Всички мартенки сме тука - няма скука и отлъка! (30)

• 26 796
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!Тук съм!
И аз съм в сесия и затова пиша по-рядко.

Аз вече си изпрах първите неща ,но сега се сетих че ги прах с не-бебешки прах...Вие какъв си взехте?Отделно ли ги перете?Пускате ли ги на сушилня,дали мога да използвам функция стерилизацията на пералнята?Слагате ли омекотител...?

Клипчето е полезно,видях че има и други от baby basics,като имаме време може да ги гледаме с таткото да влиза и той в час! Laughing

Какво решихте за коланите за след раждане ще си взимате ли?Според мен не са полезни ,доктори го потвърдиха,но съм много суетна и поне като излизам сигурно ще си слагам...Та се чудя какъв да си взема...

# 556
Сега пакет Памперс от 72бр струва около 25лева...
За колко време свършват  тези 72 памперса?

# 557
Забравих да ви питам някои купил ли си е от сгъваемите легла?
Знам че не са толкова красиви,но ми ги пропоръчаха:
1.една приятелка ,която каза че бебето и се удряло в дървото...
2.една двойка ,която ни разказваше че им било много удобно да си го местят постоянно от хола в спалнята.

Моят пък нали е дизайнер и пощуря за една кошарка с орнаменти,но тя е метална и иска да я вземем за хола ,а за спалнята друга!А аз не искам метална,не мисля ,че е добра идея! Thinking

# 558
Мамита, току-що научих много лоша новина...

Какво мога да взема, за да се успокоя малко, защото и бебо полудя...

# 559
янинче каквато и да си вземеш винаги м ожеш да си сложиш обиколници за да не си удря бебчо главичката,още повече че има такива обиколници като възглавнички,аз такива си взех и мисля че са много добри.иначе според мен и двата варианта кошарки са хубави,но всеки сам решава.на мен ми препоръчаха дървена и аз си взех дървена,а ако трябва да пътуваме може би ще си вземем и от сгъваемите защото си е удобство.

аз иначе взех прах тео бебе и за сега много ми харесва-даже и сапунчетата си взех,има дни на които пише 0+ което значи че стават за новородено.аз няма да пера за сега с тях като си наредя дрешките в скринчетата на бебо ще си ги сложа между дрешките да миришкат на хубавко като прахта

# 560
  • ГО
Според мен зависи какво е леглото и колко дълго мислите да го ползвате.
Нашето е кошарка 140/70 и купихме обикновен матрак защото мисля да го ползваме 2-3 год.
Имаме големи легла за детската стая и там матраците са на магнифлекс с идеята, че ще се ползват по-дълго.
Ако вашето легло е от типа на трансформиращите и мислите да го ползвате дълго, то инвестицията в по-скъп матрак си заслужава.
Ще кажа, че за синът ми купихме дунапрен около 10-12см. и направихме матрак на кошарата. Нищо му нямаше, просто като махнахме кошарката(детето беше на 3г) махнахме и матрака и сега купихме нов.

yanin4eto, вече писах какъв прах и омекотител съм купила за бебешките неща.
За сушилнята мисля, че няма проблем да се ползва, но огледай етикетите. На тях е показано коя дрешка може и коя не да се суши в сушилня.

И аз в събота купих памперси и кърпички, както и лигнин за мен за болницата.
Искам да кажа нещо за лигнина и защо се препоръчва да се ползва поне в началото в болницата.
Когато родих, първите часове ме беше страх какво се е случило с мен "там отдолу".
Колкото и начесто да се сменя превръзката, все пак залепва за кожата и е необходимо макар и леко да се подръпне. Когато се ползва лигнин това махане става много по-лесно и като се иде в банята за тоалет много лесно се измива. Това са моите доводи и не случайно в нашата болница не разрешават да се ползват превръзки по време на престоя там.

Сега пакет Памперс от 72бр струва около 25лева...
За колко време свършват  тези 72 памперса?
Ами, сметни, горе долу на 3 часа по един. Може да си сменила памперса и след 3мин. да се наака, пак сменяш. Всичко зависи от бебето, но иначе на 3 часа или преди всяко хранене.

# 561
дари първо наи важното е да се опиаш сама да се успокоиш,може да си направиш малко вода със захар,а за лекарство незнам честно казано какво може.успокои се миличка недеи да шашкаш и бебе любо Hug Hug Hug

# 562
  • ГО
Мамита, току-що научих много лоша новина...

Какво мога да взема, за да се успокоя малко, защото и бебо полудя...
Съжалявам! Hug
Зависи какво имаш под ръка и колко много си разстроена.
Ако имаш Седатиф ПС може да смучеш. Хомеопатично за успокоение. Аз взимах такова когато бях със сърцебиене.

