...да го бях метнала в друга тава...Но и това ще пробвам.Козунака си иска определено време.
Доника чудесно хлебче и на мен също ми харесва типов и често си го правя/ама си го ям три дни...щото мъжо яде едни купешки с разни семена,адки на дупки...въпрос на вкус/
Поли перфектен хляб нарязан за дегустация на изложение
Щастлива страхотно цвете е питката ти
Г-ца Димитрова браво за козунака...ей такива ми харесват кръгли и правоъгълни...навити,завити с някакви форми и винаги се получава нещо оригинално.
Денис както си го завъртяла този тутманик е като колелото на вкусните желания
Браво за всички newsm51  Hug

# 363
  • Разград
Мег,да ти кажа,на мен много добре ми изглеждаше козунака,но ти каза,че няма конци,та от там си помислих,че (може би) лееееекинко е тръгнало.Иначе,средата не ми прилича на превтасала.

# 364
Абе направо си беше с вкус на козунак...но като рехав хляб...нали го и плетох ама малко му контеинерчето и може би за това стана.Или ако намаля на 1/2 грамажа може би по ще се очертае сплитането...Но другия път само във форми...твоите са божествени Hug.Както беше топъл мъжете и с ракииката и салатките топваха къде сладко,къде солено с тутманика заминаха преди вечерята.Но определено тестото като рецепта вече е раздадено и още три дами се учат от съветите ви.А към края на месеца ще има и "контролно"да дегостирам какво са усвоили.
Приятно е,че ви има и всички сте много внимателни и отзивчиви.
Какво по хубаво от това да направиш добре нещо домашно и вкусно с приятелски съвет. newsm51

# 365
Моля за помощ: на моя приятелка се счупи едната бъркалка на машината за хляб. Тя има "FIF" с две бъркалки.  Къде има сервиз на FIF в София? А живеем в Младост. Благодаря предварително.950

# 366
  • Разград
Абе направо си беше с вкус на козунак...но като рехав хляб...нали го и плетох ама малко му контеинерчето и може би за това стана.Или ако намаля на 1/2 грамажа може би по ще се очертае сплитането...Но другия път само във форми...твоите са божествени Hug.Както беше топъл мъжете и с ракииката и салатките топваха къде сладко,къде солено с тутманика заминаха преди вечерята.Но определено тестото като рецепта вече е раздадено и още три дами се учат от съветите ви.А към края на месеца ще има и "контролно"да дегостирам какво са усвоили.
Приятно е,че ви има и всички сте много внимателни и отзивчиви.
Какво по хубаво от това да направиш добре нещо домашно и вкусно с приятелски съвет. newsm51

А така,браво.И аз имам няколко дружки,които ще уча да правят козунак.Та,и аз като тебе,накрая ще дегустирам.

# 367
Пак правя опит за успешен хляб обаче не знам как е станало ,но рецептата ми е за 750гр ,а съм залложила за 1кг. дали ще стане ?

Дебни си времето на печене. Обикновенно от там е разликаа само. И като видиш, че хлябът ти се е изпекъл прекъсни програмата и си го извади.
Ще дебна .Мерси.  bouquet

# 368
Да ви покажа моя първи хляб по рецептата на Поли 

http://barboranova.snimka.bg/cooking/hlyab.450350

парола:000000

# 369

Ами пак не ми се изпече както трябва , а гледам няма как да избирам програма печене на машината .Да го го доизпека във фурната ????

# 370
  • Разград
Жу,чудесен е,браво. Peace   bouquet
Илияна,остави хляба в машината за единия час,през който се поддържа топъл.

# 371
Жу,чудесен е,браво. Peace   bouquet
Илияна,остави хляба в машината за единия час,през който се поддържа топъл.
Свърши то извадих и оставих машината отворена . ooooh!
Някаква идея защо не ми се опече както трябва ?

# 372
  • София

Ами пак не ми се изпече както трябва , а гледам няма как да избирам програма печене на машината .Да го го доизпека във фурната ????

Не разбрах машината ти ли няма само програма за печене (обикновенно е последната по номерация) или нямаш достъп до нея. И не се е доизпекъл след изтичане на цялата програма.

# 373

Не разбрах машината ти ли няма само програма за печене (обикновенно е последната по номерация) или нямаш достъп до нея. И не се е доизпекъл след изтичане на цялата програма.
Сега видях ,че последната програма 12 е май за печене .Та пуснах го.
И да след изтичане на цялата програма не се опече иначе се надигна и стана добър на вид .Сложих сирене и маслини  и понеже в съветите от тук пишеше ако се слагат добавки да се увеличи течноста сложих мъниииичко повече мляко.

# 374
Привет  Grinning хайде и тук да се похваля с първия си козунак....Трудно ми беше само при сплитането, техника ми липса, но и тренировки,до Великден мисля че ще задобрея

Много красив козунак ти се е получил, по коя рецепта го прави?

Общи условия

Активация на акаунт