Машина за хляб-24 част

  • 60 103
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
  • Мнения: 5 193
..В тая дискусия хич не трябва да се намесвам-за плътен,тежък,въздушен... че отскоро гледам на хляба като произведение, а не просто манджа за ядене...ама нали съм жена-за всяко нещо имам мнение... Crazy

Моите опити досега са все с бяло брашно, има разлика в консистенцията на хляба с кисело мляко и този с вода-за мен е по-тежък, но не е сбит,както предполагам стават пълнозърнестите хлябове..
Предишните ми хлебчета-само с вода, бяха някак по-памучни, не въздушни,но по-меки..Всъщност с думи трудно ми е да обясня,но разлика има
А и още нещо-на бързата програма сложих малко повечко мая, защото няма толкова време втасване,както на основната

Ако греша някъде-поправете ме да не подведа и други мами и дами  Grinning

# 511
  • Мнения: 1 741
Ето за Аляската сервизите:
Марка:Аляска
Модел:BM 2600
Сервиз:Централен сервиз за страната "Сотиров Н" ООД
София
ул.Козлодуй 113
тел.   02/833 41 70
               931 50 62
факс 02/931 11 77

Има и за други градове,ако искате и тях ще ги напиша. Peace

# 512
  • Мнения: 125
г-жа Стихийно бедствие пробвах с фолио , но не забелязах да става отгоре по припечен  newsm78  
Сега ще приспа детето и ще седна да почета този форум.

# 513
  • Мнения: 731
Два пъти пробвах да правя кекс - еми не става отгоре остава суров, направо тесто.

Със същата машина правих шоколадовия кекс на Танита и се изпича добре Simple Smile Нали е шоколадов не му личи особено, че не много запечен отгоре. Пека на програма за кекс, а след цикъла оставям кексът (и хляба оставям също) 1 час в машината докато поддържа топлината и се получава. снимка 1 и снимка 2
А коя програма е за кекс на машината ви?

За Мулинекс 2000 програмите за кекс са 6 и 7. Аз използвам 7 бърз кекс, време за приготвяне 2:42, тегло 1 кг, степен на препичане Н

Else страхотен кекс  Heart Eyes Добре де как го направи ?  Този кекс не съм го пробвала, но пробвах от книжка Лимонов сладкиш на 9 програма и остана тесто горе, а долу и от страни кората стана карамелизирана - отвратителна. Пробвах друга рецепта която по принцип правя в фурната и също така не се получи.  Ще пробвам и тази рецепта все пак, сега вадя шейната и бягам за какао  Mr. Green

Благодаря  Hug Следвах точно описанието от сайта без да намалям количества. Правила съм го с черен шоколад и млечен начупени на парчета. Тъй като нямам течна ванилия слагам 2 пакетчета по 2 гр. ванилия на прах. Настройките на машината ги писах малко по-горе. Като свърши цикъла на печене оставям в машината още 1 час, в който машината сама си поддържа топлината. След това го вадя. Правила съм кекса вече 3 пъти и всеки път се получава. Дано и при теб да се получи!

# 514
  • София
  • Мнения: 4 515
Преди няколко дни спретнах милинките от 6-8 страница на тази тема. Супер са. Със скъпия излапахме една тава за един ден. Направих цялата доза, но ми излезе повече тесто и остатъка го изпекох на хлебче.

Да добавя, че поради липса на достатъчно бяло брашно замесих тестото с около общо 300 брама типово и пълнозърнесто. Ако се загледате в цвета на парчетата ще видите по-тъмния цвят. Смесването на брашната не се отрази особено на структурата на готовото изделие.

Ето, моля :
        

# 515
  • София
  • Мнения: 8 494
Днес ми е почивен ден и реших да се поразровя в руските форуми да им видя критериите по които избират печка за хляб.
Та се натъкнах на същия проблем който често се споменава тук "Мулинекс 2000 не изпича горе", незнам дали вече е обсъждано тук, но мисля че няма да навредя ако пиша че те са намерили изход от това положение.
1 нещо и баят на печката ето тук описано , който е майстор и чете на руски може да се разбере как го оправят този проблем
...

Не само, че не и баят на печката ами бъш ремонт и правят и откачват температурния датчик. Нещо което аз определено не препоръчвам дори и на майсторите.

# 516
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Преди няколко дни спретнах милинките от 6-8 страница на тази тема. Супер са. Със скъпия излапахме една тава за един ден. Направих цялата доза, но ми излезе повече тесто и остатъка го изпекох на хлебче.

Ето, моля :
        
Чудни са   bouquet Много приличат на Маймунския хляб,който пусна преди време Г-жа Стихийно бедствие. Отивам да сравня рецептите

# 517
  • Мнения: 2 214
Днес ми е почивен ден и реших да се поразровя в руските форуми да им видя критериите по които избират печка за хляб.
Та се натъкнах на същия проблем който често се споменава тук "Мулинекс 2000 не изпича горе", незнам дали вече е обсъждано тук, но мисля че няма да навредя ако пиша че те са намерили изход от това положение.
1 нещо и баят на печката ето тук описано , който е майстор и чете на руски може да се разбере как го оправят този проблем
...

