Машина за хляб-24 част

• 60 105
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Разград
Мег,Госпойца Димитрова,браво,чудесно изглеждат. Peace  bouquet

# 676
Здравейте, от една седмица имам машина за хляб. Досега всички опити са неуспешни, тестото втасва добре, но спада и хлътва в средата, когато машината започне да пече. Моля за съвет.

Колко мая слагаш?Предполагам,че маята идва в повече на тестото,намали количеството.Ако правиш хляб на дълга програма сложи 1/4 кубче прясна мая.

max-mama каква е твоята рецепта за най-обикновен хляб?

Основен хляб

300 мл прясно мляко
3 сл олио
2 непълни сл захар
2 чл сол
2 чл суха мая или 1/4 прясна мая
Програма-3,30 часа

С колко брашно - 500 гр ли?

# 677
  • Разград
lidan ,да,толкова е по рецепта.Извинявай,забравила съм да напиша. EmbarassedНо,ти си гледай тестото в началото.Трябва да се образува хубава топка,нито суха,нито лепкава.

# 678
  • София
Ето обещаното видео (добавих го в блога си, след рецептата)- не обръщайте внимание на шума, забравих да спра сушилнята докато записваме (също и не се стряскайте от малкия ми недъг, спомен от една беля в детството ми, съжалявам но няма как да го прикрия Cry). В кухнята ми е студено и само оформям там кифличките, после ги слагам да втасат в другата стая. Ще ви покажа после снимки на готовите кифлички.
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_1335.html

Правих ги по моята рецепта, тестото си стана идеално, както ще видите, нормално за работа. От дозата излизат 10 кифлички.
Помощ!!! Нали съм скарана с техниката. От вчера се опитвам да отворя линка, за да видя как се навиват тези вкусотии, но ми пише, че е temporarily not available. Сеща ли се някой каква може да е причината?

# 679
  • Добрич
lidan, действително, когато маята е в повече хлябът спада по средата. Установих, че хляб от 1,5 кг. най-добре става с 14 г. жива мая. Машината ми е Мулинекс 5000. Според един познат, който работеше в завод за хляб това може да се получи и  когато продуктите са с по-висока температура.

# 680
Последния хляб беше с 300 гр пълнозърнесто брашно и 240 гр бяло брашно, мая - 10 гр прясна. Ядки добавих 6 лъжици. И пак хлътна. Тестото при месене беше прекрасно и втасало - почти излизаше от казанчето. От три дни чета съвети и рецепти за хлебопекарна, но не мога да разбера причината. Машината ми е Зелмер.

# 681
  • Разград
Последния хляб беше с 300 гр пълнозърнесто брашно и 240 гр бяло брашно, мая - 10 гр прясна. Ядки добавих 6 лъжици. И пак хлътна. Тестото при месене беше прекрасно и втасало - почти излизаше от казанчето. От три дни чета съвети и рецепти за хлебопекарна, но не мога да разбера причината. Машината ми е Зелмер.

Много ми се струват 6 лъжици ядки.Гледам,че и пълнозърнестото ти брашно е в повече.Тогава(според мен) тестото трябва да е малко по-твърдо.Малко опит имам с пълнозърнестото брашно,но това съм забелязала.Нека и някой друг се изкаже за това.

# 682

Много ми се струват 6 лъжици ядки.Гледам,че и пълнозърнестото ти брашно е в повече.Тогава(според мен) тестото трябва да е малко по-твърдо.Малко опит имам с пълнозърнестото брашно,но това съм забелязала.Нека и някой друг се изкаже за това.

Това щях да напиша и аз, но първо нещо друго.

lidan, следиш ли отначало тестото като се замесва? Не прочетох никъде.

# 683
lidan , какво е количеството на течността ти? Да не би тестото ти да опира прозорчето и да се охлажда?
Извинявам се, че се намесвам, но понеже съм със Зелмер...Аз рядко надвишавам общо количество брашно 500гр, защото хлябът опира в прозорчето.

# 684
да следя и ми харесва.Добре се меси,не залепва,хубава топка става,надигна се почти до капака и точно като остане 1 час до края спада. Правих и само с бяло брашно, много хубаво втаса и пак спадна.А вътре е добре изпечен и вкусен.

# 685
А колко е като времетраене програмата, която ползваш?

# 686
lidan , какво е количеството на течността ти? Да не би тестото ти да опира прозорчето и да се охлажда?
Извинявам се, че се намесвам, но понеже съм със Зелмер...Аз рядко надвишавам общо количество брашно 500гр, защото хлябът опира в прозорчето.

petu6ka63, радвам се, че най-накрая се включи някой със Зелмер..  Simple Smile Белият хляб правих на основна програма 1Р - 3 часа, пълнозърнестия - на 6Р - 3,40 часа. Вече се съмнявам, че цялото количество на тестото е много за вместимостта на Зелмера .. Ти какви рецепти ползваш, от книжката ли? Пробвах всички варианти - с мляко, с масло, с олио, с вода, с и без захар, със суха и прясна мая... но хлътва..

# 687
  • Варна
Ето обещаното видео (добавих го в блога си, след рецептата)- не обръщайте внимание на шума, забравих да спра сушилнята докато записваме (също и не се стряскайте от малкия ми недъг, спомен от една беля в детството ми, съжалявам но няма как да го прикрия Cry). В кухнята ми е студено и само оформям там кифличките, после ги слагам да втасат в другата стая. Ще ви покажа после снимки на готовите кифлички.
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_1335.html

Правих ги по моята рецепта, тестото си стана идеално, както ще видите, нормално за работа. От дозата излизат 10 кифлички.
Помощ!!! Нали съм скарана с техниката. От вчера се опитвам да отворя линка, за да видя как се навиват тези вкусотии, но ми пише, че е temporarily not available. Сеща ли се някой каква може да е причината?
Бабо Станиславка, не е в теб проблема, и при мен се появява това съобщение,може би видеото е изтрито, а може и да е проблем на сайта Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 16:58 от Госпойца Димитрова

# 688

Сега видях, че пишеш за количеството брашно, .... Напиши ми моля те какви са твоите сполучливи рецепти, че вече една седмица денем и нощем хляб правя...  Grinning

# 689
lidan, а сухата мая, която използваш, каква е? Питам заради различният грамаж на различните марки.
И дай една "несполучлива" рецепта да я видим. Тук що народ пише, в крайна сметка всеки рано или късно се справя Peace.

Общи условия

Активация на акаунт