Отговори
# 390
  • Бургас
Здравей jeni80, мисля че е нормално да те е страх малко повече от преди, но мисля, че това са временни състояния. Горе главата и малко повече положителни мисли.

За спането на бебето в стаята на родителите - Според мен всичко си зависи от детето. Има деца, които прекарват първите няколко месеца от живота си основно в спане, те могат и да бъдат оставяни в другата стая, но има деца, които по често са будни и плачат отколкото да спят .... ами те са при мама и тате. Много е важно и ние майките да си почиваме в тези напрегнати и ангажирани първи месеци, за да можем да сме максимално полезни за децата и семейството си. Така че процедирам така както ни е удобно. Мъжът ми е съгласен. Имам злощастния опит с неспящо и ревящо дете и трябва да ви кажа, че поради тази причина не обръщам много внимание на чуждите хора, които ме съветват да оставям детето в другата стая, защото така трябва. Още ме е яд, че не съм си гушкала достатъчно каката, защото така каза мама, че се разглезвали децата. Абсолютно невярно твърдение. .. Нещо много се отплеснах, надявам се, че сте разбрали моято позиция по въпроса.  Simple Smile

cveta80 писали сме по едно и също време и като гледам сме на едно мнение  Simple Smile

# 391
За секса се намира начин, стига да има желание, аз доста дълго нямах след раждането, хормонална му работа.  Rolling Eyes
Безпокои ме повече по-голямото дете да не почувства отрицателно промяната, да не ревнува, да не се почувства на втори план. Затова искам да си е при нас, да сме всички заедно и да е съпричастна към всичко. Чета и обмислям как да предотвратя проблеми в това отношение.
Бебето ще спи при нас, заради буденето и кърменето, не искам да събужда всички с рев. Като поразреди нощното кърмене, може да помислим да отделим и бебето при каката. Тя от 1,6 г. започна да спи сама в стаята си, надявам се да си продължи така. Иначе и при нея приспиването досега е с приказка и някой легнал до нея.  Peace

# 392
cveta80 писали сме по едно и също време и като гледам сме на едно мнение  Simple Smile
  Peace
освен това отдавна исках да ти кажа,че адашчето ми както виждам празнува рожден ден на същата дата като мен  Hug

# 393
Здравейте мили мами !!!!   Hug Hug Hug

Гледам за столчетата за кола пишете  newsm78 аз съм забелязала ,че новите модели на комбинираните колички ги правят по следния начин ще дам пример с моята количка на бебе конфорт :
първоначално се използва коша за новородено  http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6472&lang=1  ,който е направен с дръжки точно поради тази причина да може да се маха и слага когато е необходимо от конструкцията и е напълно легнал варянт .
после когато бебчо стане на 5 -6 месеца  се използва столчето за кола от 0-до 13 кг. http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6461&lang=1
и накрая вече си оплзваш летния кош http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6506&lang=1  , а когато малкото порасне сменяш столчета в зависимост от килограмите и възрастта http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&category=151&pc=66&lang=1  

# 394
Добро утро момичета!
какво стана с Ани,появи ли се вече,започвам да се тревожа малко аз Rolling Eyes
Иначе аз съм добре ,хапвам,разхождам се ,много е студено ,но не мога да се затворя у нас.
Родата вече започват да се карат ,че шофирам ,но аз мисля до края да си изкарам с колата,стига да съм добре!
Харесах най-сетна една количка  http://family-bg.com/prX_2972.htm,всички са много предубедени към Бертони ,но на мен много ми допада  Mr. Green
Столче за кола мислех да купувам ново ,но ще видим,предлагат ми едно втора употреба ,може и него да взема.
Относно избора на легло,аз си реших проблема с дървено легло ,пак е ползвано,но поне е дървено ,не е ПДЧ.В смисъл,измирисано е  LaughingСамо трябва да се лакира  и да ми се сменят едни механизми на чекмеджетата отдолу и това е  Thinking
И да питам ,какво ви е мнението за това ,че леглото няма да е ново ,а е ползвано от моя приятелка Thinking
Защото като споделих с едни други мамчета ме изгледаха странно ,това било първо дете,всичко трябвало да е ново Thinking
Ами хубаво де ,аз имам възможност да купя и десет нови легла ,но като искам това  newsm78
Изобщо ,намирате ли нещо лошо в закупуването и ползването на неща за бебчо ,които са втора употреба (изключвам дрешки и т.н.)

