Машина за хляб-24 част

  • 60 137
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 8 495
Дядо Хаджия,заядлив ли си или аз грешно те разбирам?
Дала съм  потребител и парола.
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Нито съм заядлив нито ти погрешно си ме разбрала, просто съм пропуснал да отбележа, че няколко поста по надолу сте дала параметри за вход.

Извинявам се за неправилната реакция от моя страна.

# 661
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Благодаря ви за отговорите за маята   bouquet...
Не правя хляб...а кифли  Crazy Вкъщи са по-вървежни от хляба, днес са наред Джеммините кифлички,после ще показвам колко съм успяла...
А за маята-питах,защото си харесах една рецепта от книжката ми,но в нея е посочено количеството на суха мая...а бях останала само с жива...та разбрахме ме де-не ставаше въпрос за хляб, а тесто за някакви техни ролчета...

# 662
  • Мнения: 55
Здравейте, от една седмица имам машина за хляб. Досега всички опити са неуспешни, тестото втасва добре, но спада и хлътва в средата, когато машината започне да пече. Моля за съвет.

# 663
  • Мнения: 28
Здравейте,вчера направих кифличките  на max mama станаха страхотни и свършиха за нула време,та сега е време за козуначените кифлички на Джемма.Но искам да ви попитам след като  омесите тестото  в машината, оставяте ли го там да втасват,или първо оформяте кифличките и после втасват.

# 664
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте, от една седмица имам машина за хляб. Досега всички опити са неуспешни, тестото втасва добре, но спада и хлътва в средата, когато машината започне да пече. Моля за съвет.

Колко мая слагаш?Предполагам,че маята идва в повече на тестото,намали количеството.Ако правиш хляб на дълга програма сложи 1/4 кубче прясна мая.


Здравейте,вчера направих кифличките  на max mama станаха страхотни и свършиха за нула време,та сега е време за козуначените кифлички на Джемма.Но искам да ви попитам след като  омесите тестото  в машината, оставяте ли го там да втасват,или първо оформяте кифличките и после втасват.


Пак прегледах рецептата.В нея пише,че се оформят кифлички от вече втасало тесто,значи програма *Месене+втасване*.

# 665
  • Мнения: 202
И от мен кифличките на Джема.Малко навиването ми куца...но ще има поправителен.Мерси за рецептата  newsm51. Много мекички и вкусни.
И тутманика на kasier .Нещо нета ми е много бавен.






Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 14:56 от megans

# 666
  • Мнения: 55
Правих два модела - със суха мая и с прясна. Сухата - 1 пак. на 500 гр брашно. Прясната - 1/4 на 500 гр брашно. И при двата опита хляба спада. Променях грамажа на брашното, на захарта, много хубаво втаса тестото и един час преди края на програмата / за пълнозърнест хляб/, като започне да пече машината, тестото хлътва.

# 667
  • Мнения: 202
Lidan направи най обикновен по рецептата на мах мама и смени програмата. newsm78

# 668
  • Мнения: 55
Благодаря ти за съвета, но още не мога да се ориентирам как да търся рецепти..  newsm78 . Ако някой е имал същия проблем с хлътването на тестото, очаквам помощ  Simple Smile

# 669
  • Мнения: 55
Здравейте, от една седмица имам машина за хляб. Досега всички опити са неуспешни, тестото втасва добре, но спада и хлътва в средата, когато машината започне да пече. Моля за съвет.

Колко мая слагаш?Предполагам,че маята идва в повече на тестото,намали количеството.Ако правиш хляб на дълга програма сложи 1/4 кубче прясна мая.


max-mama каква е твоята рецепта за най-обикновен хляб?

# 670
  • Мнения: 246
Здравейте! На една приятелка хлебопекарната й е Оптимум с една бъркалка. Никога не я е използвала и не може да си намери книжката. Молбата ми е, ако някой от вас я има, да ми даде опис на програмите, коя за какво е. Може и на лични, благодаря ви!

# 671
  • Мнения: 28
Max mama благодаря за отговора,но видях че Джемма е показала снимки на кифличките  и затова се чудих дали пък не трябва да втасват 2 пъти

# 672
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Финиширах....Днес Джемма май е на гости у много мами  Grinning Wink
Ето и моите Джеммини кифлички



Да ви кажа аз как ги направих-като омеси машината тестото(месене 30мин и втасване 1ч) оставих да си почине още 15мин, извадих, оформих кифлички и наредени в тавата за печене ги оставих на 50градуса във фурната да "скокнат" още малко, после пекох на 180градуса...
Пълнежа-с локум, сладко от боровинки, само стафиди, и без пълнеж

# 673
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте, от една седмица имам машина за хляб. Досега всички опити са неуспешни, тестото втасва добре, но спада и хлътва в средата, когато машината започне да пече. Моля за съвет.

Колко мая слагаш?Предполагам,че маята идва в повече на тестото,намали количеството.Ако правиш хляб на дълга програма сложи 1/4 кубче прясна мая.

max-mama каква е твоята рецепта за най-обикновен хляб?

Основен хляб

300 мл прясно мляко
3 сл олио
2 непълни сл захар
2 чл сол
2 чл суха мая или 1/4 прясна мая
Програма-3,30 часа

# 674
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте! На една приятелка хлебопекарната й е Оптимум с една бъркалка. Никога не я е използвала и не може да си намери книжката. Молбата ми е, ако някой от вас я има, да ми даде опис на програмите, коя за какво е. Може и на лични, благодаря ви!

Ето в този форум тук има притежатели на този вид хлебопекарна.Там може би ще ти отговорят на твоя въпрос.Тук не се сещам някой да е споделял за тази марка машинка.

http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=1469.0

Общи условия

Активация на акаунт