Машина за хляб-24 част

  • 60 187
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, и аз с ръце в повечето случаи работя.

# 616
  • Мнения: 125
Госпойца Димитрова много хубави изглеждат, браво на теб, щом сама вече почваш да измисляш рецепти и резултата е добър   chef

megans  апетитни кифлички си направила, мекички станали викаш  newsm78
 Аз също направих кифлички половин доза и не знам от къде ми дойде идеята да добавя едно яйце  Flutter  Не знам дали от яйце, но кифлите станали сухи и твърди, налага се да ги затоплям в микровълнова за да омекват и да се изяждат.  Ето ги : http://www.album.bg/alyona/images/20968014/

Макс мама newsm20 благодаря ти за рецепта на питката  newsm20 Стана превъзходна! Толкова пухкава, мекичка, вкусна абе страхотна е !            http://www.album.bg/alyona/images/20968051/

petu6ka63 хляба е супер  Peace  запали и мен  
Джемма дали мога да изпека този хляб в машината като извадя от хладилника?  Нещо не ми се занимава с фурната и нямам подходяща форма.
Ехааа, Джемма страхотно, благодаря за клипче, но аз с двете леви си ръце абсурд да се справя така .  Респект  newsm74

# 617
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Алена, защо да не може да се изпече в хлебопекарната, няма проблем мисля. Peace Не говори така за ръцете си, не е вярно- опитай и ще видиш, че е много по-лесно отколкото изглежда. Освен това не е нужно да е супер правилна формата, за да се оформи естетическа кифличка. Peace

# 618
  • Мнения: 128
Добра среща Simple Smile
В тая тема не съм писала отдааааавна.
След като моята ТСМ машина за хляб мистериозно изчезна (сякаш е малка!) и вече втора седмица не я намирам, препоръчайте ми машина за хляб с 2 бъркалки и голям контейнер (поне 1 - 1,25 кг да може да прави), която да не е скъпа? Може и от чужбина, ако чужбината е Англия или Редута Simple Smile
Моята е тази http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-pain-1125-kg-(xbm-538).a … &numberpage=2
Имам я от лятото и я ползвам много активно. Единствения недостатък според мен е че всички програми имат предварително загряване на продуктите и не може да се прескочи (поне аз не знам как), което е между 20 и 30 минути (според програмата).

# 619
  • Плевен
  • Мнения: 97
Много ви моля някой да ми каже защо става ронлив хляба ...днес направих един много симпатичен хляб...но пак ми потънаха гемиите като видях отвътре ,че се заронва.Нямам опит в тези неща и разчитам на вас.Само с машинката си правя хляба.Благодаря все пак предварително.

# 620
  • Мнения: 202
Джема и аз благодаря за показното. HugЩе правя и твоите.Много ми харесва комбинацията козуначени с локум.
Абе лесно ,лесно изглежда за теб ще се пробва.
Алена точно по рецептата на мах мама и без втасване.
Но си мисля,че като се оформят може и да се оставят малко да втасат. Наистина се надуват и са мекички.Даже сега видях,че съм отворила пакета брашно на метро"аро".За мен и то е добро.И твоите са хубави но защо твърди...заради яйцето...ще кажат майсторките?
Г-ца Димитрова  HugИ аз харесвам с различни притурки/ама моите не ги хапват/
Ето и хлебчето типово и топличко го отрязах.






# 621
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Джемма,и аз благодаря за видеото.  bouquet
Мег,чудесно ти е хлебчето.  bouquet И аз направих едно с бяло и пълнозърнесто брашно+трици+овесени ядки,да видим децата ще го харесат ли,че капризничат.
Альона,радвам се,че ти е харесала рецептата,а питката ти е супер,видях я в албума ти.  bouquet За кифличките,нямам идея защо така се е получило.А ти защо сложи яйцето?Изобщо не е нужно.Нещо да не си объркала пропорциите?Никога не ми се е случвало да не станат.Да не би нещо маята?

# 622
# 623
  • Мнения: 202
Мерси мах-мама,благодаря и на момичетата. newsm51
Ето и една на две половинки,просто са пухкави.
Дори маята ми беше във фризера и я сложих направо в част от топлото мляко.Бърках я от време на време докато се разтвори.


 

Джема писали сме заедно.
Утре твоите ще правя...прекрасни са.

# 624
  • Мнения: 202
Мах мама овесените ядки не ги ли накисваш малко...за триците и аз ги слагам към брашното...но може и да греша.
Мисля,че ще добре и триците малко да се накиснат във вода,прясно мляко,кисело или айрян...според рецептата.

# 625
  • София
  • Мнения: 3 249
Да не остана назад и аз направих половин доза кифлички...Жалко, че видях урока на Джема след изпичане, но смятам да повторя тия дни и затвърдя научено. Тия дни ще са веселби в къщи и ще има кой да яде  hahaha
Макс мама, Джема,   bouquet

# 626
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Мах мама овесените ядки не ги ли накисваш малко...за триците и аз ги слагам към брашното...но може и да греша.
Мисля,че ще добре и триците малко да се накиснат във вода,прясно мляко,кисело или айрян...според рецептата.


Не,не ги накисвам.Директно ги слагам и много хубав става хляба,ще снимам,само да го разрежа.


Джемма,страхотни са.  bouquet
Доника,не ги ли снима?

# 627
  • София
  • Мнения: 3 249
Макс мама, последните  Rolling Eyes Утре пак ще направя за закуска...По мои изчисления от една доза към 25 до 30 кифлички излизат. Това са ми първите кифли в живота и като за сефте съм доволна Simple Smile Навиването ми куцаше, но вече схванах пронципа.

# 628
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Доника,браво,много добре изглеждат.  bouquet Нали ги завиваш за малко с кърпа,така както са си в тавата?

# 629
  • София
  • Мнения: 3 249
Доника,браво,много добре изглеждат.  bouquet Нали ги завиваш за малко с кърпа,така както са си в тавата?
Не  Embarassed Първата тава са си мекички, но вторите(по-прегорелите) са леко хрупкави...Съвсем изключих да ги завия - мислехме само как по-бързо да ги изядем Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт