Машина за хляб-24 част

  • 60 146
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Хасково
  • Мнения: 1 084
Цитат
правя хляб по рецептата за основен хляб в книжката. Явно не бях нацелила пропорциите, защото въобще не се получи тесто, а си останаха едни брашнени тестени трохи (малко вода-много брашно....), мен ме беше страх да добавям вода в движение, абе, лаик и резултата
- не трябва да те е страх да добавиш брашно или течност по време на месенето, но ПО МАЛКО.

За това, че машината е започвала от където си я спряла зависи от това колко време след спиране на тока помни твоята машина някои помнят 7 минути други повече.
Програмите по принцип се спират с продължително натискане на бутон  СТАРТ\СТОП докато се чуе звуков сигнал.
Цитат
Мога ли да променям пропорциите на продуктите, за да си направя вместо 1000, 500гр, например?
- Можеш да променяш пропорциите, но трябва да зададеш и съответния грамаж на програмата.Това става от бутон за ГОЛЕМИНА

Рецепти с изпитан резултат виж в другата тема Рецепти за машина за хляб.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

И един съвет прочети хубаво упътването на машината кое копче как действа.
Въпреки, че установих, че и там не пише всичко вчера научих, че с бутоните за нагласяне на таймера може да се увеличава и намаля времето на самата програма обясниха го за Мулинекс, но се оказа, че и при моята Аляска е същото.

Успех и да се похвалиш с хубав хляб!

# 526
  • София
  • Мнения: 8 495
...

Еми, това е майки... оставям се във вещите ви ръце с крепка надежда за помощ...


Докато майките и техните вещи ръце ви помогнат мога ли да попитам тази машина без ръководство за употреба ли се продава.

# 527
  • Мнения: 3
Естествено, си има книжка, дядо... ама там няма инструкции, само описание на бутоните и рецепти. Искаше ми се по-подробно...

# 528
  • Мнения: 1 116
Два пъти пробвах да правя кекс - еми не става отгоре остава суров, направо тесто.

Със същата машина правих шоколадовия кекс на Танита и се изпича добре Simple Smile Нали е шоколадов не му личи особено, че не много запечен отгоре. Пека на програма за кекс, а след цикъла оставям кексът (и хляба оставям също) 1 час в машината докато поддържа топлината и се получава. снимка 1 и снимка 2
Alyona, кекса в твоята машина не се изпича, защото ти е по тясна кошничката и той става по висок, писал съм в началото, че дозата не е за такъв тип кошнички. Опитай с 2/3 от дозата.

# 529
  • София
  • Мнения: 8 495
Естествено, си има книжка, дядо... ама там няма инструкции, само описание на бутоните и рецепти. Искаше ми се по-подробно...

Права си - сега влязох в сайта им и наистана много лаконично упътване.
Програмите поне си ги знаеш - нали ? Ако не - ето ги за всеки случай:

1. Обикновен хляб 500 гр. време 2ч и 50 мин = 2:50
2. Пълнозърнест хляб 750 гр. 4:10
3. Френски хляб 750 гр. 3:50
4. BRIOCHE хляб 500 гр. 2:40
5. Много бърз хляб 1000 гр. 0:58
6. Бърз хляб 1000 гр. 1:43
7. Тесто 1:30
8. Тесто BAGEL 1:50
9. Европейски хляб 500 гр. 3:30
10. Сладка 1:05
11. Изпичане 1:00

Конкретно на въпросът ти защо 20 минути не е вършила нищо може би трябва да обърнеш внимание, че втора програма е с най-дължо време и вероятно има функция за подгряване на продуктите, но според мен по вероятно е да сте включили отложен старт.

