Машина за хляб-24 част

  • 60 097
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Ние изядохме питата цвете от вчера - не беше докарана на вид, но на вкус беше страхотна. Днес ме питаха ще направя ли пак, но им обясних, че е много нездравословно всекидневното консумиране на толкова тестени храни. Laughing Затова им спретнах едно хлебче на основната програма. Ето снимките и моля за снизхождение за вида на цветето. Тъй като у дома не знаеха как трябва да изглежда бяха очаровани.  Mr. Green

       

Хлябът е печен на най-светлата коричка с Мулинекс 5000. Установих, че ако го оставя след края на програмата отгоре се зачервява много добре.

# 481
  • София
  • Мнения: 8 494
Така... сега да карам по ред на номерата.

Значи рецептата за хляб с кисело мляко си я имате в рецептупника (специализираната тема с рецептите), разликата с моя е, че прясното мляко го замествам с кисело (+ 4 супени лъжици кисело мляко). От там нататък технология също я има ама тука в тая тема, когато го правехме заедно с Щастлива съм.

После ... какво беше ... ада за вкусът - тъй като този по рецепта има и 2 яйца вкусът му бие нещо средно чежду солен козунак и луксозен хляб. Консистенцията му обаче е плътна и насища.

След това ... За Мулинекс 5000 щото и аз съм с такава машина. Определето когато обема та хляба не надвиши ръба на контейнера се изпича без проблеми от всякъде. Днес обаче съм пекъл 30 минути на средна кора и после още 10 на тъмна кора. След това го забравих май около 40 минути вътре при изключена програма и тогава го извадих. Ся това забравянето дали е оказало някакво влияние не съм сигурен.

И още нещо щях да пиша ама забравих.

А да сетих се ... Добре, че никой не е писал след мен че да се допълня. Значи за кората на хляба. Те тоя например е с кора дебела точно два-три милиметра и не е твърда. Та сега дали щото го пекох на променлива температура или оти го оставих вътре в машината не знам. Аз съм по склонен да повярвам, че е от променливата температура, щото при престой в машината след изпичане кората няма как да отслабне.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 19:55 от дядо хаджия

# 482
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Ей хора ама вие спирка нямате.Толкова вкусотии сте сътворили и направили за 2 дена,че не мога да Ви изчета.Дядо хаджия,твоят хляб е прпевъзходен.Аз днес си спретнах бързият козунак,но за жалост батериите отказаха и сега се зареждат,за да мога да пусна снимки.Единият вече е в историята а другият за утрешната закуска.Но специално на мен не ми хареса тази рецепта и стоя твърдо зад рецептата на Танита.Знаете вкусове всякакви и всеки харесва различен вид и различна рецепта.

# 483
  • Мнения: 9 785
Рогчета с кашкавал и сирене на Йоли



Станаха изключително бързо и са много вкусни Peace. Правих ги с обикновен кашкавал, а мазнината беше краве масло и маргарин.

# 484
  • Мнения: 202
Браво на всички.
Пак вкусно питки,хлебчета...сега пък и кифлички...
Мах мама как отслабна със седем кг.?на хлебна...на козуначена...на питкина...на тутманикова или кифличкина диета да мина...

Дядо Хаджи страхотен хляб и аз го харесвам с кисело мляко или айрян
Мах мама Поли подстрехателки такива Hug...прекрасни и сигурно вкусни
Ще пробвам в почивните дни.И за всички  newsm51

# 485
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Полин,чудесни са,браво. Peace  bouquet
Вела,всичко изглежда много добре,важен е вкуса,а и опита. Peace  bouquet

# 486
  • Мнения: 9 785
Мег, мах-мама, благодаря ви, момичета Hug!
Само дето така се депресирам вече с тези вкусотии, които все искам да опитвам ooooh!. Веднъж да се запролети, та да не видя кухня Whistling....

Вела, питката е красива Peace. Може би и при теб тестото е било малко по-меко от необходимото. Иначе браво Peace!

# 487
  • София
  • Мнения: 388
Tamna моята машина е до 1 250 г. Само веднъж пробвах с 1кг. хляб,който ми опря в капака и отгоре остана суров. Затова правя само около 750 гр. хлебчета,често,но за сметка на това ми се изпичат добре. Не съм и помислила да пробвам с 1250 гр. , въпреки,че в книжката ми има такива рецепти.

Относно брашното Клевър-миналата седмица си купих един стек,  ама беше намалено от 59 на 50 ст.  newsm78 ...

Имам и един,сигурно  тъп въпрос,но като нямам опит, ще питам- точа зъби на рецептата за солените кифлички, та това кубче мая не е ли много на 700гр. брашно,питам,защото аз на 450-500 гр. (хляб) слагам 1/4 кубче прясна мая или 1ч.л. суха и става добре?

