Машина за хляб-24 част

  • 60 118
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 767
Солени кифлички

1 чч=240 мл

2 чч прясно мляко-леко затоплено
1 чч олио
1 кубче прясна мая
1 чл сол
брашно,колкото поеме-около 700 гр(ориентировачно)
За пълнеж-натрошено сирене
За намазване-1 разбито яйце

Маята се размива в малка част от прясното мляко+1/3 чл захар,оставя се за 5 минути и заедно с останалите продукти се замесва тесто.Разделя се на 4 и всяко парче се разточва на кора с дебелина 2 мм.
Нарязва се на парчета като торта,слага се сирене и се навиват кифлички.
Нареждат се в тава,намазана леко с олио или покрита с хартия,намазват се с разбитото яйце,поръсват се по желание с ким,сусам или нещо друго и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Няма предварително втасване.
Излизат много бройки.

Това е рецептата на max mama

# 601
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Имам една молба и дано не се сторя нахална или мързелива, но четох, копирах рецепти и сега ми е такава каша  ooooh! Та бих помолила гордите притежатели на Аляска да ми метнат на лични (или на мейл, ако им е по-лесно) рецептите, които те лично са пробвали и са останали доволни, както и наложилите се модификации примерно  Praynig Предполагам, че всеки си прави нещо като "библиотека" с любими и изпитани рецепти и много бихте ме улеснили, ако споделите опита си с мен, че късничко се включвам и тепърва имам много да чета  Rolling Eyes Още повече, че както прочетох по-напред, има дори технически подробности (като донагласянето на програмите с бутоните за отложения старт), които не са упоменати в книжката. Благодаря предварително на тези, които се смилят над новобранката   Blush

# 602
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Добро утро, дружки. Аз сега се надигам, че до сутринта дебнах в Ла редут парцалки- тиха лкудост.
petu6ka63, хлябът ти е станал чудесен, радвам се,ч е ти е харесала рецептата. Маята е 7 гр, да. При мен не беше се надигнало много тестото в хладилника и затова после оставих да си втасва на стайна температура, но ако при вас е добре втасало, направо слагате във формата, без да чакате да втаса на стайна температура. Peace  

След малко отивам да меся кифличките, за обещаното видео.

# 603
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 677
Добра среща Simple Smile
В тая тема не съм писала отдааааавна.
След като моята ТСМ машина за хляб мистериозно изчезна (сякаш е малка!) и вече втора седмица не я намирам, препоръчайте ми машина за хляб с 2 бъркалки и голям контейнер (поне 1 - 1,25 кг да може да прави), която да не е скъпа? Може и от чужбина, ако чужбината е Англия или Редута Simple Smile

# 604
  • Мнения: 161
Добра среща Simple Smile
В тая тема не съм писала отдааааавна.
След като моята ТСМ машина за хляб мистериозно изчезна (сякаш е малка!) и вече втора седмица не я намирам, препоръчайте ми машина за хляб с 2 бъркалки и голям контейнер (поне 1 - 1,25 кг да може да прави), която да не е скъпа? Може и от чужбина, ако чужбината е Англия или Редута Simple Smile
Моята пекарна е за 1,250кг има 10 програми с две бълкалки е и с отложен старат
http://www.onlinetrading.bg/product/hlebopekarna-za-domashen-hli … ta-ban-123-n.html

# 605
  • Мнения: 202
Петушка прекрасен хляб и аз ще го пробвам. Hug
От мен едни кифлички солени по рецептата на мах мама   newsm51.Направих 1/2 доза да пробвам и понеже казахте,че се надуват доста първо направих по мънички и другите средни.Много мекички и вкусни.Сложих им настърган кашкавал.
Пека и един типов хляб.
Джема и аз чакам записа.




# 606
  • Мнения: X
Петушка,наистина хляба ти изглежда супер на снимките,на разреза си е съвсем равномерно изпечен,с хубави шуплички,няма дупки,абе 6+. PeaceЧак ме подскокороса следв. хляб да го изпека във фурната,за да не е с дебели кори като в машината.
На вкус вече ти си знаеш Hug.
Мег,много апетитни кифлички Peace!

# 607
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Много хубав хляб,и кифличките-чудни... Grinning
Днес за разнообразие правих вкъщи бротчета/питки с риган,розмарин и различни видове плънка...Рецептата така я овапцах...тръгнах по една, после модифицирах, а за да спася тестото добавях на око още от продуктите...с две думи-станаха много вкусни,ама голямо тичане имаше покрай тях
Някои са с плънка от яйце и сирене,други с кашкавал, с топено сирене, с накълцан бекон...все солени

# 608
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Мег,Госпойца Димитрова , newsm10 .

# 609
  • Мнения: 437
Знам, че не му е тук мястото да питам, но тук са всички, които са съпричастни към хлебопекарни и всичко свързано с тях. Загубила съм си едната бъркалка на хлебопекарна Мулинеск 5000. Четох, че сервизите не разполагали с резервни. Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил. Благодаря предварително  Simple Smile

# 610
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето обещаното видео (добавих го в блога си, след рецептата)- не обръщайте внимание на шума, забравих да спра сушилнята докато записваме (също и не се стряскайте от малкия ми недъг, спомен от една беля в детството ми, съжалявам но няма как да го прикрия Cry). В кухнята ми е студено и само оформям там кифличките, после ги слагам да втасат в другата стая. Ще ви покажа после снимки на готовите кифлички.
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_1335.html

Правих ги по моята рецепта, тестото си стана идеално, както ще видите, нормално за работа. От дозата излизат 10 кифлички.

# 611
  • Мнения: 577
Някой правил ли е крокодилското тесто в машината?Искам го за 6 човека.Дали да не направя двойна доза?Някой може ли да ми даде съвет?

# 612
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Ето обещаното видео (добавих го в блога си, след рецептата)- не обръщайте внимание на шума, забравих да спра сушилнята докато записваме (също и не се стряскайте от малкия ми недъг, спомен от една беля в детството ми, съжалявам но няма как да го прикрия Cry). В кухнята ми е студено и само оформям там кифличките, после ги слагам да втасат в другата стая. Ще ви покажа после снимки на готовите кифлички.
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_1335.html

Правих ги по моята рецепта, тестото си стана идеално, както ще видите, нормално за работа. От дозата излизат 10 кифлички.

Джемма благодаря ти много за перфектно изнесеният урок.Браво на такава специалистка и кулинарка като теб.Да си жива и здрава и още такива нагледни уроци да ни прегладаш с твоите вкусотии.

# 613
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Благодаря, дано съм била полезна.

# 614
  • Мнения: 678
Ето обещаното видео (добавих го в блога си, след рецептата)- не обръщайте внимание на шума, забравих да спра сушилнята докато записваме (също и не се стряскайте от малкия ми недъг, спомен от една беля в детството ми, съжалявам но няма как да го прикрия Cry). В кухнята ми е студено и само оформям там кифличките, после ги слагам да втасат в другата стая. Ще ви покажа после снимки на готовите кифлички.
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_1335.html

Правих ги по моята рецепта, тестото си стана идеално, както ще видите, нормално за работа. От дозата излизат 10 кифлички.

Джемма , точно така са ни учили и нас в училище,но когато посещавахме фурни и училищни столове,там не може с точилка всяка кифличка и ни учиха точно такава форма да правим само с ръце.
Благодаря за видеото.

Общи условия

Активация на акаунт