Не само, че не и баят на печката ами бъш ремонт и правят и откачват температурния датчик. Нещо което аз определено не препоръчвам дори и на майсторите.
То ясно че из не бих го правила, но пък с фолиото бих опитала, има и някакви други хитринки, хората цяла тема са изписали по този повод.
Дадох линка само за инфо, за да чете този който има нужда  и може да реши какво да пробва а какво да пропусне.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 15:52 от г-жа Стихийно бедствие

# 518
  • Мнения: 479
Привет! Аз като новосдобила се с машинка за хляб сигурно ще задам много тъп въпрос, ноо... все пак: ка

Да вземем да се уточним какво е плътен и тежък.

Аз лично приемам за такива пълнозърнестите и черните хлябове.

Хлябът с киселото мляко (та дори и този с айряна) определено не бих сравнил с този тип хлябове.

Ако говорим за "въздушни" и нормални хлябове, това вече едруга работа. Лично аз "въздушните" хлябове не ги приемам. Хлябът или трябва да е хляб или всичко останало за мен си е някакъв си вид тестено изделие.

Привет! Аз, като новосдобила се с машинка за хляб, сигурно ще задам много тъп въпрос, ноо... все пак: как се разбира, че хлябът е въздушен и каква е причината да става такъв?
Моята машина прави предимно такъв (или поне рецептите, които пробвах). Хлябът става много мек и шуплест, което се харесва на цялото домочадие. А на мен пък ми се иска по-плътен резултат.

# 519
  • София
  • Мнения: 6 232
на мен въздушни ми стават белите хлябове и то, по рецептата за френски хляб,когато тестото е по-рядко, не е плътно и твърдо. Когато слагам повечко яйца /3/ и брашно, до твърдо тесто,хлябът седи по-плътен и тежък. Сигурно има по-логични обяснения,но като ги правя на този принцип, се получава разлика  newsm78

# 520
# 521
  • Мнения: 2 275
аз се интересувам от здравословни хлябове (само такива правя!)!
меrси за рецептата с елда (изяла си л Laughing)
непременно ще направя този хляб!
 Hug

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 19:38 от tania6

# 522
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Вчера си мислех да сложа сварена елда в пълнозърнест хляб,но защо не сложих и аз незнам.Исках да видя как ще се получи.Но,ще пробвам,де.Почти винаги си имам сварена елда в хладилника.

# 523
  • Мнения: 3
Мили майки, преди три дни с голям ентусиазъм си купихме машинка „Taurus My Bread”. Ще досадя малко с подробности сега, че да ви стане ясна картинката. Разбира се, още същата вечер се метнах да правя хляб по рецептата за основен хляб в книжката. Явно не бях нацелила пропорциите, защото въобще не се получи тесто, а си останаха едни брашнени тестени трохи (малко вода-много брашно....), мен ме беше страх да добавям вода в движение, абе, лаик и резултата: Тотален провал, срам пълен!!! А иначе меся на ръка и смея да кажа, се оправям добре... На другия ден мъжо се зае и този път стана що-годе приличен хляб, леко ступан, но хубав и си го ядохме с трепет...
Трети опит, днес на обяд, пак от мъжо, който решил да го сложи на обедната си почивка и за довечера да имаме нов хляб. Похвално, душичка ми е той! Обаче: машината не реагирала особено на бурните му опити да смени програмите. Натискал копчета наляво-надясно... нищо. Изключвал я два пъти, ама тя си циклила на предишната използвана програма... той си мисли, че успял накрая да пусне втората програма.... И заседнал да види к’во ше стане, ама то нищо не ставало... и така 15-20 минути... В смисъл, че машината хич не почвала да меси, а нали с това се почва, все пак.... Кротувала си... Накрая обедната му почивка свършила и той бесен я изключил и отишъл на работа... Та след този кратък разказ с неочакван край, аз ‘зех нещата в свои ръце и си казах: Тука само бг-мама мож’ помогне.. Пуснах търсачка, ама не намерих много информация за Таурус...
И ей ме на, прясно регистрирана хубавица, с куп въпроси.
1.   Моля ако някой има същата машина, да даде малко инфо как я използва.... Няма никакви инструкции в книжката, освен описание на бутоните, а те самите не реагират особено... дори и да ги задържаш...
2.   Имали ли сте проблеми някакви? Спазвате ли точно рецептите от книжката и стават ли ви нещата?
3.   Нормално ли е пустата машина да не почне да меси цели 20 минути?
4.   Рецептите в книжката са за различни видове хляб (примерно основен, френски, ръжен и т.н.), като всяка рецепта е описана към съответна програма, с грамаж и съответно времетраене. Мога ли да променям пропорциите на продуктите, за да си направя вместо 1000, 500гр, например? В смисъл: вървят ли си дефолтно програмите с тоя грамаж дето е заложен в книжката? Ръчно предполагам трябва да се сменят грамажите ако искаш нещо различно.....
5.   Отново апелирам към собствениците на същата машина да обменят с нас опит, пък и изпитани рецепти, които се разбират добре с тая машинка...

Еми, това е майки... оставям се във вещите ви ръце с крепка надежда за помощ...

# 524
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
аз се интересувам от здравословни хлябове (само такива правя!)!
меси за рецептата с елда (изяла си л Laughing)
непременно ще направя този хляб!
 Hug
А ти пък си изяла р-то  Mr. Green Аз още не съм си взела машинката, но тази рецептичка си я копирам отсега, че много обичам гречка (елда де)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт