Машина за хляб-24 част

  • 60 246
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз ги оформям най-често на ръка. А са ни учили така- правят се топчета, които се закръглят добре. След това точилката се слага към края на топчето и се разтегля напред като се изтънява. Връща се точилката пак на топчето, там, откъдето сме започнали разточванетои се изтегля към нас като се удебелява към двата края. Офф, не знам дали нещо разбрахме, май ще трябва да замеся едно тесто и да направя клипче, ще помоля детето да ме снима newsm78 Май ще има утре кифлички у нас. Laughing

# 571
  • Варна
  • Мнения: 5 193
..Джемма, филм,филм   Hands Clap  И на мен ми куца оформянето, може и за плетенето на питките да споделиш някоя техника
Мен честно казано много ме е страх да точа готовото бухнало тесто,все си мисля,че ще му спукам мехурчетата и ще му изкарам въздуха-следователно ще спадне...

# 572
  • Мнения: 161
Днес докато си стоя ми доиде идеята да земеся нещо и ето краиния резултат
но сега като гледам маи скоро ще се правят козуначни кифли и у нас Laughing

# 573
  • Мнения: 2 275
 smile3518 ХВЪРЛИХ ГО ХЛЯБА,т.е. тухлата!Мъжо купил брашно с маята вътре и то 2 пакета smile3511 ,но различни.Явно маята не е в ред,но ако вторият пакет е добър и аз сложа още мая newsm78.Имате ли идея или да Фърлям направо пакета Thinking

# 574
  • Мнения: 202
Боже колко сте изписали и направили.Поздравления и отличен.
Добре,че отпуската ми свърши и съм на работа.Цял ден ви чета и преглъщам/на чай и ябълки/
Но утре е събота....
Петушка много хубаво хлебче
Джема много нежна питка/не мога да правя нещо без да го опитам пък и със среден резултат/и аз чакам клипчето
Петя и с разтечен кашкавал са вкусни
Хаджи/без дядо,че ми звучи хептен дърто/браво на хаджииката
Денис и ти си като мен по тутманиците...едни завъртяни
Дани прекрасни хлебчета
Г-жа Стихииино вкусно си ги глезила
Вивиан наистина си в групата на зарибявките и без яйце ги хапвам
Г-ца Димитрова и така е хубава и сигурно вкусна
Много,много вкусно и приятно.За всички  newsm51

# 575
  • Мнения: 31
От мен хляб с варена елда по идея на Max-Mama.



# 576
  • Разград
  • Мнения: 3 114
От мен хляб с варена елда по идея на Max-Mama.



Браво,много добре изглежда. Peace Как е на вкус?

Денис,вкусно изглежда. Peace

# 577
  • Мнения: 7 328
Не стига ,че от три хляба нито един не ми стана ,но май съм си изхвърлила и бъркалката с последния неуспех  ooooh!
Сега какво дали мога да намеря бъркалка ?

# 578
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Мах-мама, правя твоите солени кифлички.Задължително ли трябва да ги пека на 180 гр. Много бавно стават ( то вярно че и втасват в това време.... newsm78)
Илиана, питай в магазина от където си я купила. Ако е Мулинекс имам тел на супервайзер и ще ти го дам за да му поръчаш.

# 579
  • Мнения: 7 328
Мах-мама, правя твоите солени кифлички.Задължително ли трябва да ги пека на 180 гр. Много бавно стават ( то вярно че и втасват в това време.... newsm78)
Илиана, питай в магазина от където си я купила. Ако е Мулинекс имам тел на супервайзер и ще ти го дам за да му поръчаш.
Утре ще отида до Техномаркет ,абе пишман готвачка съм  ooooh!
Благодаря!

# 580
  • Мнения: 31
Аз правя предимно хлябове с пълнозърнесто,ръжено и царевично брашно с или без добавка на бяло.В този има бяло и пълнозърнесто 1:1 и 130 грама варена елда,малко кисело и малко сухо мляко, слънчогледови семки и като подправка, самардала.Така че въобще го няма типичния вкус на елдата.Типично полупълнозърнесто хлебче с добър вкус.

# 581
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ели,предполагам и 200 градуса няма да им е много.
Хриско,благодаря.  bouquet Ще пробвам и аз,но хлебчето ще бъде само пълнозърнесто.

# 582
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Не че е важно,но да попитам-каква е ролята на обезмасленото мляко в рецептите за хляб? Или просто всички машинки са чужди и там не е традиция да се ползва киселото за тесто,или пък прясното....?
Питам,защото винаги го пропускам когато правя хляб от книжката и там има 2с.л. обезмаслено мляко на прах...

# 583
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Не че е важно,но да попитам-каква е ролята на обезмасленото мляко в рецептите за хляб? Или просто всички машинки са чужди и там не е традиция да се ползва киселото за тесто,или пък прясното....?
Питам,защото винаги го пропускам когато правя хляб от книжката и там има 2с.л. обезмаслено мляко на прах...

През лятото ако правиш хляб на отложен старт,млякото трябва да е сухо,защото другото може да вкисне,докато му дойде времето.За друга причина не се сещам.

# 584
  • Мнения: 493
Хора имам голям зор.Онази вечер правих пърленка и понеже стана много хубава реших да направя пак сега,но немога да намеря едната бъркалка.Обърнах къщата няма я.Спомням си бледо,че като извадих тестото тя беше вътре и я махнах и от там ми се губят моментите.Хвърлила ли съм я,малката ли я замотала някъде незнам.Кажете кой път да хвана.Дали ще мог ада си купя от някъде или не?Правих сега с 1 бъркалака,но трудна работа.Мулинекс ми е Машината.

Общи условия

Активация на акаунт