Машина за хляб-24 част

• 60 132
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Снощи и аз видях промоцията на брашното Клевър в Билла и ме е яд,че не взех.
  Петушка, мерси за Кауфланд-ще проверя. Проблемът ми беше,че исках да се добера до големи опаковки, за да е и друга цената им, обаче сега пак звъннах на фирмата и те ми отговориха,че просто нямат големи опаковки пуснати по веригите и преговарят с Метро. Така че явно трябва да се примиря с 1 кг.  
  Обаче ми казаха нещо друго много интересно-че брашната им нямат подобрители и консерванти /в топлите месеци да внимавам с трайността на хляба/.
  Аз що не взема направо да се цаня за техен рекламен агент  Wink
  Спретнали сте страхотни неща, направо ме вдъхновявате.
  Дядо Хаджия, хлябът ти 1500 гр. ли е или 1000гр.?!? Защото и аз съм със същата машина и досега все с малките дози експериментирах и мисля,че ми е време да се пробвам на големите   chef

# 496
  • Разград
Альона,и след оформянето не втасват.Месиш тестото на праграма само *Месене*,оформяш и печеш.Много се надуват,нареди ги на разтояние.
Днес си купих 10 кг брашно на Клевер,утре мисля още 10 кг да си купя.

# 497
Моля да ми кажете кои марки брашна са по-качествени?
Искам да взема на стек та затова питам!
Дайте мнения за бяло,пълнозърнетсо,типово и др. видове брашна и марки!
Благодаря предварително!  Grinning

# 498
  • София
...
  Дядо Хаджия, хлябът ти 1500 гр. ли е или 1000гр.?!? Защото и аз съм със същата машина и досега все с малките дози експериментирах и мисля,че ми е време да се пробвам на големите   ...

Ми нямам представа. Впрочем никога не съм си играл да меря теглото на хляба след приготвянето му. Може би защото си нямам кантар за ги измеря. Значи тъй като обирах брашно от два отворени пакета, па накрая отворих трети не съм сигурен, но ориентировъчно ми отиде някъде към 600-700 гр., което със сигурност хлябът е между 1000 и 1200 грама.

Значи аз това което съм си поставил за критерий втясване до удвояване, така, че не съм си позволявал да меся обем по-голям от 1/2 от обема на контейнера. Изключение е само ако ще пека във фурната на печката и ползвам машината само за месене и втасване. Та ... като втасва тестото и дебна - щом наближи да се удвои включвам програмата за печене щото тя машината докато загрее то тестото още втасва. Това е горе долу проблема с големите обеми. Така няма залепване за капака и се изпичат добре.

# 499
  • Варна
Приключих....по моите критерии-хляба стана екстра Sunglasses
Само отгоре не е така гладък,както предишните хлебчета, но това не го броя за недостатък

Правих го по рецептата по-долу, като всички продукти намалих на половина, защото реших,че може и да ми опре в капака, тъй като на мен максималния ми капацитет е 900гр.

И друго -тази рецепта е за основната програма,но аз го пуснах на бързата за час и 15мин, и след трудния ми старт и наложилия се рестарт  Crazy  накрая финиширах с успех

ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН

350 мл айрян
3 яйца /по-малки/
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно
1 пакет суха мая 7 г

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 12:08 от Госпойца Димитрова

# 500
     Записвам се пак.Отдавна се каня и аз да правя хляб,ама все ми се провалят плановете. Sad

# 501
Моля да ми кажете кои марки брашна са по-качествени?
Искам да взема на стек та затова питам!
Дайте мнения за бяло,пълнозърнетсо,типово и др. видове брашна и марки!
Благодаря предварително!  Grinning

Преди 4 години, когато бях нова във форума много ме обиждаше когато ми казваха да пусна търсачка или пък не ми отговаряха на въпроса, но със времето разбрах с кое съм дразнила хората и сега преди да питам нещо прочитам поне 1-2 страници назад.
 venim, гледам че Вие не сте си направили труда и един постинг назад да прочетете Peace

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 14:34 от г-жа Стихийно бедствие

# 502
Госпойца Димитрова хляба лек ли е или плътен като конситенция Simple Smile

# 503
  • Варна
В сравнение с другите хлебчета-само с вода,които са ,този е много по-плътен, и тежък някак си  Grinning

# 504
В сравнение с другите хлебчета-само с вода,които са ,този е много по-плътен, и тежък някак си  Grinning

По-скоро тежкото и плътното е от бързата програма Wink. Намалени продукти на половина до къде ти изпълниха контейнера?

# 505
  • Варна

По-скоро тежкото и плътното е от бързата програма Wink. Намалени продукти на половина до къде ти изпълниха контейнера?
Ами..докъде,докъде...повече от половината контейнер изпълни. Аз малко се стреснах от това "огромен" в името на рецептата, че викам-да не ставам като онази мама,дето пита преди пет-шест страници,ако сложела доза 1500 какво ще стане... Laughing
Обаче Поли,аз съм много доволна от хляба, пък и на бързата ми програма нямам фал...така че за мен е екстра тоя хляб

# 506
Промоцията в Billa е актуална все още.

# 507
Госпойца Димитрова, по-плътен и по-тежък, не означава, че хляба не е хубав. Просто на бързата програма не може да бухне максимално, както на една 3-часова програма. Стои по-плътен наистина и това е нормално. Оня ден си пуснах един бърз точно защото ми се беше приял по-плътен хляб. Peace

# 508
  • София
Да вземем да се уточним какво е плътен и тежък.

Аз лично приемам за такива пълнозърнестите и черните хлябове.

Хлябът с киселото мляко (та дори и този с айряна) определено не бих сравнил с този тип хлябове.

Ако говорим за "въздушни" и нормални хлябове, това вече едруга работа. Лично аз "въздушните" хлябове не ги приемам. Хлябът или трябва да е хляб или всичко останало за мен си е някакъв си вид тестено изделие.

# 509
Днес ми е почивен ден и реших да се поразровя в руските форуми да им видя критериите по които избират печка за хляб.
Та се натъкнах на същия проблем който често се споменава тук "Мулинекс 2000 не изпича горе", незнам дали вече е обсъждано тук, но мисля че няма да навредя ако пиша че те са намерили изход от това положение.
1 нещо и баят на печката ето тук описано , който е майсто и чете на руски може да се разбере как го оправят този проблем
http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=26& … msg51063#msg51063
2 ако все пак не искате да разглобявате нищо, другия начин като печете хляба да затворите отвътре прозорчето с алуминево домакинско фолио.
с такова например

Общи условия

Активация на акаунт