# 395
Хъни - Бъни, благодаря ти.   Simple Smile

# 396
  • София
Тъкмо споделям на мъжа ми, как ми се иска след раждането, дай Боже всичко да е наред, бебчо да си е при мен. Малко ми е гадно да си представя как толкова време го нося, треперя му, да ми е най-милото и свидното и в момента в който се роди да не мога да го взема на ръце и да си остане при мен, а да е в някоя съседна стая и да не мога да го виждам. И да мога да го взема чак след не знам си колко часа.

don biberone, и на мен ми минават такива мисли през главата. Някои по-опитни мами ми подхвърлят, че има смисъл след раждането да имам няколко часа за почивка, да се съвзема и т.н., но на мен от сегашната ми позиция хич не ми се иска да ме разделят от бебка. Искам да сме от самото начало заедно, дано само всичко е наред и с двете ни.
Смятам при разговора за раждането с моя гинеколог да питам и уговоря с него и този момент - дали ще мога да я гушна веднага, какви ще са условията в стаята да бъдем постоянно заедно и т.н. Доколкото знам в ОБ, накъдето май съм се запътила да раждам, има такава възможност и бебета са при майките, а не в друго отделение. Освен това си мисля, че въпреки изтощението и умората след раждането, майчиният инстинкт, а и личната постановка на едно осъзнато и желано майчинство предполага да искаш да бъдеш близо и постоянно до детето си....
В горния контекс, можете да се досетите накъде клоня и за спането на бебето вкъщи....
Смятам, че през първата година е жизнено важна за общуването близостта на бебето с родителите. Общуването разбира се е много важно за развитието и след това, но по по-различен начин съобразно възрастта и характеровите особености на детето.
И също така смятам, че това не може да бъде пречка за интимния живот на родителите - всичко в крайна сметка е въпрос на добро желание, начини винаги се намират....  Grinning

Мечо Пух, поразчистих каквото можах в пощенската си кутия, така че чакам с нетърпение това, което ще ми пратиш  Hug

Хубав ден на всички!

# 397
Здравейте милички сладки мами и коремчета  Hug
Много ви благодаря за пожеланията за рожденния ми ден  Hug
Извинявам се, че чак сега ви отговарям, но не бях влизала. Ходя на очни и не ми остава много време да чета, сега съм си в къщи и наваксвам с четенето и видях, че сте ми изпращали много поздравления на 15 Януари. Благодаря ви и ми позволете да ви почерпя виртуално, макар и със закъснение.
  party023 newsm38

(Опитах да сложа картинки но нещо не ми се получи  newsm78)

Много целувки на миличките тумбачета   love001

# 398
Цвети,термина ми е 25 април,но съм секцио,така че точна дата още нямам.Отново ще е момче Laughing,ще ме побъркат #Crazy
За коланите за след раждане съм чувала добри отзиви от познати,но за съжаление при първото ми раждане не знаех че ги има и корема ми се прибра след 4,5 месеца Embarassed
Столче за кола имахме,но не го ползвахме до 6-ти месец.Аз си харесах количка на Hauck-комбинирана,която е и с кош.
А сега за секса.С първата бременност бях много активна,а сега е кошмар Winkза мъжът ми де Laughing
Благодаря за топлото посрещане  bouquet Hug