Препоръчвам ти да включиш машината в захранването. Избери си някоя програма (без № 11 - изпичане). Натисни бутона старт докато се стартира машината. След което натисни (без да отпускаш) пак бутона старт по продължително (при мен докато чуя звуков сигнал) - така би трябвало да се спира програмата. Почти всички машини имат някаква функция, която запазва избраната програма 7 минути и ако прекъсне тока и го пуснат после до това време тя продължава от там от където е спряла. А по описания от мен метод се прекъсва програмата изцяло.

# 530
  • Мнения: 767
Въобще не ме учудва, че baba zhaba има проблем с липсата на инструкции. В моята книжка е също много спестена информацията и ако не бяхте всички вие - мили и отзивчиви напреднали хлебопекари, щях да си купя я кокошки , я прасе, щото много зян... Blush То, не че още не мятам, но аз и преди, когато си месех на ръка, пак си хвърлях Embarassed Ами обичам да експериментирам. newsm03
Днес правих 100% грахам с ленено семе, но реших да е с кисело млеко, вместо вода и стана чуден хляб - ей го на

Дядо Хаджия, моята машинка не ще да прекъсва програмите с бутона старт, а пък  помни дълго чумата.

# 531
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
У нас днес - питката без втасване, оформена като "Маргарита".




Супер мекичка е:

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 17:44 от Джемма

# 532
  • София
  • Мнения: 2 649
петушка, Джемма, чудни произведения!

А у нас днес имаше за следобедна закуска раирани кифлички. Поразтече им се кашкавала, но и така са си много вкусни  Wink :


                  

# 533
  • Мнения: 767
Питката на Джемма е като произведение на изкуството smile3501 - наслаждавам се на визията и пухкавостта без да я приемам като нещо за хапване. Забраних си бялото брашно.
petia_tag , кифличките ти са много изкушаващи, особено като си ги представих с парченце салам Мелник и наръсени със самардала - мммм Blush

# 534
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
ааа, и аз така. И хапка не съм хапнала от нея. Възприемам я като хоби, което ми е приятно да върша и това е. Нито хапка. Naughty Laughing

# 535
  • Мнения: 767
Да, ама как да разбера дали е вкусно - нали като опитам? Пък и гълъбите не успяват всичко да изядат и ... eat badscale

# 536
  • Мнения: 2 214
Вчера си мислех да сложа сварена елда в пълнозърнест хляб,но защо не сложих и аз незнам.Исках да видя как ще се получи.Но,ще пробвам,де.Почти винаги си имам сварена елда в хладилника.
Имаш предвид цяла варена елда?
Интересно ooooh!
Аз не се рашавам на такива експеременти, повече крада  Embarassed испитани рецепти.
Но пък ти си голям професионалист в тази областа  bouquet така че ако или когато го правиш, дай интифа как е станал хляба. Peace

# 537
  • София
  • Мнения: 8 495
А това е ябълкова погача.

   

Не е правена на машина, жена ми си я меси на ръка. В тестото има огромно количество ябълки, обаче самият хляб после си е все едно нормален хляб и въобще няма никакъв специфичен аромат или вкус.

Другата седмица ще модифицирам рецептата за машина за хляб.

# 538
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Рая,браво за милинките,за вкуса съм сигурна. Peace  bouquet
Петушка,хлебчето ти е разкошно. Peace  bouquet Вчера и аз правих,но не съм снимала.
Джемма,много красива питка и много апетитно изглежда. Peace  bouquet Днес правих козунак по твоята рецепта,но само 1/3 от дозата.Много съм доволна от резултата.Аз и миналата година правих,но бях забравила.
Петя,бях забравила за тях.Трябва да направя на децата.Твоите са чудесни. Peace  bouquet
г-жа Стихийно бедствие,точно това.Ще пробвам при следващото си хлебче.Няма начин да не стане.
дядо хаджия,много ми е интересно,ще чакам рецептата.

# 539
  • Мнения: 161
 Джема чудна питка си направила .Петушке хляба ти е разкошен , а за дядо Хаджия просто нямам думи питата която е направила съпругата ти е прекрасна

Общи условия

Активация на акаунт