# 488
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Цвета,не е много,защото тестото не втасва предварително.Стават много вкусни,правила съм ги много пъти.Даже съм ги правила като топки,като ме домързи да разточвам.

# 489
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Привет  Grinning ида пак за съвет...
Ще правя хляба с киселото мляко...обаче рецептата,която намирам в темата за Рецепти има освен мая и сода...Има ли начин да се замеси хляба без содата, не я харесвам и винаги я усещам в тестата?

П.П, Редактирам се, намерих друга рецепта с кис.мляко без сода,нея ще пробвам

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 09:22 от Госпойца Димитрова

# 490
  • Мнения: 9 785
Привет  Grinning ида пак за съвет...
Ще правя хляба с киселото мляко...обаче рецептата,която намирам в темата за Рецепти има освен мая и сода...Има ли начин да се замеси хляба без содата, не я харесвам и винаги я усещам в тестата?

П.П, Редактирам се, намерих друга рецепта с кис.мляко без сода,нея ще пробвам

Ти си се оправила, но аз да кажа - всичко може Peace.

# 491
  • София
  • Мнения: 102
Два пъти пробвах да правя кекс - еми не става отгоре остава суров, направо тесто.

Със същата машина правих шоколадовия кекс на Танита и се изпича добре Simple Smile Нали е шоколадов не му личи особено, че не много запечен отгоре. Пека на програма за кекс, а след цикъла оставям кексът (и хляба оставям също) 1 час в машината докато поддържа топлината и се получава. снимка 1 и снимка 2
А коя програма е за кекс на машината ви?

# 492
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Привет  Grinning ида пак за съвет...
Ще правя хляба с киселото мляко...обаче рецептата,която намирам в темата за Рецепти има освен мая и сода...Има ли начин да се замеси хляба без содата, не я харесвам и винаги я усещам в тестата?

П.П, Редактирам се, намерих друга рецепта с кис.мляко без сода,нея ще пробвам

Ти си се оправила, но аз да кажа - всичко може Peace.
Всъщност правя твоята рецепта за хляб с айрян-огромен дето е  Grinning,но намалих на половина...Обаче...нещо не ми хареса топката,която оформяше , реших да му ръсна още малко брашно, спрях машината-сложих, пуснах я и ми даде грешка... Shocked и се наложи рестарт, обаче ...то пък вече си беше месило,месило, сега като я пуснах  тръгна отначало, вместо да продължи....Ще видим какво ще стане накрая

# 493
  • София
  • Мнения: 8 494
Привет  Grinning ида пак за съвет...
Ще правя хляба с киселото мляко...обаче рецептата,която намирам в темата за Рецепти има освен мая и сода...Има ли начин да се замеси хляба без содата, не я харесвам и винаги я усещам в тестата?

П.П, Редактирам се, намерих друга рецепта с кис.мляко без сода,нея ще пробвам

Ти си се оправила, но аз да кажа - всичко може Peace.
Всъщност правя твоята рецепта за хляб с айрян-огромен дето е  Grinning,но намалих на половина...Обаче...нещо не ми хареса топката,която оформяше , реших да му ръсна още малко брашно, спрях машината-сложих, пуснах я и ми даде грешка... Shocked и се наложи рестарт, обаче ...то пък вече си беше месило,месило, сега като я пуснах  тръгна отначало, вместо да продължи....Ще видим какво ще стане накрая

Ами ще стане по-хубав. Едно тесто с мая колкото повече го месиш толкова по добре за него.

# 494
  • Мнения: 125
Два пъти пробвах да правя кекс - еми не става отгоре остава суров, направо тесто.

Със същата машина правих шоколадовия кекс на Танита и се изпича добре Simple Smile Нали е шоколадов не му личи особено, че не много запечен отгоре. Пека на програма за кекс, а след цикъла оставям кексът (и хляба оставям също) 1 час в машината докато поддържа топлината и се получава. снимка 1 и снимка 2
А коя програма е за кекс на машината ви?
Else страхотен кекс  Heart Eyes Добре де как го направи ?  Този кекс не съм го пробвала, но пробвах от книжка Лимонов сладкиш на 9 програма и остана тесто горе, а долу и от страни кората стана карамелизирана - отвратителна. Пробвах друга рецепта която по принцип правя в фурната и също така не се получи.  Ще пробвам и тази рецепта все пак, сега вадя шейната и бягам за какао  Mr. Green

Макс- мама днес смятам да спретна Солени кифлички. Разбрах , че няма предварително втасване, а след като се оформят кифлички трябва ли да оставя да втасат?

Общи условия

Активация на акаунт