# 399
Данче, хич да не ти пука кой как гледа! Какво като е ползвано? И какво е това, че за първото трябвало да е ново? Ами ако купиш за първото какво става с второто? То да не е втора ръка дете, та да ползва всичко от първото??? Ох какви хора има по тоя свят!  smile3511 Аз купих всичко за баткото, понеже точно тогава сестра ми също роди и си ползва нейните неща, а и нямах приятелка с поотраснало бебе. После дадох количката, столчето за кола и шезлонга на една приятелка, която сега ми ги върна. Т.е. това ще е трето бебе отгледано с тях. Хич не ми пука. А като сме на гости на баща ми децата спят в кошарата, в която ние със сестра ми сме спали - демек на 30г. легло. Единственото, което не трябва да се ползва е столче за кола, ако с него е ставала катастрофа. Да не дава Господ! Praynig Но това значи, че дори да ти е ново, трябва след евентуален инцидент да се смени. Но... да не мислим такива лоши работи!
А това, което писах по-рано, че бебето трябва да се изважда от столчето на 2 часа за изправяне на гръбчето, важи за новородени. Естествено, че на 5-6- месеца може да си стои доста по-дълго. Тогава по принцип дечицата започват да сядат и гръбчетата им са по-укрепнали.

# 400
Здравейте мамита!
За столчетата - нашето е немско (Рьомер) и в упътването изрично пише да се държи 2ч. в него, след което да се прави почивка (бебето да се вади), за да се изправи гръбчето. Така че не всички 'на запад' го препоръчват това постоянно возене на детето в столче за кола. Всеки си решава, разбира се.  Peace

Зарче, върнах се да си препрочета поста, но никъде не видях да съм казала, че на Запад препоръчват да се вози постоянно в кошчето  Crazy Просто казах, че кошчето се използва при всички положения, когато бебето е в колата, а ако количката позволява може и да се прикрепя на нея, за да не го събудиш примерно, като пристигнете...Освен това както казаха има кошчета и кошчета - някои имат пълно легнало положение, в други може да се сложи възглавничка да му подпира кръстчето и така. Изтъквам ползата и необходимостта от такова кошче, когато човек има кола, а не казвам, че бебето трябва да е нон-стоп в него. Peace

# 401
Добро утро мамички,
хванала ви е параноята нещо като гледам относно спането на децата при родителите, аз съм от тия дето смятата че детето трябва да си спинка самичко, така че смятам да си бъде в собствената стая и с помощта на бейбифона да го 'контролирам". Не е нужно и двамата родители да не могат да спят вечер...Но това си е лично мое мнение :') Вчера попаднах на доста интересен форум за ненужните неща накупени от майките, неща които никога не са използвали след раждането и реших да го споделя с вас

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404952.0

аз вчера доста четох и ми беше много полезен, задрасках доста неща от списъка...Предопреждавам обаче че може и да ви подейства доста объркващо :')
Аиде лек ден и да разкажете за денят на отворените врати :')  newsm10 newsm10 newsm10 newsm08

# 402
И аз смятам че всичко е въпрос на вкус.Ние ще пазаруваме всичко отначало,защото всичко старо го раздадохме на познати(без част от дрехите)
Големия спеше при нас до 2г.и половина,вече е в отделна стая и мисля по същия начин да е и с бебока.Няма да спя спокойно ако е в отделна стая,ще ставам доста по често да го проверявам.

# 403
don biberone, и на мен ми минават такива мисли през главата. Някои по-опитни мами ми подхвърлят, че има смисъл след раждането да имам няколко часа за почивка, да се съвзема и т.н., но на мен от сегашната ми позиция хич не ми се иска да ме разделят от бебка. Искам да сме от самото начало заедно, дано само всичко е наред и с двете ни.
froh, аз преди да родя първия път също получавах такива настойчиви съвети, "абе ти ще видиш като родиш, тогава друго ще говориш". Наистина след раждането не се чуствах никак добре, но това не ми попречи да си потърся бебето при първа възможност и като го взех не ми е тежало изобщо,  даже беше при мен в леглото през доста от времето, защото ми беше много трудно  да ставам и всеки път като се разревеше просто му давах да суче, после то си заспиваше и не съм имала никакви трудности и си починах съвсем пълноценно.

# 404
Честно казано не държа бебето да е при мен от началото,колкото и гадно да звучи  EmbarassedЗа мен беше достатъчно да видя че е добре и да си почина,за да може да съм готова да го поема пълноценно след това.А и сега определено ще имам нужда от почивка,с този звяр в къщи и баща който е убеден че е най оправния на света.......доста ми е интересно как ще се справят двамата глезльовци сами. newsm78Това ще е първата почивка за мен от 4 години( и от двамата) Laughing

Общи условия

Активация на акаунт