# 563
dari Hug Hug Hug Не се товари бе мила с лоши новини  Praynig но след като вече се е случило , направи си едно чайче и се постарай да не мислиш за това.Пусни си една комедиика,послушай музика или направи нещо дето ще те развесели.За лекарства незнам,но не ти и трябват сама можеш да го преодолееш ,всичко зависи от теб. Praynig Hug spoko
Цитат
Какво решихте за коланите за след раждане ще си взимате ли?Според мен не са полезни ,доктори го потвърдиха,но съм много суетна и поне като излизам сигурно ще си слагам...Та се чудя какъв да си взема...
yanin4eto аз ще разчитам само на коремни преси и постоянство  Mr. Green
eniq ти сериозно взе да ме притесняваш с това кръвно  Thinking до сега трябваше да си ги направила тези изследвания , защо се мъчиш бе мила.Дано не е от тях все пак.Може и от това безсъние да ти прилошава, ако ти е отслабнала имуната система.Уф , ти май каза, че получаваш запек от айряна , но все пак си пииваи по малко де.Кога ще ходиш на доки пак?Извини ме ако ти се виждам рязка,но  се безпокоя за теб и бебката  Hug Hug Hug

# 564
Здравейте,

първо искам  да честия на всички именници празника, да са живи и здрави и те и всички около тях!

Иначе Ви се радвам много и Ви чета редовно, но пиша по рядко. В момента имам една дилема, която ми предстой да реша до другата седмица и ако някой може да даде по едно рамо със съвет ще се радвам да споделите.
Беба е добре расте сега вече е 2300 към 44 см - направо отгледана, но ще се наложи да съм с планирано секцио, тъй като съм с кръвно , гестационен диабет и диоптрични очила. а седмицатата в която може да избирам дати се пада в две зодии - водолей и риби. Тук е и моята дилема как да определя първо датата на раждането и второ зодията.
А съм от мартенските мами, които със сигурност ще родят в средата на февруари през седмицата се падат две зодии, предполагам 4е подобен проблем ще имат и мамите, които ще са със секцио и трябва да избират между дати в средата на март и пак ще имат право на избор между две зодии - риби или овен. Та ще ми е интересно да чуя някое ваше мнение и препоръка, като не ми се прави професионален хороскоп,  незнам дали си заслужава и парите и доверието ми.

пс. може ли паролката на лични да видя вашите покупки и да "открадна" някоя идейка, че времето напредва.
Успешен ден на всички!
Поздрави

# 565
мама ив Hugаз също взех вече доста да се притеснявам защото сега пак ми прилоша,все едно съм в първите месеци,чак ми се гади.днес си взимам направление обаче мисля утре сутрин да ги направя на гладно а и сутрин показват наи добре всичко.та до утре ще изкретам някак.много  гадно като се кача в колата на милото и направоо Sick.все си мисля че това неможе да е само от кръвното.иначе много течности пия че нали док така каза ама уви не помага много.
и не се притесняваи въобще не си рязка благодаря ти за загрижеността  love001

дори сега немога да заспя от това че ми е лошо Sick

# 566
  • ГО
Да попитам на някоя от вас привиждат ли й се звездички?
Не се смейте, ама като си обърна главата и после ми се виждат звездички. Много странно. Това от няколко дена ми се получава.

# 567
сусалинда много харесвам зодията водолеи-имам познати и особено един които е много амбициозен,страшно даровит,много голям късмет има абе вс наи наи дето се вика(това разбира се е мое мнение не го мнатрапвам на нникои,другите също да споделят),а за риби познатите които имам честно казано са малко двулични,но в същото време и добрички абе дано не те объркам само,но не са лоши и двете попринцип.браво на твоята бебка,голяма е порастнала,йива и здрава да е и да радва мама после

# 568
Дари, много съжалявам за лошата новина  Hug Не знам като хапчета дали можеш нещо да вземеш, но поне се опитай едно ментово чайче да изпиеш то по принцип успокоява.

Ахони, страхотни са ви покупките! Дрешките всички изглеждат направо прекрасни и е хубаво, че си успяла да разнообразиш цветовете. Аз почти никакви резидави и жълтички не можах да намеря. Много ме е яд, че тук повечето се предлага или в син или в розов цвят и тук там нещо бяло.

За лигнина... аз няма да взимам, защото сивзех стерилни превръзки за родилки от мадъркеър за началото и за после пак специални превръзки за родилки, само че не стерилни. И тях мисля да си ползвам.

yanin4eto аз затова купих люлка вместо легло за началото... за да мога да си я местя където искам из апартамента. И правилно ти е казала Ения, че като сложиш обиколниците в нищо няма да се блъска детето...

kama4e на мен ми се привиждат, ама по скоро червейчета, а не звездички...

Susalinda моят мъж е Водолей и аз ако имах възможност да избирам бих предпочела тази зодия пред рибите... Но понеже ще сме с нормално раждане, когато си реши бебка тогава и такава зодия ще си е...

# 569
  • ГО
За лигнина... аз няма да взимам, защото сивзех стерилни превръзки за родилки от мадъркеър за началото и за после пак специални превръзки за родилки, само че не стерилни. И тях мисля да си ползвам.
Е, това е! Даже не бях чувала за подобно нещо. Браво!
Питах в нашата аптека и за еднократните бикини...не са чували даже за тях.....

Общи условия

Активация на акаунт